Upomoć! Moj sistem administrator je na godišnjem...

Umjesto da provodite godišnji odmor konstantno pogledavajući na mobitel oslonite se na rješenja koja nude mogućnost automatizacije standardnih operativnih procedura

Nestec četvrtak, 18. kolovoza 2022. u 12:36

Vrijeme je godišnjih odmora. Vrijeme kada cijela regija polako tone u suncem i prokrastinacijom okupane dane. Svi su opušteni i pomalo indiferentni prema svakodnevnim problemima. Vrijeme je za opuštanje i zabavu u krugu dragih prijatelja i obitelji. Nešto što bi nam obično pokvarilo dan, jedva da nas okrzne. Osim ako ste član system administrator kluba, u tom slučaju za vas ovo ne vrijedi. Jedno od nepisanih pravila system administrator kluba bi trebalo biti "nikad ne spominji godišnji odmor", jer onog trena kada se samo usudite pomisliti na godišnji odmor ventilatori na serverima polako počnu ubrzavati, server soba počinje proizvoditi zvukove, lampice na usmjernicima se gase, telefoni se bude. Ukratko, sve što može poći po krivu, poći će.

Za pružatelje IT usluga nema pauze, korisnički sustavi rade non stop. Korisnička infrastruktura zahtjeva vašu konstantnu i potpunu pažnju. Ako ste dio većeg tima onda nije problem ostaviti vaše kolege i na tjedan-dva zaboraviti radne obveze. Ako ste dio manjeg tima ili vlasnik IT tvrtke sigurno se trudite biti konstantno dostupni, čak i za vrijeme odmora. No, odmor je iznimno važan i takav tempo života može naštetiti vašem zdravlju. Jedan od glavnih izazova za pružatelje IT usluga je zadržati visoki standard i kvalitetu usluga istovremeno omogućavajući sebi i/ili svom timu dovoljno vremena za odmor i opuštanje.

Automatiziraj dosadne, ponavljajuće zadatke

Umjesto da provodite godišnji odmor konstantno pogledavajući na mobitel oslonite se na rješenja koja nude mogućnost automatizacije standardnih operativnih procedura, automatski mogu otkloniti manje probleme i pobrinuti se da korisnički sustav nesmetano funkcionira. Rješenja za udaljeno upravljanje i nadzor računalnih sustava su očigledan izbor, no izabrati pravo rješenje nije tako jednostavno. Idealno rješenje bi trebalo ponuditi sljedeće opcije:

  1. Preglednost
  2. Automatizacija
  3. Sigurnost
  4. Skalabilnost
  5. Integracija
  6. Udaljeni pristup
  7. Helpdesk

Jednostavna rješenja za kompleksne probleme

Svaki pružatelj IT usluga prolazi kroz različite faze poslovanja i ono što je počelo kao jednostavna usluga podrške u radu korisnika obično se proširuje s dodatnim opcijama. U početku je možda dovoljno imati rješenje za udaljeni pristup, ali zatim se pojavi potreba za nadzorom opreme. Nakon toga se pojavi potreba za nadzorom cloud servisa ili kontrolom primjene zakrpa. Lista klijenata polako raste i ako želite zadržati kvalitetu vaših usluga potrebno je automatizirate standardne operativne procedure. Najgore što se može desiti je da se korisnik nađe u ozbiljnom problemu a vi ste nedostupni. Kolege nemaju sve potrebne informacije i ne znaju kako pomoći u ovoj situaciji.

Uživajte u godišnjem odmoru i pustite neka N-sight radi umjesto vas

N-able N-sight je rješenje koja integrira najvažnije funkcionalnosti u jedno korisničko sučelje koje se prilagođava vašim potrebama i raste zajedno s vašim poslovanjem. Rješenje integrira tri različita aspekta poslovanja (HelpDesk, Remote monitoring & Management, Remote Access) u jednu intuitivnu platformu. HelpDesk nudi opciju korisničkog portala s bazom znanja za jednostavnu komunikaciju s klijentima i kreiranje zahtjeva za podrškom. Dokumentacijom korisničkih okruženja možete se pobrinuti da svaki član tima, u svakom trenutku ima sve potrebne informacije za brzo i jednostavno otklanjanje problema. RMM dolazi s proaktivnim nadzorom , opcijama udaljenog pristupa, sigurnosti, zaštite i automatizacije svakodnevnih zadataka. Remote access omogućava pristup infrastrukturi s bilo koje lokacije.

Eliminirajte nepotrebne troškove

N-able N-sight je visoko prilagodljivo rješenje koje Vam omogućava da izgradite kompletno poslovanje i unaprijedite vaše IT usluge bez visokih inicijalnih troškova. Platforma se bazira na mjesečnoj pretplati. Sve opcije su dostupne za korištenje, a plaćate samo ono što koristite, i kada to koristite. S jednim rješenjem možete se pobrinuto da korisnički sustavi optimalno funkcioniraju, automatizirate otklanjanje standardnih problema, zaštititi vaše korisnike od sigurnosnih incidenata i priuštiti sebi i svom timu bezbrižan godišnji odmor.

Više informacija i besplatan trial N-able N-sight rješenja možete pronaći OVDJE.