Huawei Nova 4 na službenim renderima

Zahvaljujući neumornim leakerima put Interneta su pronašli i službeni renderi Huaweijevog mobitela Nova 4 koji bi uskoro trebao biti i službeno predstavljen

Stjepan Bilić petak, 14. prosinca 2018. u 06:00

Nakon više objava različitih poluslužbenih fotografija kojih su se dokopali razni leakeri, Huawei je odlučio objaviti i službene rendere mobitela Nova 4. Podsjetimo, dotični mobitel bit će službeno predstavljen javnosti 17. prosinca 2018. godine.

Kao što se vidi na renderima, a vidjelo se i na službenoj pozivnici za medije, prednja strana uređaja je gotovo u cijelosti prekrivena zaslonom. S donje strane nalazi se tek nešto malo veći rub u odnosu na ostale stranice kućišta. Kako bi što veća površina kućišta bila prekrivena zaslonom, Huawei je odlučio mobitel opremiti sa zaslonom s rupom koja se u medijima naziva još i „hole punch“, a ispod koje se nalazi prednja, selfie kamera.

Ovim putem su potvrđene i tri kamere sa stražnje strane te kako uređaj neće imati skener otiska prsta unutar zaslona, već standardni koji će se nalaziti na stražnjoj strani kućišta. Prema dosadašnjim glasinama Nova 4 ima 6,4-inčni zaslon, temelji se na starijem SoC-u – Kirinu 970, ima 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije te bateriju kapaciteta 3.750 mAh.

Nadalje, izvori navode kako će postojati dva modela, jeftiniji i skuplji. Jeftiniji model stići će u konfiguraciji s kamerama od 20 MP, 16 MP i 2 MP, dok će skuplji model imati kamere od 48 MP, 16 MP, i 2 MP. S prednje strane kod oba modela nalazit će se kamera od 16 MP.

Što se boja kućišta tiče, za sada se čini kako će Nova 4 biti dostupna u tri gradijentne boje – Red Purple, White Pearl i Blue Purple te standardnoj crnoj.