Google Pay od danas dostupan u Hrvatskoj

Od 1. kolovoza hrvatski korisnici će uslugom Google Pay moći plaćati na svim beskontaktnim terminalima kao i tijekom online kupovine

Sandro Vrbanus srijeda, 1. kolovoza 2018. u 11:38

Google je danas u Hrvatskoj predstavio uslugu Google Pay, sustav za mobilno plaćanje u trgovinama i prilikom online kupovine. Hrvatska je prva zemlja u regiji Adriatic u kojoj je Google predstavio ovu uslugu u partnerstvu s Privrednom bankom Zagreb (PBZ), priopćeno je danas.

Usluga Google Pay dostupna je diljem Hrvatske na prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje, na svim platformama Googlea, za online plaćanja kao i putem aplikacija na kojima je vidljiva oznaka Pay with Google.

Da bi koristili ovu metodu plaćanja, potrebno je preuzeti aplikaciju Google Pay s Google Play trgovine i u njoj kao sredstvo plaćanja dodati Visa Inspire debitnu karticu Privredne banke Zagreb. U trgovini tek treba kompatibilni pametni telefon prisloniti na terminal za beskontaktno plaćanje. Za transakcije iznad 100 kuna kao dodatnu sigurnosnu mjeru potrebno je i otključati mobilni uređaj.

Usluga Google Pay integrirana je u sve Googleove proizvode, omogućujući kupnju filmova, knjiga i aplikacija kao i pregled svih kupnji na jednom mjestu. Također, usluga omogućava spremanje vaučera, kartica vjernosti te poklon kartica i njihovo korištenje prilikom plaćanja.

"Zadovoljstvo nam je što je Privredna banka Zagreb prva banka u Hrvatskoj koja će svojim klijentima omogućiti uslugu Google Pay. Usluga je dostupna svim klijentima PBZ-a, korisnicima pametnih telefona koje pokreće operativni sustav Android 5.0 Lollipop ili noviji, kao i korisnicima debitne kartice Visa Inspire putem nove aplikacije za PBZ mobilno bankarstvo ili aplikacije Google Pay", izjavio je predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Dinko Lucić.

Osim u Hrvatskoj, usluga Google Pay dostupna je u još 19 zemalja: Australiji, Belgiji, Brazilu, Češkoj, Hong Kongu, Irskoj, Japanu, Kanadi, Novom Zelandu, Njemačkoj, Poljskoj, Rusiji, SAD-u, Singapuru, Slovačkoj, Španjolskoj, Tajvanu, Ukrajini i UK-u.