prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Bug

Hard-test - Projektori za kućna kina do 20.000 kuna

Svoga kina gospodar

Sama tehnologija projektora je u razdoblju koje je potrebno djetetu da se probije kroz osnovnu školu uznapredovala u tolikoj mjeri da se projektori za kućna kina kakve smo viđali u prošlom desetljeću kraj današnjih modela doimaju zastarjelo poput sjekire pretpovijesnog čovjeka ako je položimo kraj motornih pila koje koriste današnji drvosječe. Nekadašnje glomazne kutije koje biste zbog količine buke i topline koju generiraju najradije izbacili iz sobe s vremenom su se razvile u uređaje koje u svojim domovima želi vidjeti sve veći broj ljudi. Naravno, velik je napredak postignut po pitanju kvalitete projicirane slike, iako je sam princip na osnovi kojeg se do nje dolazi ostao suštinski isti, sa svojim glavnim prednostima i nedostacima.

Veličina kao dvosjekli mač
Veličina projicirane slike koja se može postići korištenjem projektora je ujedno i njihova velika prednost, ali i veliki nedostatak u odnosu na konkurentske tehnologije koje bi se željele naći u vašoj dnevnoj sobi. U ovisnosti o leći projektora i udaljenosti na kojoj se projektor nalazi od zida ili projekcijskog platna, kod suvremenih je projektora za kućna kina moguće postići dijagonalu kvalitetno projicirane slike i do 10 metara. Naravno, nema svatko toliko puno slobodnog prostora na zidu ni toliko velike prostorije, ali se i u malo većim prostorijama u kućama ili stanovima može dobiti ugođaj malenog kina. Pritom treba imati na umu kako negdje treba moći projicirati sliku - bilo da je to prazna površina zida ili posebno projekcijsko platno, korištenje projektora za kućno kino ima neke svoje zakonitosti s kojima trebate naučiti živjeti. Srećom, toga su svjesni i sami proizvođači projektora koji će vam vrlo rado uz projektor ponuditi i razne načine postavljanja projektora - na policu, na strop, na stol - kao i razne vrste projekcijskih platana. Na raspolaganju vam stoji sve od najobičnijeg platna na razvlačenje sa stalkom preko tog istog platna postavljenog na zid ili strop pa sve do motoriziranih platana koja se pri uključivanju automatski počinu odmatati dok se istovremeno prostorija zamračuje uz pomoć motoriziranih roleta ili zastora.
Napomena: Članci iz časopisa se ne prenose uvijek kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Ponekad se ne prenosi niti cijeli tekst članka. Svrha članaka na Webu jest da pruže uvid u način obrade teme i potaknu interes za proučavanjem tiskanog broja. Za cjelovit uvid u članke - savjetujemo da pogledate papirnato izdanje časopisa. Hvala.
Iako tehnologija izrade televizora velike dijagonale ne prestaje napredovati, pitanje je hoće li ikada moći stati uz bok i najjednostavnijim projektorima koji će ih bez problema nadmašiti veličinom dijagonale - za usporedivu ili tipično daleko manju cijenu, na zid umjesto tankog televizora možete projicirati sliku kraj koje će se televizor doimati kao poštanska marka

izdvojeni tekstovi - siječanj 2007.

Bugov godišnji izbor igara

Bunceka i igara čet 21.12.2006

Bug DVD Siječanj 2007.

Dvoslojno u novu godinu čet 21.12.2006

Minix 3.1.2a

Manje je bolje? čet 21.12.2006

Besplatni hrvatski programi

Domaće je domaće čet 21.12.2006

Univerzalni daljinski upravljači

Svi za jednoga, jedan za sve čet 21.12.2006

Dijelovi vodenog hlađenja

Svijet vode čet 21.12.2006

Projektori za kućna kina do 20.000 kuna

Svoga kina gospodar čet 21.12.2006

Windows Vista

Buena Vista čet 21.12.2006

Hladnjaci za čipsete

Zar još hladnije? čet 21.12.2006

Garminova navigacija za mobilne telefone

Može i s mobitelom čet 21.12.2006

Steinberg Cubase 4

Zbirka superlativa čet 21.12.2006

Adobe Photoshop Elements 5.0 i Premiere Elements 3.0

Elementarni tandem čet 21.12.2006

Microsoft Office 2007

Uhvati me ako možeš čet 21.12.2006

MySpace.com

Teror zvan društvena mreža čet 21.12.2006

Miroslav Rosandić

Za neke - dobra godina čet 21.12.2006