A1 uvodi dodatnu naknadu od 20 kuna mjesečno na sve fiksne priključke

Od 1. rujna svi postojeći i novi korisnici fiksnih paketa A1 Hrvatska će na računu imati iskazanu stavku "Pristup uslugama fiksne mreže" u iznosu od 20 kn mjesečno

Sandro Vrbanus utorak, 30. srpnja 2019. u 20:00

A1 Hrvatska objavio je na svojim internetskim stranicama Obavijest korisnicima u kojoj pojašnjavaju novu dodatnu naknadu koju će naplaćivati svim korisnicima svojih usluga u fiksnoj telekomunikacijskoj mreži – kako onih koji koriste fiksne telefonske priključke tako i za fiksne internetske linije. Svoju odluku o dodatnoj naknadi A1 pravda poboljšanjem kvalitete usluga, povećavanjem brzine pristupa Internetu, te novim TV sadržajima.

20 kuna mjesečno

"Sva poboljšanja fiksnih usluga iziskuju povećana ulaganja, a samim time i veće troškove poslovanja. Kako bismo pratili trendove i omogućili najkvalitetniju uslugu na tržištu i u budućnosti, od 1. rujna će svi naši postojeći i novi korisnici fiksnih paketa na računu imati iskazanu stavku Pristup uslugama fiksne mreže u iznosu od 20 kn mjesečno (s uključenim PDV-om)", kažu iz A1 Hrvatska.

Ova će stavka biti obračunata na mjesečnim računima počevši od računa za rujan 2019. koji će korisnici primiti u listopadu. Ako zbog navedene promjene pretplatnici žele iskoristiti pravo raskida ugovora bez naplate naknade za prijevremeni raskid ugovora, mogu to ostvariti u razdoblju od 2. do 31. kolovoza.

Što s mobilnom?

Za korisnike A1 mobilne mreže i Homeboxa ništa se ne mijenja, tj. cijene usluga ostaju iste. Međutim, korisnici koji raskinu pretplatnički odnos u fiksnoj mreži, a koji je vezan uz "Poveži sve" promociju, ostat će bez tako ostvarenih popusta na grupu usluga.

"Optička, kabelska i bakrena fiksna pristupna infrastruktura zahtijevaju kontinuirano ulaganje u izgradnju, održavanje i modernizaciju mreže, kao i nabavu i distribuciju uređaja i opreme za korištenje fiksnih usluga", pojašnjavaju uvođenje nove naknade samo korisnicima fiksnih priključaka.