Iz Microsoftove kreativne garaže stigao je Photos Companion

Microsoft je izbacio još jednu aplikaciju za mobilne uređaje – Photos Companion kojom pokušava olakšati prijenos fotografija i videa na računala s Windowsima 10

Stjepan Bilić nedjelja, 18. veljače 2018. u 07:00

Microsoft je proizveo novu aplikaciju za mobilne uređaje – Photos Companion. Kako joj sam naziv kaže, ista bi trebala omogućiti lakše prebacivanje fotografija (i videa) s mobilnih uređaja (mobitel i tableta) na računala s Windowsima 10.

Za prebacivanje fotografija ili videa potrebno je upariti mobilni uređaj s računalom i to preko iste Wi-Fi mreže. Zatim je iz Photos Companion aplikacije potrebno skenirati QR kod koji je prikazan unutar aplikacije Photos na računalu s Windowsima 10. Potom je još samo potrebno odabrati koje fotografije ili video materijale želimo prebaciti na računalo i potom tapnuti na tipku Done, nakon čega će započeti prijenos.

Microsoft je na isti način omogućio i izravno ubacivanje fotografija i videa unutar video projekata. Glavni preduvjet je da na računalu imate Photos aplikaciju inačice 2018.18011.13110.0 ili noviju te da na svom mobitelu ili tabletu imate instaliranu Photos Companion aplikaciju.

Inače Photos Companion je dostupan samo za mobilne uređaje temeljene na iOS i Android platformi. Za instalaciju na Android platformi potrebno je imati uređaj s Androidom 4.1 ili novijom, a za instalaciju na iOS platformu, uređaj s iOS-om 10.2 ili novijim.

Microsoft na svojim službenim stranicama navodi kako je aplikacija još uvijek u eksperimentalnoj fazi, pa bi volio dobiti povratne informacije od korisnika. Svoje dojmove aplikacijom možete poslati ovdje.