Razgledajte cijeli proizvodni proces C_Two uz Matu Rimca

Rimac automobili u posljednja su četiri tjedna objavili četiri videa u kojima osnivač kompanije pokazuje kako pogoni trenutačno izgledaju te što se i kako u njima radi

Sandro Vrbanus nedjelja, 23. lipnja 2019. u 13:00

Rimac automobili planiraju uskoro preseliti iz Svete Nedelje na novu lokaciju, u svoj novi kampus u koji će uložiti oko 80 milijuna eura. Uz planiranje i gradnju kampusa događat će se i proces transformacije kompanije iz proizvođača malenih serija automobilskih dijelova i tehnologije u kompaniju koja se bavi serijskom proizvodnjom.

Tu je i planiranih 150 komada novog superautomobila C_Two, još 150 šasija i pogonskih sustava za bolid Pininfarina Batista, kao i brojni drugi projekti u suradnji s Porscheom, Hyundaijem, Aston Martinom i drugima. Kako bi obilježili ovaj trenutak u razvoju kompanije, osnivač Mate Rimac i njegova ekipa odlučili su snimiti seriju videa u kojima nas vode kroz proizvodne i razvojne pogone u Svetoj Nedelji – prije nego započne preseljenje.

Četiri dijela virtualne šetnje

Radnike u Rimac automobilima u ovim video prilozima zatičemo u završavanju zadnja tri primjerka Concepta One, te u finalnoj fazi razvoja C_Two. U prvoj epizodi možete čuti nešto više o povijesti kompanije, vidjeti kako u CNC strojevima nastaju alati i dijelovi vozila, kako se sklapa šasija Concepta One, te prošetati pogonima za sklapanje ožičenja i drugih komponenti (motora, mjenjača, infotainment sustava, itd).

Druga epizoda vodi nas kroz odjel za kompozitne materijale i proizvodnju dijelova od ugljičnih vlakana, lakirnicu, sklapanje i testiranje baterija te finalno sastavljanje Rimčevih superautomobila.

U trećem nastavku posjetit ćemo odjel istraživanja i razvoja u kojem se digitalno modeliraju vozila i komponente, a upoznat ćemo i ljude zadužene za integraciju svih ključnih dijelova u finalni proizvod, C_Two, kao i dizajnere kroz čije ruke prolazi svaki dio koji se u ovoj tvornici proizvodi.

Posljednja epizoda vodi nas kroz pogone za embedded hardware i software, razvoj pogonskih sustava, razvoj i testiranje baterijskih sustava, te kroz podružnicu Greyp Bikes.

70 minuta virtualne šetnje (bez scenarija) kroz prostorije Rimac Automobila s Matom Rimcem idealan su materijal za gledanje tijekom ovog, nekima produženog, vrućeg ljetnog vikenda.