Zbog velike količine paketa poštari će ih dostavljati i u nedjelju

Hrvatska pošta, koju često volimo kritizirati, mogla bi najnovijom objavom obradovati neke od onih koji su božićne poklone naručili u zadnji čas

Sandro Vrbanus utorak, 18. prosinca 2018. u 20:07

Hrvatska pošta, institucija o čijem se radu često vode rasprave, i koja je uvođenjem naplate za uručenje malih paketa od 4,5 kune postala omražena tema među onima koji naručuju kojekakve stvarčice iz Kine, ovoga puta mogla bi obradovati sve one koji su božićne poklone naručili u zadnji čas. Naime, poštari Hrvatske pošte dostavljat će pakete na adrese diljem Hrvatske ovoga tjedna i u nedjelju, 23. prosinca.

Prosinac je za Hrvatsku poštu tradicionalno najzahtjevniji mjesec koji redovito obara rekorde, kažu iz Pošte. Tijekom najužurbanijih dana u sortirnicu u Zagrebu stigne više od 1,5 milijuna pošiljaka. Posebno velik rast, od čak 30% u odnosu na prošlu godinu, bilježi se na paketskom tržištu, a osim broja paketa raste i njihov volumen, primijetili su u HP-u, a  takav im rast predstavlja velike operativne izazove.

Stoga će, zbog povećanog obujma posla, sada poštari pakete dostavljati i tijekom nadolazeće nedjelje. Dakle, ako ovih dana iščekujete paket s božićnim poklonom za sebe ili svoje bližnje, možete očekivati da će vam poštar zazvoniti i u nedjelju.