I ZTE svog konja za gaming ima - Nubiju Red Magic

ZTE se također priključio novom tržištu gamerskih mobitela. Njihov odgovor dolazi pod nazivom Nubia Red Magic i začudo temelji se na prošlogodišnjem hardveru

Stjepan Bilić nedjelja, 22. travnja 2018. u 07:00

U zadnje vrijeme na tržištu su se polako počeli pojavljivati i mobiteli čija je glavna zadaća osigurati što bolje gaming iskustvo. Nakon što je Razer prošle godine prvi probio led, uskoro su i ostali proizvođači poput Xiaomija, počeli predstavljati vlastite mobitele za igrače.

Njima se sada pridružio i ZTE s mobitelom Nubia Red Magic koji je također posebno dizajniran za ljubitelje igre u pokretu. Da se radi o gamerskom mobitelu vidljivo je odmah na prvu, jer je ZTE sa stražnje strane dodao nezaobilazni gamerski dodatak – LED osvjetljenje koje istovremeno daje određenu dozu kiča, ali i posebnosti u odnosu na druge modele.

Ono, što malo čudi je to što je ZTE odabrao stariju generaciju hardvera, posebno čudi odabir prošlogodišnjeg Snapdragona 835, kada je Snapdragon 845 već dosta dugo dostupan svima. No, ovo ima i jednu dobru stranu, performanse u mobilnim igrama neće biti znatno lošije u odnosu na konkurencije, a cijena će biti ponešto povoljnija.

Naime, do sada je Xiaomijev Black Shark slovio kao najjeftiniji gaming mobitel na tržištu sa Snapdragonom 845 (480 USD), a sada će to zahvaljujući Snapdragonu 835 biti Nubia Red Magic koja će se prodavati po početnoj cijeni od 399 USD.

Za taj iznos dobivate mobitel sa 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, 6-inčnim FHD+ zaslonom. Zaslon je omjera 18:9, ali bez notcha. Rezolucija zaslona je 2.160 x 1.080 točaka. Kupci koji budu željeli izdvojiti pokoji dolar više moći će kupiti gamersku Nubiju sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

ZTE nije u potpunosti odlučio pratiti trendove pa je sa svake strane uređaja postavio po tek jednu kameru – od 24 MP (stražnja) i 8 MP (prednja). Sa stražnje strane nalazi se i skener otiska prsta, a smješten je odmah ispod kamere. Kao i svaki pravi gaming mobitel i Nubia Red Magic ima posebnu Boost tipku koja omogućava najviše moguće performanse tijekom gaminga.

Baterija kojoj se napaja potrebnom energijom za rad ima kapacitet od 3.800 mAh. Srećom, uređaj je opremljen i tehnologijom brzog punjenja baterije pa kapacitet baterije ne bi trebao biti problem. Unutar kućišta nije bilo mjesta za stereo zvučnike, pa Nubia Red Magic ima samo jedan, no u pomoć priskače DTS tehnologija pa se ne očekuju ni problemi sa zvukom.

Softversku stranu uređaja čini Android platforma i to novijeg datuma – Android 8.1 Oreo. Korisničko sučelje je dakako izmijenjeno od strane proizvođača (Red Magic launcher).

Na kineskom tržištu prodaja kreće od 25. travnja po cijenama od 399 USD (6GB/64GB) i 479 USD (8GB/128GB). Dan kasnije, 26. travnja priliku za kupnju dobit će i korisnici iz ostatka svijeta koji će Nubiju Red Magic moći nabaviti putem IndieGogo stranice po početnoj cijeni od 399 USD.

Detaljne specifikacije možete proučiti u prilogu kao i na službenim stranicama proizvođača.