Najavljujemo DORS/CLUC – open source konferenciju za developere i devops inženjere

Sveučilište Algebra će od 15. do 19. svibnja ugostiti ovogodišnju DORS/CLUC konferenciju, koja u punom imenu znači Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users‘ Conference.

Bug.hr utorak, 30. travnja 2024. u 06:00

Open 4 Business

Konferencija koja već 30 godina okuplja vrhunske IT tvrtke i pojedince iz regije i svijeta, krenut će 15. svibnja okupljanjem posvećenom poslovnim temama, pod nazivom Open 4 Business. Open 4 Business je poslovni networking događaj, sastavni dio DORS/CLUC konferencije, te je namijenjen je svima koji su zainteresirani za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, pronalazak novih projekata i razmjenu ideja s drugim stručnjacima.

Konferencijski dani

Konferencija će nastaviti tehnološkim temama 16. i 17. svibnja, po prvi puta će uključiti i State of the Map Croatia - prvi službeni događaj na temu OpenStreetMapa u Hrvatskoj.

Unikraft hackaton

Naposljetku, Dorsi će završiti u nedjelju, ali prijetoga, tijekom vikenda, 18. i 19. vas pozivaju na Hackathonom u suorganizaciji s Unikraftom. Unikraft je kernel development kit, kojim je moguće izgraditi prilagođen kernel za cloud-native aplikacije.

Istaknuti predavači

Popis predavača i preliminarni program ovogodišnje konferencije su dostupni na web stranici konferencije, a posebno ističemo ovogodišnje keynote: 

  • Laura Durieux, višestruko nagrađivana developerka; 
  • Ievgen Pyrogov, devops inženjer s više od 15 godina iskustva; 
  • Ivan Voras, doktor računarstva, bio je jedan od glavnih programera operacijskog sustava FreeBSD, poduzetnik i iskusan CTO, koji preko 25 godina promiče otvorene tehnologije;
  • Davor Virag, doktor medicine i znanstvenik koji u svojim istraživanjima koristi otvorene tehonologije. 

Prilika

Za najbržih 20 čitatelja Buga je osiguran popust u iznosu od 15%, uz korištenje koda DORSBUG24 pri kupovini ulaznica putem https://www.dorscluc.org/tickets.

Požurite, broj dostupnih ulaznica se broj brzo smanjuje. Vidimo se na Dorsima!