Hyper-Threading po prvi put i na Core i3 procesorima

Intel je čini se odlučio opremiti svoje Core i3 procesore desete generacije podrškom za Hyper Threading, tako barem otkriva benchmark SiSoft Sandra

Stjepan Bilić ponedjeljak, 14. listopada 2019. u 10:49

Intel je konačno odlučio u svoju Core i3 seriju procesora dodati i podršku za Hyper Threading. Podsjetimo, riječ je o tehnologiji koja jednostavnije rečeno udvostručuje broj logičkih jezgri procesora zbog čega operacijski sustavi procesore s dvije jezgre, uz uključen HT vide kao procesore s četiri jezgre.

Sada će konačno, HT biti dio i Core i3 serije. Ovo najvjerojatnije možemo zahvaliti AMD-u koji sa svojim Ryzen procesorima sve više puše Intelu za vrat. Prema podacima koje je objavio benchmark SiSoft Sandra prvi procesor iz Core i3 serije koji će dobiti podršku za HT je Core i3-10100.

SiSoft Sandra navodi kako Core i3-10100 ima četiri jezgre i osam threadova. Zatim, kako mu je najveća brzina 3,60 GHz te kako ima 1 MB L2 cachea te 6 MB L3 cachea. SiSoft Sandra ovom je procesoru dodijelila 87 bodova te ga kvalificirala kao procesor s dobrim performansama.

Inače navedeni procesor je dio Comet Lake serije, Intel ga vodi pod desetom generacijom i proizvodit će se u 14-nanometarskom procesu. Na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom prvog kvartala 2020. godine.