Kuo predviđa kako 2020. godine stižu Apple Glasses

Ming Chi-Kuo predviđa kako će Apple 2020. godine predstaviti pametne naočale Apple Glasses, a između 2023. i 2025. godine komercijalizirati platformu Apple Car

Matija Pavlić subota, 18. kolovoza 2018. u 13:00

Analitičar Ming Chi-Kuo predviđa kako će Apple 2020. godine predstaviti pametne naočale Apple Glasses koje će se bazirati na poboljšanoj stvarnosti.

To je na tragu prijašnjih predviđanja analitičara Genea Munstera koji je najprije tvrdio kako će Appleove pametne naočale biti predstavljenje 2020. godine, a potom ustvrdio da će one ipak biti predstavljene jednu godinu kasnije (u prvoj godini dostupnosti trebalo bi biti prodano oko deset milijuna naočala s cijenom od 1300 američkih dolara po primjerku).

Valja podsjetiti kako je Tim Cook još prošle godine izjavio da tehnološke mogućnosti za ovakav proizvod još nisu dovoljno zrele za njenu komercijalizaciju.

Prema Kuou, tvrtka iz Cupertina bi se u idućim godinama trebala posvetiti upravo spomenutim Apple Glasses naočalama, ali i projektu Apple Car platforme za autonomna vozila koja navodno uključuje i hardverski te softverski koncept. Kuo ističe kako Apple namjerava Apple Car komercijalizirati negdje između 2023. i 2025. godine.