MySpace izgubio sav sadržaj uploadan na servis između 2003. i 2015. godine

Prva i nekad vrlo popularna društvena mreža Myspace objavila je da je prilikom migracije na nove poslužitelje zagubila sav sadržaj uploadan na tu platformu od 2003. do 2015. godine

Matija Pavlić utorak, 19. ožujka 2019. u 06:00

Myspace, nekad najpopularnija i ujedno prva globalna društvena mreža, ponovno je u središtu pozornosti. Tijekom 2016. godine čelnici servisa otkrili kako je tri godine prije servis bio žrtva napada u kojem su napadači dobili pristup korisničkim imenima, elektroničkoj pošti, lozinkama korisnika servisa.

Sada u Myspaceu priznaju kako su u procesu migracije na nove poslužitelje uspjeli zagubiti audio i video sadržaj te fotografije koje su korisnici uploadali na Myspace u razdoblju od 2003. do 2015. godine (MySpace je osnovan 2003. godine). Ukratko, na servisu više nije dostupan sadržaj stariji od tri godine, a iz Myspacea poručuju "da se ispričavaju zbog eventualnih neugodnosti".

Ovaj događaj izazvao je lavinu negativnih komentara na drugim modernijim društvenim mrežama. Developer Andy Baio na svom je Twitter profilu napisao kako je ovim činom izbrisano oko 50 milijuna pjesama od 14 milijuna različitih umjetnika. Čak i spekulira da je navodni gubitak podataka namjeran kako bi se izbjegla migracija i hostanje blizu 50 milijuna starih MP3 audio datoteka na novim poslužiteljima.