Xiaomi Watch 2 Pro prati preko 150 sportova i mjeri postotak tjelesne masti

Xiaomijev novi pametni sat, Watch 2 Pro, trebao bi konkurirati Samsungovom Galaxy Watchu 6 te Huaweijevom GT-u 4

Matej Markovinović petak, 29. rujna 2023. u 06:00
Xiaomi Watch 2 Pro.  📷 Foto: Xiaomi
Xiaomi Watch 2 Pro. Foto: Xiaomi

Uz novu seriju mobitela, Xiaomi je na nedavnom događaju u Berlinu predstavio i Xiaomi Watch 2 Pro. Riječ je, naime, o pametnom satu višeg ranga koji dolazi s Googleovim Wear OS-om s velikim izborom third-party aplikacija.

Sat, kao što je prethodno najavljivano, ima 1,43-inčni AMOLED zaslon rezolucije 466 x 466 te deklarirane vršne svjetline od 600 nita. Zaslon dolazi s funkcijom always-on, a korisnici mogu izabrati 20 predinstaliranih brojčanika, odnosno lica sata.

Watch 2 Pro pogonjen je Qualcommovim Snapdragon W5+ Gen 1 SoC-om uparenim s 2 GB RAM-a i 32 GB interne memorije za pohranjivanje aplikacija i glazbe. Sat može pratiti otkucaje srca, udio kisika u krvi, stres i san. Što se tiče sportova, Xiaomi kaže da ih prati preko 150 uz , a ističu da uz senzor bioelektrične impedancije može procijeniti postotak tjelesne masti i mišićne mase.

Prema tvrdnjama kineskog proizvođača, Bluetooth model može izdržati 65 sati korištenja, a LTE inačica 55 sati. Baterija kapaciteta 495 mAh puni se pomoću dvopinskog magnetskog punjača koji stiže u kutiji sa satom. Od ostalih značajki, valja napomenuti da Watch 2 Pro ima dvopojasni GNSS, vodootpornost od 5 ATM te da teži 54,5 grama bez remena.

Xiaomi Watch 2 Pro Bluetooth koštat će 270 eura, dok će se LTE model prodavati po cijeni od 330 eura.