Velečasni pod istragom zbog mikrotransakcija

Zlo uistinu nikada ne spava, a izgleda i da ponekad također dolazi pod krinkom mikrotransakcija te mobilnog gejminga.

Kristian Komorčec ponedjeljak, 29. travnja 2024. u 20:45

Premda se međusobno razlikujemo na bezbroj načina, sklonost grijehu jedno je od onih obilježja svojstveno baš svim ljudima – pa tako i onima koji su svoj život odlučili posvetiti služenju Bogu.

Ovo, naravno, samo po sebi i nije neka vijest jer o skandalima u crkvenim redovima uistinu smo se već imali prilike naslušati, nagledati i načitati.

Međutim, to da je jednog velečasnog u napast dovela videoigra već jest pomalo neobično. I to ne bilo koja videoigra već baš Candy Crush. Dobro, da budemo sasvim točni, uz CC dotični je također volio oplesti i po Mario Kartu te nekim drugim, neznanim nam mobilnim naslovima.

Naime, kako prenosi The Philadelphia Inquirer, velečasni Lawrence Kozak iz Pottstowna (Pennsylvania), prije par dana uhićen je pod sumnjom da je u periodu od 2019. do 2022. iz župne crkve otuđio oko 40 tisuća dolara, a koje je potrošio na mikrotransakcije.

Osim toga, Kozak je istražiteljima navodno još 2022. (kada je nakon interne istrage uklonjen iz crkve) objasnio da je putem mikrotransakcija ostvarivao prednost u igrama te također pridodao da je potražio pomoć zbog svoje ovisnosti.

Ipak, da razigrani velečasni ne bi ispao baš potpuni negativac, valja također reći i to da je dotični u međuvremenu crkvi vratio osam tisuća dolara, kao i napisao pismo isprike...