Energizerov P18K eksperimentalno na Indiegogou

Energizer je odlučio preko crowdfunding kampanje ispipati kako korisnici dišu po pitanju njegovog neobičnog mobitela – P18K, koji je više baterija s dodanim zaslonom, nego mobitel s velikom baterijom

Stjepan Bilić četvrtak, 21. ožujka 2019. u 16:37

Među mnogobrojnim izlagačima na ovogodišnjem MWC sajmu našla se i američka tvrtka Energizer. Iako bi se od nje više očekivalo da predstavi različite powerbankove, Energizerovci su odlučio predstaviti i svu silu smartfona, njih čak 26, od čega je jedan bio i Power Max P18K Pop.

Podsjetimo, radi se o mobitelu koji se svojim dizajnom izdvaja od većine koja je bila predstavljena prošle, ove, a vjerujemo i od onih koji će biti predstavljeni narednih godina. Dok se većina proizvođača mobitela fokusirala na što veći broj kamera, brže procesore i savitljive zaslone, Energizer je svu svoju energiju posvetio bateriji.

Daleko od toga da su ugrađene komponente zastarjele, nisu, Power Max P18K Pop ima veliki, 6,2“ zaslon, MediaTek Helio P70 SoC, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Energizer je uredno obavio i zadaću vezano uz kamere – P18K ih ima ukupno pet, sa stražnje strane tri, s prednje dvije. Oznaka Pop odnosi se na selfie kamere koje kada nisu u upotrebi su smještene u unutrašnjosti uređaja, a prema potrebi iskaču van.

No, glavna odlika ovog mobitela je njegova baterija koja zahvaljujući kapacitetu od 18.000 mAh, uređaj u stanju pripravnosti može držati i do 50 dana. Korisnici koji se odluče aktivnije koristiti Power Max P18K Pop mogu računati na nadopunjavanje baterije svaka dva do četiri dana, ovisno o tome gledaju si preko njega filmove ili slušaju glazbu. Zbog toliko velike baterije i sam uređaj je velik, ili bolje rečeno debel, što se najbolje vidi iz priloženih fotografija.

Energizer je na sajmu najavio kako će Power Max P18K Pop na tržište stići u lipnju 2019. godine po cijeni od 699 USD. No, čini se kako su najprije odlučili ispipati kako korisnici dišu po pitanju njihovog malo neobičnijeg smartfona pa su prije masovne proizvodnje odlučili potrebna sredstva prikupiti preko crowdfundinga. Prema njihovoj procjeni potrebno im je 1,2 milijuna američkih dolara.

Kampanja traje još 40 dana, i za vrijeme trajanja kampanje zainteresirani kupci mogu ovaj mobitel dobiti po sniženoj cijeni od 549 USD. No, ne svi, već samo 200 najbržih, ostali će morati platiti 599 USD. Kampanja otkriva i kako je termin dolaska na tržište prolongiran s lipnja na listopad 2019.

No, čini se kako i nema previše zainteresiranih potencijalnih kupaca do sada. Kampanja ni nakon 24 sata nije prikupila ni centa, a kamoli cijeli dolar. Čini se kako su korisnici radije za tanje mobitele i deblje powerbankove nego za njihove hibride. Srećom, Energizer je odabrao fiksno financiranje, pa u slučaju da se i pojavi poneki zainteresirani kupac neće biti primoran i proizvesti mobitel ako ne prikupi svih 1,2 milijuna.