Xiaomi Mi Mix 4 mogao bi biti prava zvijer ili totalna patka

Ako su zadnje glasine vezano uz Mi Mix 4 točne, Xiaomi je ove godine odlučio pomesti konkurenciju na više različitih polja – memoriji, kameri, zaslonu i bateriji

Stjepan Bilić ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u 16:08

Xiaomi će ove godine predstaviti novog člana Mi Mix obitelji – mobitel Mi Mix 4. Ovih dana na Internetu su se pojavile i detaljnije specifikacije koje se mogu gledati na dvojak način – kao najavu totalne zvijeri ili kao na običnu patku osobe s viškom slobodnog vremena.

Naime, prema objavljenim specifikacijama Mi Mix 4 bi trebao biti prava zvijer koja bi konkurenciju mogla ostaviti za sobom ili ju natjerati na izmjenu specifikacija vlastitih flagshipa. Prvo što upada u oči jest enormna količina radne i podatkovne memorije, koja je prije pogodna za računalo nego za mobitel. Radi se o 16 GB RAM-a i čitavom terabajtu UFS 3.1 interne memorije.

Izvor navodi kako Xiaomi namjerava pokazati zube konkurenciji i kamerom, od čega će barem jedna imati senzor razlučivosti 64 MP. Na fotografiji se može vidjeti i ocjena od strane DxOMarka, a koja iznosi 115 bodova. Mi Mix 4 trebao bi imati i AMOLED zaslon razlučivosti 2K kojemu bi uz podršku za HDR10+ jedna od odlika trebala biti i osvježavanje od 120 Hz.

Za kraj je ostalo spomenuti samo bateriju čiji će kapacitet biti 4.500 mAh. Ništa impresivno reklo bi se, na tržištu ima i mobitela čije baterije imaju i veći kapacitet. Da, ali Mi Mix 4 bi trebao podržavati i munjevito 100W punjenje, što baš i nije odlika koju svi mobiteli imaju.

Pogonski čip je s druge strane očekivan i primjeren jednom budućem flagshipu – Snapdragon 855 koji se već nalazi u mnogim drugim mobitelima, drugih proizvođača. Budući je izvor bio realan oko izbora SoC-a, postoji mogućnost kako je i ostatak specifikacija točan. No reda radi, sve navedeno uzmite s malom zadrškom, barem dok Xiaomi sve ne potvrdi ili ne opovrgne.