Realme 5 imat će bateriju od 5.000 mAh i cijenu u rangu prošlogodišnjeg modela

Za koji dan Realme će predtaviti novu seriju mobitela - Realme 5, a shodno običajima, danima prije cure informacije iz službenih i neslužbenih izvora

Stjepan Bilić petak, 16. kolovoza 2019. u 14:30

Kako se približava dan kada će nova Realme 5 serija biti predstvaljena tako o istog se u medijima pojavljuje sve više novih informacija. Ovog puta izvori navode točan raspored kamera, pogonski čip te kapacitet baterije i koja će vrsta tehnologije za brzo punjenje baterija biti ugrađena u nove uređaje.

Nedavno je Geekbench otkrio kako će barem jedan od modela iz serije Realme 5 imati Qualcommov pogonski čip – Snapdragon 665. Online trgovina Flipkart po dobrom starom običaju par dana prije predstavljanja osvježila je svoje internetske stranice pri čemu je otkrila i dodatne pojedinosti o dolazećim uređajima. Primjerice, jedna od fotografija otkriva kako će slabiji model (Realme 5) imati četiri kamere sa stražnje strane od kojih će glavna imati otvor blende od f/1.8.

Zatim, ultra široka kamera odlikovat će se kutom snimanja od 119 stupnjeva koji će u odnosu na standardne kamere omogućiti snimanje fotografija s 1,5 puta većom pokrivenosti. Isti izvor otkiva kako će jedna od kamera imati Super Macro leću koja će omogućiti snimanje objekata i predmeta s vrlo male udaljenosti. Realme 5 imat će i Portrait leću kako bi se snimili što bolji portreti.

Autonomija uređaja trebala bi biti vrlo dobra, ako ne i odlična. Naime, Realme 5 imat će bateriju od 5.000 mAh. Proizvođač navodi kako je to najveća baterija koju su ikad ugradili u bilo koji svoj mobitel. S druge strane Realme 5 Pro imat će glavnu kameru od 48 MP i Super Macro leću koja će omogućiti snimanje s udaljenosti od 4 centimetara.

Flipkart otkriva kako će Realme 5 Pro imati i podršku za VOOC 3.0 tehnologiju brzog punjenja baterija koja će unutar pola sata bateriju napuniti do 55%. Što se dizajna tiče, stražnja strana imat će dizajn s dijamantnim uzorkom kao što je to slučaj i s uređajem Realme 3i koji je predstavljen prošlog mjeseca. Realme je s druge strane sam otkrio kako će Realme 5 Pro imati zaslon s urezom u obliku kapljice vode i s tankim rubovima s bočnih i gornje strane. Donji rub bit će nešto deblji od ostalih.

CEO tvrtke, Madhav Sheth putem Twittera je otkrio kako će početna cijena serije biti ispod deset tisuća rupija. Shodno tomu, cijena novog modela će biti ista cijeni prošlogodišnjeg – 9.999 rupija. Točne specifikacije uređaja bit će poznate ka koji dan, u utorak 20. kolovoza 2019.