prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Bug Online

Bug

Softver - VIPRE Antivirus + Antispyware

Otrov za malware

VIPRE Antivirus + Antispyware sigurnosni je paket čije smo testiranje čekali s nestrpljenjem. Kako je Sunbelt Software već od prije poznat po dobrim aplikacijama, ništa manje nismo očekivali i od njihovog najnovijeg paketa.
Oni među vama koji prate zbivanja na sceni računalne sigurnosti Sunbelt Software već vjerojatno poznaju ne samo po njihovom odličnom antispyware-proizvodu, CounterSpy, već i po blogu Axela Eckelberryja, CEO-a Sunbelta, koji je kompaniju preobrazio u lidera u svom području. Eckelberry piše i vlastiti blog, koji bi također preporučili, pogotovo ako vas zanimaju najnovije informacije iz svijeta malicioznih programa i spywarea. No, vratimo se mi na VIPRE.
U današnje doba Interneta programski paket najčešće ćete zapravo preuzeti s web-stranica proizvođača, što smo i mi napravili u svrhu ovog testiranja. VIPRE dolazi u paketu od samo 20-ak MB, no kasnije se otkriva poduži proces osvježavanja pa je jasno da je Sunbelt odlučio u paket staviti samo minimalne antivirusne definicije. Instalacija paketa vrlo je jednostavna te će od korisnika zahtijevati odgovaranje na neka osnovna pitanja, koja će se uglavnom moći ostaviti na već ponuđenim opcijama. Tijekom instalacije korisniku će biti ponuđeno i osvježavanje antivirusnih (i, u ovom slučaju, antispyware) definicija što preporučujemo i napraviti. Inicijalno osvježavanje definicija može poprilično potrajati – iako nismo mjerili količinu podataka skinutih s Interneta, samo činjenica da je ovaj proces trajao nekoliko minuta ukazuje na njihovu veličinu (ili sporost Sunbeltovih poslužitelja). Korisnik ujedno može i konfigurirati automatsko osvježavanje definicija na jednu od ponuđenih vrijednosti – osvježavanje svaka dva sata, koje je automatski postavljeno, i više je nego dovoljno (makar oni paranoidni mogu ovu vrijednost smanjiti i na svakih sat vremena). Nakon završene instalacije, uslijedit će reboot računala i VIPRE je spreman za rad.
Napomena: Članci iz časopisa se ne prenose uvijek kompletni, sa svim slikama, potpisima pod slike, okvirima, tablicama i sličnim. Ponekad se ne prenosi niti cijeli tekst članka. Svrha članaka na Webu jest da pruže uvid u način obrade teme i potaknu interes za proučavanjem tiskanog broja. Za cjelovit uvid u članke - savjetujemo da pogledate papirnato izdanje časopisa. Hvala.
Antivirusna industrija zadnjih je godina u velikoj stagnaciji – veliki igrači uzeli su svoj dio tržišta i malo se toga mijenja. Sunbelt Software, poznati proizvođač antispyware-softvera, ovaj je mjesec izdao svoj antivirusni program izrađen iz nule, nešto što se rijetko viđa

izdvojeni tekstovi - listopad 2008.

Illuminated Keyboard

Svjetlo u tami uto 7.10.2008

Wacom Cintiq 12WX

Crtanje u boji uto 30.9.2008

Profesionalna igraća natjecanja

Mišem do novaca sri 24.9.2008

Listopad 2008.

Gužva, gužva neopisiva... sri 24.9.2008

Snimanje streaming zvuka

Ripanje u stvarnom vremenu sri 24.9.2008

KDE 4.1.1

Na putu za uspjeh sri 24.9.2008

VIPRE Antivirus + Antispyware

Otrov za malware sri 24.9.2008

Alati za brže pokretanje aplikacija

Praktični pokretači sri 24.9.2008

Google Chrome

U raljama Velikog Googlea sri 24.9.2008

Photosynth

Panorame koje rastu same sri 24.9.2008

Tipkovnice za igranje

Festival svjetla sri 24.9.2008

Grafičke kartice

Gospodari svjetla i sjene sri 24.9.2008

Flat-rate u Hrvatskoj

Bez ograničenja sri 24.9.2008

Acer Aspire One, Asus Eee 701, HP 2133 Mini-Note PC, MSI Wind U100

Otrov u malim pakiranjima sri 24.9.2008

Intel Larrabee

Kad Miki kaže da se boji sri 24.9.2008

Miroslav Rosandić

Prokletstvo malog tržišta sri 24.9.2008

IFA 2008, Berlin

YouTube na televizorima uto 2.9.2008