Stižu informacije o HTC U12+ smartphoneu

Poznati leaker Evan Blass ovaj put se osvrnuo na budući pametni telefon HTC U12+ koji osim četiri kamere donosi i 6-inčni zaslon, Snapdragon 845 SoC, 6 GB RAM-a te Android Oreo

Matija Pavlić subota, 17. ožujka 2018. u 06:30

Iako HTC-ov novi flagship pametni telefon HTC U12 nije ni službeno predstavljen, već se pojavljuju glasine odnosno informacije o njegovoj Plus inačici i to od poznatog leakera Evana Blassa.

On uz fotografiju budućeg HTC U12+ modela koja otkriva da se radi o pametnom telefonu s četiri kamere (dvije prednje i dvije stražnje), ističe i njegove značajke kao što su 6-inčni LCD zaslon s WQHD+ rezolucijom, najnoviji Qualcommov Snapdragon 845 čip s 6 GB RAM-a i 256 GB interne memorije te baterija s kapacitetom od 3420 mAh.

Što se tiče fotografske komponente, sa stražnje strane nalazi se dvostruka kamera koja uključuje 12-megapikselni i 16-megapikselni senzor, dok se s prednje strane nalazi dvostruka selfie kamera koja se sastoji od dva 8-megapikselna senzora (bez notcha koji je postao popularan kod ostalih proizvođača pametnih telefona).

Kao operativni sustav spominje se Android Oreo, dok se službeno predstavljanje novih HTC-ovih flagship aduta prema izvorima iz same industrije očekuje u svibnju.