prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Bug

Zabava - Bugov godišnji izbor igara

Bunceka i igara

Večer je počela pomalo čudno. Nitko od nas nije se mogao sjetiti koje su igre izabrane u prošlogodišnjem izboru ni kad se on točno održao. Prelistavala su se izdanja, nazivali se suradnici, razglabalo se o tome na putu u obližnju pivnicu, ali stvari nisu bile jasnije. Tek kad se kompletna šestorka okupila, došli smo do zaključka kako smo izbor preskočili. No kako je već pivo pristizalo, panika se nije dizala - sve je bilo za pet.
Za sve one koji se pitaju kako izbor protječe, treba reći da je stvar jednostavna; svaki član žirija već se unaprijed nabrije na nešto i zna se da će biti svađe. Ove godine Oleg je već na početku izjavio da se stolica nasuprot njemu čuva za Vrdelju jer će mu sve "reći u lice". Jednostavno znate da vas čeka zanimljiva večer.
Ali ono što obilježava ove "sastanke" zapravo je more emocija koje se može jedino usporediti s meksičkom sapunicom. Od entuzijazma preko divlje sreće do opće patetike, bugovci mogu sve; scena kad se Oleg kavalirski, ali s razočaranjem odriče kategorije "Operativne igre" radi općeg dobra (čitaj, jer nitko živ ne zna ništa o tim igrama osim njega) jednog će se dana pretvoriti u cjelovečernji film!
Ipak, uza svu klopu, cugu i prikazivanje osjećaja, ostane vremena i za igre. Uz izbor koji možete vidjeti na nekoliko sljedećih stranica raspravljalo se i o trendovima; ovogodišnji su epizodno izdavanje igara i kupnja preko Interneta. Žalosno je da se trendovi tiču prodaje, a ne čiste kvalitete, pa živimo za godinu kad ćemo kao trendove moći izdvojiti veliki skok u razvoju umjetne inteligencije te bolju skalabilnost u području hardverskih zahtjeva.
Do tog doba ostavljamo vas da na miru prolistate naše zaključke i ako ste koju spomenutu igru propustili, da je nabavite i odigrate.
Napomena: Članci iz časopisa se ne prenose uvijek kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Ponekad se ne prenosi niti cijeli tekst članka. Svrha članaka na Webu jest da pruže uvid u način obrade teme i potaknu interes za proučavanjem tiskanog broja. Za cjelovit uvid u članke - savjetujemo da pogledate papirnato izdanje časopisa. Hvala.
Za razliku od doba kad se bugovci naslikavaju s poznatim facama i zabavljaju se odlaskom u rudare ili nogometaše, biranje igara puno je prizemnija stvar - nije bilo ni reprezentacije, ni Ćire, ni navijača, nego narodska šestorka koja sjedi u pivnici, pije pivo i klopa buncek

izdvojeni tekstovi - siječanj 2007.

Bugov godišnji izbor igara

Bunceka i igara čet 21.12.2006

Bug DVD Siječanj 2007.

Dvoslojno u novu godinu čet 21.12.2006

Minix 3.1.2a

Manje je bolje? čet 21.12.2006

Besplatni hrvatski programi

Domaće je domaće čet 21.12.2006

Univerzalni daljinski upravljači

Svi za jednoga, jedan za sve čet 21.12.2006

Dijelovi vodenog hlađenja

Svijet vode čet 21.12.2006

Projektori za kućna kina do 20.000 kuna

Svoga kina gospodar čet 21.12.2006

Windows Vista

Buena Vista čet 21.12.2006

Hladnjaci za čipsete

Zar još hladnije? čet 21.12.2006

Garminova navigacija za mobilne telefone

Može i s mobitelom čet 21.12.2006

Steinberg Cubase 4

Zbirka superlativa čet 21.12.2006

Adobe Photoshop Elements 5.0 i Premiere Elements 3.0

Elementarni tandem čet 21.12.2006

Microsoft Office 2007

Uhvati me ako možeš čet 21.12.2006

MySpace.com

Teror zvan društvena mreža čet 21.12.2006

Miroslav Rosandić

Za neke - dobra godina čet 21.12.2006