HMD predstavio feature phone - Nokiju 106

HMD Global Oy predstavio je novu Nokiju 106 koja je namijenjena korisnicima kojima su potrebne osnovne mogućnosti – zvanje i slanje poruka te slušanje radija

Stjepan Bilić petak, 16. studenog 2018. u 06:00

HMD Global Oy je predstavio novu Nokiju – Nokiju 106. za razliku od ostalih modela iz tvrtkine ponude, ova Nokija nema veliki zaslon, prebrzi procesor pa ni oveću količinu radne i podatkovne memorije. Štoviše, ima tek pokoju funkciju – mogućnost zvanja, slanja poruka, slušanja glazbe i sl.

Nokia 106 dolazi s malim zaslonom dijagonale svega 1,8 inča. Razlučivost zaslona je također mala – 160 x 120 točaka. Mobitel se temelji na Mediatekovom MT6261D SoC-u te ima 4 MB RAM-a i jednako toliko interne memorije. Kako nema podrške za memorijske kartice kupci će se morati zadovoljiti slušanjem radija.

Kad već spominjemo što je sve izostalo s mobitela spomenimo i kameru, odnosno kamere. Nokia 106 nema niti jednu kameru. S obzirom na kvalitetu zaslona, a i veličinu mobitela unutar kućišta ionako ne bi bilo moguće ugraditi neku kvalitetniju kameru.

Glavna značajke ovog mobitela su da podržava Dual-SIM, te da se unutar njega može pohraniti do 2.000 kontakata i do 500 SMS poruka. HMD je uspio ubaciti i popularnu igru – Snake Xenzia, ali i neke druge – Nitro Racing, Danger Dash, Tetris...

Kućište uređaja je u potpunosti od plastike. Kako je za očekivati da će ovo biti jedna od radnih Nokija, HMD je prilikom izrade kućišta plastiku pomiješao s bojom. Time je osigurao da u slučaju ogrebotina od ključeva i kovanica u džepu, oštećenja ne budu odveć vidljiva. Shodno tomu, dostupna je samo jedna boja – tamno siva (Dark Grey).

Budući da mobitel nema prevelikih potrošača baterija je kapaciteta 800 mAh. Ako vam se čini da je kapacitet premalen, nije – s jednim punjenjem Nokia 106 može ponuditi do 15 sati razgovora ili do 21 dan u stanju pripravnosti.

Dimenzije uređaja su 111,15 x 49,5 x 14,4 milimetara, a težina 70,2 grama. Detaljnije specifikacije dostupne su ovdje.