Iz Logitecha je stigao vertikalni miš - MX Vertical

Logitech je predstavio novi ergonomski miš – MX Vertical. Kako mu samo ime kaže dizajn mu je malo drukčiji u odnosu na dosadašnje modele – vertikalan je što bi trebalo smanjiti zamor ruke

Stjepan Bilić utorak, 21. kolovoza 2018. u 16:00

Logitech je predstavio novi računalni miš – MX Vertical (puni naziv: MX Vertical Advanced Ergonomic). Kako mu sam naziv kaže novi model je dio MX serije i odlikuje ga drugačiji dizajn – vertikalni koji bi trebao smanjiti zamor ruke (dlana) tijekom korištenja.

Kao što je vidljivo iz priloženih fotografija i videa tipke i kotačić koji su obično smješteni vodoravno u odnosu na kućište kod MX Vertical modela su pod nagibom od 57 stupnjeva. Prema navodima proizvođača time su uspjeli smanjiti mišićnu aktivnost tijekom upotrebe miša za dodatnih 10% u odnosu na standardne miševe kakve i sami imate na stolu.

Tomu je dodatno pridonio i senzor razlučivosti 4.000 DPI-a. Inače, ako vam nije potrebna toliko visoka razlučivost istu možete i proizvoljno smanjiti (od 400 do 4.000 DPI). Za to su postavili posebnu tipku na vrhu miša. Proizvođač ističe kako su zahvaljujući specifičnom dizajnu i visokoj razlučivosti senzora postigli da je potrebno učiniti 4X manje pokreta rukom u usporedbi sa običnim miševima.

Logitech MX Vertical miš se može koristiti na više različitih uređaja (Logitech Flow) s kojima se spaja putem Unifying recievera, Bluetootha ili USB-C porta. Inače miš je bežičan i napaja se preko baterije kapaciteta 240 mAh. S jednim punjenjem trebao bi omogućiti i do 4 mjeseca korištenja.

Dimenzije miša su 78,5 x 79 x 120 milimetara, a težina 135 grama. Detaljne specifikacije nalaze se na službenim internetskim stranicama proizvođača. Cijena miša je 99,99 USD, a u trgovine stiže tijekom rujna.