Doogee S90 Pro, modularan i otporan mobitel s baterijom od 5.050 mAh

Doogee, kineski proizvođač mobitela predstavio je novi model – S90 Pro koji može preživjeti gotovo sve, od visokih i niskih temperatura, padova s visina do dva tjedna boravka pod vodom

Stjepan Bilić četvrtak, 18. srpnja 2019. u 06:00

Doogee, kineski proizvođač mobitela predstavio je ovih dana svoj najnoviji model – S90 Pro. Riječ je o izdržljivom uređaju koji je u mogućnosti preživjeti sve ono što mnogi drugi šminkerski mobiteli ne bi. Primjerice, visoke i niske temperature (od -30 do +60 stupnjeva), zatim padove i udarce pa čak i dvotjedni boravak pod vodom (na dubini do 1,5 metara) te štošta drugo. Inače uređaj ima IP68, IP69K i MIL-STD-810G certifikate.

Iako se odmah na prvu primijeti kako je S90 Pro namijenjen korisnicima koji više vremena provode na otvorenom prostoru te mjestima gdje prevladava vlaga i prašina, S90 Pro može u trenutcima odmora poslužiti i za zabavu. Naime, Doogee je pripremio i odgovarajući gamepad koji S90 Pro pretvara u ručnu igraću konzolu.

No, to nije i jedini dodatak kojim se S90 Pro može nadograditi – Doogee u ponudi ima i modularne dodatke koji S90 Pro pretvaraju u kameru za noćno snimanje, mobitel s eksternom antenom koja osigurava bolji prijem signala dok će modularna baterija dodatno produžiti autonomiju uređaja, što je posebno bitno ako se nalazite na mjestu gdje nema električne energije, a time ni mogućnosti nadopunjavanja baterije. Kad smo kod baterije – S90 Pro je opremljen s baterijom kapaciteta 5.050 mAh. Baterija podržava 24-vatnu tehnologiju brzog punjenja te ima mogućnost i bežičnog punjenja (10W).

S90 Pro opremljen je sa 6,18“ zaslonom razlučivosti 2.246 x 1.080 točaka, ima 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora. Temelji se na Helio P70 čipu koji osigurava 13% bolje performanse i manju potrošnju energije u odnosu na osnovni model S90 u kojemu se nalazi Helio P60 čip. Uz sada već standardnu podršku za Wi-Fi i Bluetooth tehnologije, S90 Pro podržava i NFC što znači kako se može koristi i za plaćanje putem POS-a.

Sa stražnje strane nalaze se dvije Samsungove kamere (16 i 8 MP) i čak četiri bljeskalice. S prednje strane je smještena jedna kamera od 8 MP koju potpisuje Sony, a koja se odlikuje širokim kutom snimanja, od 90 stupnjeva. Dodatno, selfie kamera može poslužiti i za prijavu u uređaj putem tehnologije za prepoznavanje lica. Za korisnike koji bi otključavanje uređaja povjerili prstima, Doogee je dodao i podršku za skener otiska prsta koji se nalazi sa stražnje strane kućišta, odmah ispod kamera.

Detaljne specifikacije uređaja dostupne su na službenim Internetskim stranicama proizvođača. U prodaju stiže tijekom kolovoza po cijeni od 299,99 USD za uređaj, odnosno po cijeni od 459,99 USD za komplet koji sadrži i gore navedene dodatke.