Poznat vremenski okvir dolaska Android Pie nadogradnje na Xiaomijeve uređaje

Poznat je vremenski okvir dolaska službenih nadogradnji na Android Pie za mnogobrojne mobilne uređaje kineske tvrtke Xiaomi

Matija Pavlić ponedjeljak, 12. studenog 2018. u 08:00

Konačno je poznat vremenski okvir dolaska službene nadogradnje na Android Pie što se tiče pametnih telefona tvrtke Xiaomi.

Kako je dobro poznato kineska tvrtka je redovita u ažuriranju svoje korisničkog sučelja MIUI, no ne i što se tiče najnovijih inačica operativnog sustava Android pa iako vrh njihove ponude već vrti MIUI 10 sučelje, ono se i dalje temelji na Android 8.1 Oreo sustavu.

Dok je Android Pie za Mi Mix 2S i Mi Mix 3 uređaje već dostupan, nadogradnju na tu inačicu Androida sada valja očekivati i za velik broj drugih Xiaomijevih uređaja. Dolazak nadogradnje na Android Pie za Mi Mix 2, Mi 8, Mi 8 SE, Mi 8 Explorer, Mi 8 Pro i Pocophone F1 valja očekivati do kraja ove godine (tijekom četvrtog kvartala godine).

Sljedeći uređaji koji će dobiti nadogradnja na Android Pie tijekom prvog kvartala iduće godine su Mi 8 Lite, Mi 6, Mi Max 3, Redmi Note 5 i Redmi Note 6 Pro, kao i Xiaomijeva Mi A serija Android One uređaja (Mi A1, Mi A2 te Mi A2 Lite). U istom vremenskom periodu nadogradnju na Pie će dobiti i Xiaomijevi tableti Mi Pad 4 i Mi Pad 4 Plus.

U drugom kvartalu 2019. godine nadogradnju na Android Pie dobit će Redmi S2, Redmi 6, Redmi 6 Pro, Redmi 6A, dok u trećem kvartalu iduće godine valja očekivati nadogradnju na Pie za Mi Note 3 i Mi Max 2 uređaje.

Za starije uređaje kao što su Redmi 5 Plus, Mi Max i Redmi Note 4 nije planirana nadogradnja na Android Pie, no korisnici tih uređaja će nastavljati dobivati sigurnosne zakrpe.