Poznati detalji o Xperia XZ2 i XZ2 Compact smartphoneima

Prema novim informacijama, Sony Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact stižu s 18:9 zaslonima, Snapdragon 845 SoC-om te senzorom otisaka prstiju sa stražnje strane, no nemaju 3,5-milimetarski priključak

Matija Pavlić srijeda, 21. veljače 2018. u 15:42

Na švedskom internetskom blogu Swederoid posvećenom svijetu Android uređaja pojavile su glasine o dva nova Sonyjeva pametna telefona, riječ je o Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact modelima.

U odnosu na sve prošle Sonyjeve pametne telefone ovi modeli bi trebali donijeti određene promjene u dizajnu, prije svega tu je senzor otisaka prstiju, koji je dosad imao karakterističnu poziciji sa strane uređaja, a sada će u slučaju Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact modela biti prebačen na stražnju stranu uređaja.

Nadalje, Sony će se prikloniti određenim trendovima na tržištu pametnih telefona, Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact će imati HDR zaslone u 18:9 formatu ali neće imati klasični 3,5-milimetarski utor za slušalice.

Veći Xperia XZ2 model donosi 5,7-inčni zaslon s Gorilla Glass 5 zaštitom, Qualcommov Snapdragon 845 čip, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Nešto jeftiniji Sony Xperia XZ2 Compact donosi 5-inčni zaslon s Gorilla Glass 5 zaštitom u FHD+ rezoluciji, dok su ostale značajke identične većem XZ2 modelu.

Swederoid kao datum početka prodaje ova dva pametna telefona navodi 6. ožujka što je malo vjerojatno, no navodi njihove cijene. Sony Xperia XZ2 bi se u prodaji mogao naći s cijenom od 799 eura, a manji Sony Xperia XZ2 Compact s cijenom od 599 eura.