Teslin kamionet na "uradi sam" način

YouTuberica Simone Giertz godinu je dana planirala kako od Tesle napraviti pickup, a nedavno je cijeli pothvat i dovršila

Sandro Vrbanus četvrtak, 20. lipnja 2019. u 07:00

U makerskim krugovima poznata YouTuberica Simone Giertz pretvorila je Teslin Model 3, inače putnički automobil više srednje klase, u radni stroj. Točnije, kamionet s velikim otvorenim tovarnim prostorom. Kako je sama priznala na početku videa u kojem je dokumentiran cijeli proces rada, ni sama nije sigurna je li ovo "najpametnija ili najgluplja stvar koju je ikada uradila".

Serijska proizvodnja električnog pickupa nešto je o čemu Elon Musk priča već godinama, a Giertzova je posljednjih godinu dana bila zaokupljena ovom idejom, da bi se u konačnici primila posla. Sa svojih je nekoliko kolega unajmila radionicu, kupila Teslu, i krenula s adaptacijom.

S Tesle je skinut cijeli stražnji gornji dio i umjesto njega dodana je cijela nova struktura prtljažnog prostora, kao i zamjenski strukturni dijelovi šasije koji su s izvornog automobila uklonjeni.

Konačni rezultat cijelog procesa je – osim automobila – i reklama za lažni Teslin kamionet, nazvan Truckla, sa sloganom "nije dostupan nigdje".

Elegancija i snaga električne Tesle uz funkcionalnost kamioneta nekima će biti idealna kombinacija, kako za vožnju i zabavu, tako i za posao. Autorica projekta već kaže kako joj je ovo automobil iz snova. Recept kako izraditi Teslin kamionet dostupan je u donjem videu. Elone, što se čeka?