Operin gamerski internetski preglednik na 1 milijun preuzimanja

Operin specijalni internetski preglednik Opera GX namijenjen gamerima zabilježio je više od 1 milijun preuzimanja

Matija Pavlić nedjelja, 15. rujna 2019. u 20:23

Opera je početkom ljeta predstavila specijaliziranu inačicu internetskog preglednika pod imenom Opera GX koja je posebno prilagođena gamerima.

Ideja o predstavljanju zasebnog gamerskog preglednika u međuvremenu se čini se pokazala uspješnom s obzirom da je dosad Opera GX preglednik preuzet više od 1 milijun puta.

Najznačajnija opcija u Opera GX pregledniku svakako je mogućnost ograničenja mrežne propusnosti za sam preglednik u rasponu od 64 KB/s do 25 MB/s (prema zadanim postavkama 1 MB/s). To može pripomoći u slučaju spore i nestabilne veze ili pak u slučajevima kada se uz igru izvodi odnosno streama neki sadržaj s Interneta. Osim ograničenja što se tiče mrežnih postavki putem preglednika je moguće postaviti i ograničenja vezana za procesor i RAM.

Dostupna je, podrška za Razer Chroma, poveznice na početnoj stranici koje vode na razne stranice i servise povezane sa svijetom gaminga (na primjer Twitch, Discord i druge), kao i kalendar izlaska novih igraćih naslova (igre koje izlaze u idućim danima i mjesecima).

Opera GX ističe se i svojim dizajnom koji je zaslužio nagradu od Red Dota za kvalitetan UI dizajn.