Kineska trvrtka Hisense razmišlja o preuzimanju njemačkog Loewea

Nakon završetka svih aktivnosti što se tiče proizvodnje posrnule tvrtke Loewe tijekom ljeta pojavio se plan spasa koji stiže od kineske tvrtke Hisense koja razmišlja o preuzimanja Loewea

Matija Pavlić nedjelja, 8. prosinca 2019. u 21:55

Na našim smo stranicama već pisali o financijskim poteškoćama tvrtke Loewe, njemačkog branda za luksuzne tehnološke proizvode (poglavito televizore).

Prvog dana srpnja prestale su sve aktivnosti što se tiče proizvodnje u tvrtki, a podnijet je i zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka. Tu u priču uskače kineska tvrtka Hisense, trenutačno četvrti najveći proizvođač televizora na svijetu. Dvije tvrtke već su ranije surađivale, a sada se priča o planu preuzimanja Loewea od strane tvrtke Hisense.

Kineska tvrtka navodno želi izgraditi svoj centar za istraživanje u Kronachu, mjestu gdje se nalazi Loeweovo središte. Plan predviđa zapošljavanje oko 100 zaposlenika te se očekuje pokretanje proizvodnje televizora u roku od tri mjeseca.

Ipak u svezi Loewea postoje i drugi planovi kao što je onaj britanske investicijske kuće RiverRock koja je davala investicije i pozajmice samom Loeweu. Oni namjeravaju prava na ime i Loewe brand prodati tvrtki Skytec, što ujedno znači konačno gašenje proizvodnje u Kronachu. Ovakvo rješenje je naišlo na veliko negodovanje kod njemačkih političara, koji su ipak skloniji podržati rješenje koje uključuje Hisense i nastavak proizvodnje u Kronachu.