Slovenski EK-AC vodeni D-RGB blok za Radeon RX 5700 (XT)

Slovenski proizvođač vodenih blokova za računalne komponente predstavio je vodeni blok za Radeon 5700 XT – EK-AC D-RGB kako mu naziv kaže ima i popularno RGB osvjetljenje

Stjepan Bilić ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 06:00

EK, slovenski proizvođač vodenih blokova za računalne komponente predstavio je unutar svoje serije Fluid Gaming vodeni blok EK-AC D-RGB za Radeon RX 5700 i Radeon RX 5700 XT. Kako sam naziv otkriva ni ovaj komad opreme nije zaobišlo RGB ludilo.

EK D-RGB kompatibilan je s referentnim dizajnom navedenih grafičkih kartica. Načinjen je o aluminijskog hladnjaka koji prekriva najvažnije komponente – GPU, VRAM i VRM. Dok je hladnjak napravljen od visoko kvalitetnog aluminija gornji dio bloka je od akrilnog stakla.

Svaka od RGB LED-ica može prikazati drugačiju boju, a podešavaju se preko softvera kojeg je isporučio proizvođač matične ploče. Proizvođač ovog bloka obećava do 20% bolje rezultate (ovisno o igri) uz naravno manju temperaturu, čak i u slučajevima kada je GPU overklokiran, u odnosu na referentna zračna hlađenja.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Trenutno su otvorene prednarudžbe po cijeni od 112,67 eura. Prve isporuke su planirane za iduću srijedu, točnije za 23. listopada 2019. godine.