Google Nest zvučnici će uskoro znati kada treba šutjeti

Na temelju doprinosa Google Nest zajednice i povratnih informacija iz vlastitih internih ispitivanja Google najavljuje manje verbalnih odgovora za prepoznavanje naredbi pri kontroli uređaja pametnog doma

Tomislav Stanković nedjelja, 23. travnja 2023. u 06:00
📷 Image: Ajeet Panesar, Unsplash
Image: Ajeet Panesar, Unsplash

Ova će se nova promjena uvesti tijekom sljedećih nekoliko tjedana objavljeno je na blogu Google Nest zajednice.

Zvučnik će nakon toga zvoniti umjesto da započne razgovor kada se od njega zatraži da upravlja pametnim uređajima, uključujući prekidače, utičnice, ventilatore, sjenila, televizore i zvučnike.

Do sada bi se zvučnik oglasio verbalnom porukom prilikom svake aktivnosti tj. pri upravljaju pametnim kućnim uređajima. Npr. nakon što bi zatražili da se uključi ventilator iz zvučnika bi se čula poruka "U redu, uključujem ventilator" dok bi sada to trebao biti ugodan zvuk koji potvrđuje da Google uključuje ventilator.

Ipak, ovo će biti slučaj samo ako se nalazite u istoj prostoriji u kojoj želite kontrolirati neki uređaj dok će uređaji iz drugih prostorija i dalje slati verbalne potvrde.

Za razliku od Googlea, Appleovi HomePods i Amazonovi Echo uređaji sposobni su da vam ne odgovore svaki put kad ih zamolite da kontroliraju pametne kućne uređaje, prenosi The Verge, bez obzira u kojoj se prostoriji unutar kuće nalaze.