Odjava HRT pristojbe!? izdvojena tema

poruka: 1.106
|
čitano: 489.017
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bunker kaže...

 

Tak, dosta široko tumačenje, i mislim da bi na sudu prošlo da plaćaš samo na jednoj od tih adresa pristojbu te da bi time bio zadovoljen zakonski minimum.

Kažem, mislim, jer se ni meni sad neda proučavati još desetak zakona da bih sa 101% sigurnošću to utvrdio.

 

aha vidiš, nije samo tak  :) , poanta priče je što nije meni sad da puštam pse na lika ili da se s njim prepucavam jer imam pametnijeg posla. Naprotiv, ja bih ga pustio unutra, kavica, piće.... i da ga ljubazno pogodim u čelo sa svim papirima nakon čega će se on lijepo dići, staviti kvačicu na "sve u redu, već plaća na drugoj adresi" i otići čim dalje tim bolje. Znam da su oni plaćeni po broju novih prijava i starih mjeseci koje naplate i interes im je nedefiniranu situaciju protumačiti u svoju korist, zato idem ispisat ove zakone koje si nalinkao i naučit potrebne članke napamet tako da kad on meni krene recitirati, da ja mogu zapjevati s kontračlancima pa ćemo u dvoglasu.. s tim da se neće naljutiti ako ga zatražim osobnu i pokupim sve podatke te ga malo zaguglam pred njim jer moram znati s kim imam posla kao što on, što je potvrđeno na ovoj temi, može znati dosta toga o meni. Treba ponekad biti nadripisar za svoje potrebe.

12 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bunker kaže...

 

Čime si se doveo u jednu dosta lošu poziciju koja te mogla koštati da je taj službenik sve to naveo u svojoj prijavi.
Hrt bi te teretio samo za dio koji si njima dužan , no sud na kojem bi završio bi po službenoj dužnosti te morao procesuirati i za sva ostale

kažnjive radnje za koje su saznali u tom postupku. Ako ti je firma stvarno plaćala 7 godina nepripadajuće putne troškove, to bi uz kaznu, povrat sredstava uvećanih za zakonsku zateznu kamatu, i troškove postupka , mogla biti jako ružna cifra....  Ako te nisu plaćali, tj ako si slagao službeniku u svrhu da bi izbjegao retroaktivnu naplatu rtv pristojbe onda

si pak kriv po drugim zakonskim i podzakonskim aktima,,,i tako ukrug....

 

Ma sto se tice moje firme,oni znaju da sam ja zaista na toj adresi(na kojoj jesam) i tu je sve 5,jedino eto sto sam zakinuo HRT za tih 7 godina

Nebitno,kao sto je netko u ovoj temi napisao,nisu ti inkasatori babaroge koje naganjaju ljude motornim pilama i cak mislim da njemu nije u interesu da nekoga kaznjava ako je covjek uljudan.

Nije ni on blesav,zna on da sam ja tu 7 godina-vidi kucu uredenu,pokosena trava(pa jbt travi treba 2 godine da se formira  naraste kao sto je moja),ali eto,nisam ga puno prco pa je prihvatio moju pricu.

Gledajuci realno,vidi on od kada sam ja na toj adresi prijavljen,od kada imam net(kao ono,ja placam net-ali ga ne koristim-placam cisto zato sto volim T-com),mogao je bez obzira na sve naplatiti kaznu,ali covjek je u biti trazio nacine da to ne napravi.

Susjedi u mojoj ulici nisu bili te srece,7 ih je palo sa kaznama od 3500-6000 KN,jer su bili nadrkani i derali su se na njega(ovaj od 6000 KN je pustio psa na njega)

Ruku na srce,da je na mene netko nahuškao đukelu,dok ja radim svoj posao,ja bi ga podero svim kaznama i prijavama koje postoje!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
7 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?

@ante

Mozes ti njega traziti osobnu, ali ti on ju nije duzan dati na uvid. Zato ima sluzbenu iskaznicu tvrtke kojom dokazuje svoj identitet i pravnu poziciju. Isto tako ti niti sluzbenica u banci ili krim policajac na cesti neće dati svoju osobnu nego iskaznicu njihove tvrtke, ministarstva, ustanove....

Nemoj sad širit temu u smjeru kaj ako je ta iskaznica lazna, nevaljala i sl, jer to vise nema veze sa hrt pristojbom....
12 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?

Može službena iskaznica. Nećemo komplicirati. Čisto da znam tko je i da eventualno provjerim.. može se bilo tko predstavljati kao kontrolor, a ja ću bez problema njemu dati podatke i kopiju vlasničkog lista. Nije u cilju besopotrebnog kompliciranja nego čisto zauzimanja bolje pozicije. Imam neka iskustva na jednom drugom pravnom području gdje sam umalo bio preveslan, no nakon temeljnog informiranja i uz malo amaterskog nadripisarstva sam uspio situaciju okrenuti u svoju korist. Konačno, ne želim se švercati, ali ako nešto ne trebam plaćati, ne želim tek tako prihvaćati ad hoc napisane uplatnice i prijave jer netko za to dobija proviziju.

7 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?

@milka

E moj druze... Nisi se izgleda nahodao po sudovima kad si tak pun vjere da bi netko na sudu lagao zbog tebe...

Kaj si stvarno uvjeren da bi odgovorna osoba u tvojoj tvrtci dosao na sud i izjavio da su oni znali da ti isplaćuju nepripadajuće putne troskove i tom izjavom izlozio i sebe i tvrtku ogromnim kaznama.... ????? A do toga bi doslo da je iz hrt dosla prijava na kojoj bi pisalo da si sluzbeniku izjavio da tu nestanujes nego si lazno prijavljen radi putnih troskova. Sud bi uz postupak za rtv pristojbu, po sl duznosti pokrenuo i postupak za sve ostale kaznjive radnje za koje sazna u nosećem postupku za hrt. U tvrtku bi dosao djelatnik krim policije i izuzeo bi svu dokumentaciju vezanu za tvoje putne troskove, plus kaj bi i iz banke izuzeo evidentirane isplate za tih 7 god ( jadna majka ak se nepoklapaju tvrtkini i bankovni izvadci... ). Direktor bi dobio poziv na sud gdje bi ga suocili sa nalazom knjigovodstvenog vjestacenja za izuzetu dokumentaciju. Mislis da bi tad taj direktor i dalje bio tvoj frend ili bi se rukama i nogama čupao da nebi doslo koje milionče kazne njemu i tvrtki... ?

👮
12 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bunker kaže...

@milka

E moj druze... Nisi se izgleda nahodao po sudovima kad si tak pun vjere da bi netko na sudu lagao zbog tebe... 

Sto se tice firme,tu je sve cisto,jer ja zaista stanujem na adresi za koju mi firma isplacuje.

Jedino mi ostaje to neplacanje 7 godina RTV,ali to koliko vidim,kazna je 3500 KN.

 

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
15 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?

osobni podaci, pa i adresa stanovanja/boravka/prebivališta je odgovornost građana i mora se ažurirati.

dio građanskih obveza je i plaćanje poreza-prostojbi i sl.. ne vrijedi se natezati. Ako je osoba u domaćinstvu koje plaća jednu prisojbu (s roditeljima..) to je pokriveno, kad ode iz tog domaćinstva, treba prijaviti .. jednako za smeće, rtv, dokumente..

-ne bi trebala biti kazna, kažnjava samo država-sud, htv obično traži 6mjeseci.. hanžek uzme koliko zagrabi.

-legitimirati može policija, ne inkasator.. no sami podaci nisu problem (imaju ih). Sve što je potrebno je potpis osobe na nekom papiru, prijavi ili odjavi, tad te imaju. Platiš i miran si.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
odjavljen
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
manipulator kaže...

1. Prijaviti se sam za pretplatu putem interneta i tako izbjeći neku kaznu

2. Praviti se lud i cekati sto ce se desiti (mozda me zaborave ili odustanu od mene) iako sam uspjesno 5 godina izbjegavao placanje pretplate

3. Podnijeti pritužbu HRT-u na ponašanje inkasatora (bilo bi poželjno da imate podatke, ali lokacija i vrijeme su minimum)

 

Obavezno navesti da:

- inkasatora niste pustili u dom jer to niste ni dužni napraviti, a supruga je bila u pidžami bez grudnjaka i ne želite da je inkasator gleda u takvom izdanju (ili biti maštovit ili niti ne navoditi razlog)

- da nemate uređaj koji ima mogućnost primati audio-vizualni signal

- da ste to jasno istaknuli inkasatoru

- da je na to inkasator rekao da će vam se obratiti Hanđeković putem pošte, što predstavlja direktnu prijetnju da će poslati lažnu prijavu iako nije, niti je bio u mogućnosti, utvrditi da ste obveznik plaćanja naknade

 

Pritužbu obavezno poslati preporučeno s povratnicom (alternativa je mail, ali onda bi se to moglo smatrati dokazom da posjedujete računalo spojeno na internet).

 

Ukoliko je supruga bez grudnjaka bila u mogućnosti čuti razgovor, i to je bonus, pa bi bilo dobro navesti.

 

Već sama pritužba bi mogla biti dobar razlog da HRT odustane od daljnjeg postupanja. Ako pošalju prijavu, obavezno napisati prigovor uz referenciranje na ovu pritužbu, prigovor također poslati s povratnicom.

 

Ukoliko pošalju ovrhu, obavezno se žaliti. Prvo, dok pritužba nije riješena, ovrha je ilegalna i odbacuje se. Ako dođe nepovoljno rješenje prigovora postupiti po uputi o pravnom lijeku.

 

P.S. Neki su u sličnim situacijama čak tražili od HRT-a podatke o inkasatoru kako bi istog mogli prijaviti za iznudu.

 

P.S.S. zbog većeg broja pogrešno shvaćenih čitanja ovog posta:

1.) Ovo vrijedi za one koji nisu bili u sustavu, pa odjavili, već ih inkasator prvi puta pokušava prijaviti bez da je utvrdio činjenično stanje.

2.) Ono pod P.S. s prijavom je anegdota, a ne preporuka. Čak ni oni koji su to radili nisu prijavljivali policiji već samo to pokušali koristiti kao polugu prema HRT-u i ne znam da li je imalo ikakvog efekta.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 6:41 (MrBlc).
7 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?

@mrblc

Hrt , kao i vecina drugih pravnih subjekata koji nesto naplaćuju, dobivaju mjesecno na tisuće vrlo vrlo maštovitih prigovora, i budi siguran da ukoliko neki pravnik hrta pronadje elemente za naplatu, neće ih spriječiti nikakav prigovor u procesuiranju. Čak da je taj inkasator i povrijedio neki propis, on će odgavarati za taj propust ( ukoliko ti uopće mozes dokazati takvu krivnju, a ako nemozes evo tebi prijava za klevetu i lazno prijavljivanje, a dokazat moras ti jer ti ga teretis ) a hrt će neovisno o tome procesuirati tvoje prekrsaje. Ti bi takav glomazni drzavni aparat htio zaustaviti prijavom njima beznacajnog sluzbenika....?? 😊

Glede iznude si zestoko fulao :

Iznuda
Članak 243. Kzrh
(1) Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist silom ili ozbiljnom prijetnjom prisili drugoga da što učini, ne učini ili trpi na štetu svoje ili tuđe imovine,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Gdje ti u zakonskom opisu iznude pronalazis osnovu za prijaviti inkasatora hrta... Jel se koristio silom ( zakon kaze da su to borbene vjestine i zahvati ), jel te prijetnjom prisilio na neku radnju, jel sebi ili drugoj osobi time pribavio imovinsku korist, jel zahtjev hrta za provjeru posjedovanja protupravan.... Nula od svega toga kaj mora biti zadovoljeno da bi sud nekog osudio za iznudu.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_11_125_2498.html

Stari moj, samljeli bi te na sudu, a zbog laznog prijavljivanja, klevete, i nanijetih dusevnih boli bi i tvoji nasljednici plaćali odštetu njegovim nasljednicima.....

👮


9 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?

mrblc-ev prethodni post je opasan.

 

On bi se očito hrvao protiv zakona i hrt-a sa pričicama o ženinom grudnjaku (lisca- veličina M - klimava dvica).

 

Nadam se da će imati priliku on sam postupiti kako je i opisao, rado ću mu odnijeti kilu banana u Remetinec.

 

 

 

14 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bunker kaže...
ante_etna kaže... 

 

mora, jer ili sam umoran, koncentracija pala ali ne nalazim nigdje da se izričito spominju dvije ili više nekretnina, svaka s prijamnikom. Ako ima pa sam ćorav uz zdrave oči, unaprijed se posipam pepelom i ispričavam.

 

Ma ni bed.  

 

(2) Kućanstva koja u vlasništvu ili posjedu imaju dva ili više prijamnika plaćaju mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona kao da imaju jedan prijamnik.

 

Možeš ti imati i 50 stanova, no po zakonu o prebivalištu možeš imati samo jedno prebivalište a na ostalih 49 adresa će ti biti evidentirano boravište:

 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2012_12_144_3072.html

 

Tak, dosta široko tumačenje, i mislim da bi na sudu prošlo da plaćaš samo na jednoj od tih adresa pristojbu te da bi time bio zadovoljen zakonski minimum.

Kažem, mislim, jer se ni meni sad neda proučavati još desetak zakona da bih sa 101% sigurnošću to utvrdio.

 

 

(6) Kućanstvom se u smislu ovoga Zakona smatra svaka obiteljska ili druga zajednica osoba koje zajedno stanuju i zajednički troše svoje prihode za podmirenje osnovnih životnih potreba (stanovanja, prehrane i sl.).

 

Znači , postoji i obrazac izjave o zajedničkom kućanstvu , i predaje se u više ustanova i u više različitih svrha ( dječji dodatak, porezne olakšice, dopunsko osiguranje, besplatni zetov pokaz u zgb )

pa valja malo i tu pripaziti jer su sve te ustanove umrežene, a vama će u nekoj ustanovi odgovarati da vas je čim više  u zajedničkom kućanstvu ( pa da npr sin ili kćer nemora plaćati za sebe hrt pristojbu ) a negdje drugdje će vam odgovarati da vas je čim manje na izjavi o zajedničkom kućanstvu ( npr za dječji doplatak ili dopunsko osiguranje gdje se gleda prihodovni cenzus pa vam paše da dijete koje ima svoju plaću nije u zajedničkom kućanstvu ). Jbg, zahvaljujući umreženju svi oni vide sve kaj ste negdje predali, pa tako i hrt....

 

.

Ček, ako sam dobro protumačio (a vjerojatno nisam) ukoliko imaš dve nekretnine i u jednoj plaćaš, u drugoj ne moraš?!
Ženina baba ima 2 stana, oba stana glase na nju, u jednom živi ona (duuuh),

u drugom smo se skućili moja polovica sa djecom, a i ja isto obitavam.

Naravno u oba stana se plaća rtv pretplata (iako ja kunem i jebem mater svaki put kad plaćam ti 80kn,

jer opeko sam se jednom o hanžekovića i hrt... pametnom dosta....).

Bilo bi fino nek baba plaća hrtu-a , ja ionak vrtim nickelodeon cijeli dan (bnet tv)

 

 

 

I dont know you. I dont know what you want. If you leave, that will be the end. I wont look for you, I wont pursue you. But if you dont, I will look for you, I will find you and I will ignore you.
13 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
MrBlc kaže...

3. Podnijeti pritužbu HRT-u na ponašanje inkasatora (bilo bi poželjno da imate podatke, ali lokacija i vrijeme su minimum)

 

Obavezno navesti da:

- inkasatora niste pustili u dom jer to niste ni dužni napraviti, a supruga je bila u pidžami bez grudnjaka i ne želite da je inkasator gleda u takvom izdanju (ili biti maštovit ili niti ne navoditi razlog)

- da nemate uređaj koji ima mogućnost primati audio-vizualni signal

- da ste to jasno istaknuli inkasatoru

- da je na to inkasator rekao da će vam se obratiti Hanđeković putem pošte, što predstavlja direktnu prijetnju da će poslati lažnu prijavu iako nije, niti je bio u mogućnosti, utvrditi da ste obveznik plaćanja naknade

 

Pritužbu obavezno poslati preporučeno s povratnicom (alternativa je mail, ali onda bi se to moglo smatrati dokazom da posjedujete računalo spojeno na internet).

 

Ukoliko je supruga bez grudnjaka bila u mogućnosti čuti razgovor, i to je bonus, pa bi bilo dobro navesti.

 

Već sama pritužba bi mogla biti dobar razlog da HRT odustane od daljnjeg postupanja. Ako pošalju prijavu, obavezno napisati prigovor uz referenciranje na ovu pritužbu, prigovor također poslati s povratnicom.

 

Ukoliko pošalju ovrhu, obavezno se žaliti. Prvo, dok pritužba nije riješena, ovrha je ilegalna i odbacuje se. Ako dođe nepovoljno rješenje prigovora postupiti po uputi o pravnom lijeku.

 

P.S. Neki su u sličnim situacijama čak tražili od HRT-a podatke o inkasatoru kako bi istog mogli prijaviti za iznudu.

 

Bez dubljih osvrta, ulazenja u flejmove, to mi nije namjera, uz respect tvojem stazu na forumu, uz stadardnu napomenu da ne radim niti me zaboli za hrt, ali ovo je ona vrsta postova na koju su se bunker, hush i mbaksa osvrnuli - opasan i pun dezinformacija.

 

ok, ipak mali osvrt - prijava za iznudu je teska prijava za kazneno djelo, bezrazlozna prijava za kazneno djelo moze rezultirati - kaznenim postupkom.

15 godina
odjavljen
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
Inkasator je taj koji mora dokazati posjedovanje televizora. HRT je čak na upit novinara pozvao građane da prijave inkasator koji su se služili lažima i manipulacijama (konkretno, radilo se o tvrdnji da posjeduju uređaj koji detektira prijemnik) ili pokušavali silom ili lažima ući i dom građana.

Otvorena prijetnja da će prijaviti da posjeduješ u prijemnik iako ga posjeduješ (ili to negiraš, a on nema dokaza) je svakako za pritužbu.

Većina prijava inkasatora je na sistem "ako prođe, prođe", a bez da ih svojevoljno pustite u stan, to ne prolazi. Dakle, ako ga nije pustio u stan ili kuću, radi se o riječi inkasatora protiv riječi građana i to je razlog zašto su počeli ići udvoje - da jedan drugom mogu potvrditi priču. To je nezgodno ako si sam doma, ali ako je netko bio u dnevnom boravku i čuo čitav razgovor onda njihovo svjedočenje nije ništa vjerodostojnije od tvojeg.

A firmama je druga stvar - ako ga ne pustiš u firmu, vrati se s inspekcijom jer je to pokriveno drugim zakonima.

Moj post je opasan jer govorim da onaj tko je u pravu bi se trebao žaliti? Ne, opasno je pokriti se ušima i pustiti da te netko prca jer te strah žaliti se.

P.S. što se tiče prijave za iznudu, iako takva ucjena tehnički spada u iznudu, slažem se da nema smisla podnositi prijavu. Nisam ni napisao sa ima, već da su neki tražili od HRT-a podatke o inkasatoru s tim obrazloženjem. Da li im je to utjecalo na rješavanje spora, ne znam niti sam napisao da je. Svaki komentar može biti opasan ako ne čitaš s razumijevanjem.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
13 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
MrBlc kaže...
Inkasator je taj koji mora dokazati posjedovanje televizora. HRT je čak na upit novinara pozvao građane da prijave inkasator koji su se služili lažima i manipulacijama (konkretno, radilo se o tvrdnji da posjeduju uređaj koji detektira prijemnik) ili pokušavali silom ili lažima ući i dom građana.

Otvorena prijetnja da će prijaviti da posjeduješ u prijemnik iako ga posjeduješ (ili to negiraš, a on nema dokaza) je svakako za pritužbu.


- jasno da ako "inkasator" pokusava silom (mada nekako sumnjam u to) uci u tvoj stan da ces ga prijaviti, ali o tome nije bilo rijec o prethodnom postu.

 

- rasprava je pocela oko odjave televizora, gdje inkasator ne mora nista dokazivati, nego ti moras dokazati da nemas nikakav receiver signala u kuci (ne tv). Imas na prvoj ili drugoj stranici teme sluzbeni (narodne novine) odjavni list.

 

- izjava inkasatora da ces dobiti tuzbu/ovrhu od gospon hanze nije prijetnja nego nazalost cinjenica.

 

--- mislim da je manje vise receno sve u temi, suzdrzavam se od daljnjih kometara. Za bunkera - je, nisi kriv dok ti se ne dokaze krivnja, na papiru, ali u praksi ide prijava/poziv na ovrhu od hanze, a ti onda dokazuj da nisi kriv. Ne kazem da je to pravedno, naravno.

 

* moje informacije su stare neko vrijeme, cca pola godine, ako je u medjuvremenu hrt prebacio stvar na svoju pravnu sluzbu i otkantao hanzu, onda ne znam kako sada stoje stvari.

 

 

15 godina
odjavljen
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
Pročitaj post na koji sam inicijalno odgovorio. Čovjek nije obveznik naplate, inkasator mu je došao u kontrolu na blef i utvrdio da ima prijemnik bez da je zapravo to utvrdio ili mogao utvrditi. U tom slučaju inkasator mora dokazati da imaš prijemnik.

Jednom kad si u sustavu, onda to više ne drži vodu i to što govoriš je točno, ali se tu radi o konkretnom slučaju u kojem čovjek nije u sustavu.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
11 godina
offline
Odjava HRT pristojbe!?!?

Kod mene kontrolori uopce nisu niti na jedan nacin pokusali niti pitali da udju u kucu da utvrde da li posjedujem tv ili neki drugi uredjaj.

Pitali su me da li zelim pretplatu, da sam duzan po zakonu prijaviti ako zivim na toj adresi i koristim usluge hrt.. 

Sad ne znam dal sam dobro procijenio, ili je popusio pricu da idem van, ili je me iskulirao pa ce mi poslati postom kaznicu. 

Zato sam mislio mozda se sam prijavit, nego da mi ovako spici kaznu preko 3500 kuna.

Mislim da oni mogu od ht(ugovor internet +max tv)  ili neke druge drzavne ustanove traziti uvjerenje o prebivalištu koliko sam ja dugo na toj adresi, jer kao sto rekoh, niti sekunde ga nije zanimalo jel ja imam u kuci tv ili ne..

Mozda je nesto novo u pitanju..? 

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com ili http://www.next-tv.ml/narudzba/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
Oni su javna ustanova, ali im to ne daje ovlaštenje da im druge privatne firme ili javne ustanove daju podatke o korisnicima/građanima.

Rad kontrolora se temelji na sistemu ako prođe prođe. Od kad se promijenio zakon, oni isti tumače da je i svako računalo spojeno na internet temelj za obvezu, ali to nije točno. Osim samih tehnikalija vezanih u zakonsku definiciju, nije točno ni da svako računalo može reproducirati sadržaj.

Međutim, jednom kad te upecaju, onda si dalje pod njihovom kontrolom.

Dakle, ako ti ništa ne dođe, super. Prijava protiv kontrolera je samo bonus koji ti u startu ništa ne znači, ali je bolje imati pisani trag o incidentu.

Ako ti dođe da si prijavljen, piši pritužbu i kojoj tvrdiš da kontroler nije bio u kući niti je mogao utvrditi obvezu jer ti ne posjeduješ uređaj za prijem audiovizualnog materijala. Ako imaš svjedoka, istakni i to (ona šala o ženi bez grudnjaka je očito skinula fokus s činjenice da je tu žena svjedok).

Ako ti dođe negativno rješenje, onda gledaj dalje po uputi o pravnom lijeku isplati li ti se dalje žaliti ili platiti. Samo nemoj pristati na rješenje "vi platite pa odjavite" jer onda moraš potpisati onu famoznu izjavu.

Ako ti dođe ovrha prije prijave ili prije rješenja pritužbe, na nju se obavezno žali - u prvom slučaju nije važeća jer ti nisu ni poslali prijavu, a u drugom jer je u toku rješavanje pritužbe oko spornog dugovanja. Samo to treba kvalitetno sročiti.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
12 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
vrx kaže...
bunker kaže...
ante_etna kaže... 

 

mora, jer ili sam umoran, koncentracija pala ali ne nalazim nigdje da se izričito spominju dvije ili više nekretnina, svaka s prijamnikom. Ako ima pa sam ćorav uz zdrave oči, unaprijed se posipam pepelom i ispričavam.

 

Ma ni bed.  

 

(2) Kućanstva koja u vlasništvu ili posjedu imaju dva ili više prijamnika plaćaju mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona kao da imaju jedan prijamnik.

 

Možeš ti imati i 50 stanova, no po zakonu o prebivalištu možeš imati samo jedno prebivalište a na ostalih 49 adresa će ti biti evidentirano boravište:

 

 

Ček, ako sam dobro protumačio (a vjerojatno nisam) ukoliko imaš dve nekretnine i u jednoj plaćaš, u drugoj ne moraš?!
Ženina baba ima 2 stana, oba stana glase na nju, u jednom živi ona (duuuh),

u drugom smo se skućili moja polovica sa djecom, a i ja isto obitavam.

Naravno u oba stana se plaća rtv pretplata (iako ja kunem i jebem mater svaki put kad plaćam ti 80kn,

jer opeko sam se jednom o hanžekovića i hrt... pametnom dosta....).

Bilo bi fino nek baba plaća hrtu-a , ja ionak vrtim nickelodeon cijeli dan (bnet tv)

  

 

E sad ovo je nešto drugo. Vi ste zasebno kućanstvo u toj drugoj nekretnini. Podstanari ovakvi ili onakvi plaćaju posebno pretplatu, vi ako ste prijavljeni na tu drugu kuću po svemu sudeći morate plaćati pretplatu bez obzira čiji je stan. Moj slučaj je podrazumijevao situaciju u kojoj "baba" ima sama oba stana. Nema nikakve podstanare, sustanare, ali ima telku u oba stana. Koliko sam ubr'o ne bi trebala plaćati dvije pretplate. Bilo je nekih napisa kako su nekom vikendašu morali vratiti novce jer ga je u vikendici zaskočio kontrolor, prepao ga sa zakonima, kaznama, Hanžekovićem, vojskom i avijacijom koja stoji iza države i čovjek je preplašen platio sve što su mu gurnuli pod nos. Kasnije je pokrenuo korake i ispalo je da mu to trebaju vratiti. Tu sad mora ići ograda jer kao što Bunker kaže bez poveznice na pravomoćnu presudu sve to može biti trla baba lan.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 9:03 (ante_etna).
11 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?

Imaju mislim pravo, jer HRT je pravna osoba koja ima status javne ustanove. Osnivac HRT a je Republika Hrvatska a osnivacka prava ostvaruje Vlada Rh.

Znaci po nekoj logici oni mogu traziti od npr Mupa podatke za osobe prijavljene na toj i toj  adresi..

Ako je tako, onda sam heban. :)

 

A sto se tice ovoga moga slucaja, pricekati cu da vidim sta ce se desiti. 

Ako je popusio pricu da idem za Njemacku bit cu miran jos kojih par mjeseci, ako dodje prijava, necu se zajebavati, platit cu i ajmo dalje. 5 godina sam izbjegavao, opet je i to ok..  :) 

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com ili http://www.next-tv.ml/narudzba/
12 godina
offline
Odjava HRT pristojbe!?!?

Hm, zanimljivo kako javna uprava može biti povezana u roku keks, digitalije, internet, pravna podloga 21 stoljeće. Opet, čak i ove 2017 morah nositi papirnate rodne listove u poreznu za neke stvari, odjednom nestade interneta, baza podataka, nego je opet stara, dobra četresprva i papirne kopije podataka koji su informatični obrađeni u javnoj upravi.

 
4 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
Nisam siguran da li mogu dobiti te podatke od MUP-a, ali oni dokazuju identitet, a ne i obvezu plaćanja. Ti si mogao živjeti bez neta i TV-a na toj lokaciji do jučer.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
7 godina
offline
Odjava HRT pristojbe!?!?

 

@mrblc

 

Tvoja tvrdnja : ........."iako takva ucjena tehnički spada u iznudu" , je pravno netočna jer nijedna radnja koju inkasator poduzima nema niti jedno od zakonskih obilježja koja moraju biti zadovoljena da bi se uopće radilo o kaznenom djelu iznude.  U prijašnjim komentarima sam ti citirao što zakon kaže za iznudu.

 

Nadalje, tvoja izjava : "riječi inkasatora protiv riječi građana" je isto netočna jer na sudu tvoja i njegova riječ nemaju istu težinu. On je temeljem zakonskih ovlasti ovlašten za provođenje nekih radnji i procesuiranje uočenih prekršaja. Sud defaultno vjeruje onima koje je zakon ovlasti za neke radnje , inače tom logikom nebi na sudu prošla nijedna prijava prometnog policajca za nevezivanje pojasa ili korištenje mobitela u vožnji jer bi po tvom bilo dosta da kažeš da ti to nisi počinio a policajac nema niti jedan drugi dokaz osim njegove izjave o uočenom prekšaju. Sud njima vjeruje , osim ukoliko ti nemaš konkretan materijalan dokaz za drugačije stanje.

 

Također tvoja izjava "U tom slučaju inkasator mora dokazati da imaš prijemnik" isto nije točna , jer inkasator može navesti da si mu ti onemogućio provjeru posjedovanja prijemnika što je zakonski minimum za procesuiranje. Kako će on dokazati da li imaš i koji tip prijemnika ukoliko ga nisi pustio u stan da to utvrdi..??  Shvaćaš zašto bi u tom slučaju sud bio vrlo pristran i to na tvoju štetu...?

 

Tvrdnju " Oni su javna ustanova, ali im to ne daje ovlaštenje da im druge privatne firme ili javne ustanove daju podatke o korisnicima/građanima" smo isto apsolvirali kroz niz tema, pa mi se neda više ponavljati, no ukratko, em surađuju, em su informatički umrežene baze podataka, em ih više zakona obvezuje na suradnju ,pa čak su i privatne firme dužne surađivati na zahtjev.

 

Kažeš " Ti si mogao živjeti bez neta i TV-a na toj lokaciji do jučer"... Jesi , naravno, ali ako si onemogućio provjeru, kako će inkasator znati da ti stvarno neposjeduješ prijemnik. A odbijanje pregleda te automatizmom vodi pod procesuiranje pod formalnim opisom " onemogućio provjeru posjedovanja prijemnika"...

 

Jesi bio kad na sudu, pa da si vidio kojim pitanjima počinje svjedočenje svjedoka ? Da li ste i u kakvom krvnom srodstvu, prijateljskim, bračnim ili poslovnim odnosima sa okrivljenikom ili tužiteljem.....  Znači cilj je utvrditi pristranost , plus kaj izjava svjedoka nema neki značaj pogotovo ukoliko postoje materijalni dokazi. Ako nema materijalnih dokaza, nego samo suprostavljene izjave, defaultno se vjeruje ovlaštenoj osobi za uočavanje i procesuiranje prekršaja...

 

 

 

@mcf

 

Ti kažeš " nisi kriv dok ti se ne dokaze krivnja, na papiru, ali u praksi ide prijava/poziv na ovrhu od hanze, a ti onda dokazuj da nisi kriv" nije pravno točna jer hanza ima previše pravnog iskustva ( i zaposlenici u njegovom timu ) i neće on tebe tužiti za nešto što nemože potkrijepiti na sudu. U praksi bi to bilo otprilike da u opisu prijave neće stajati da ti imaš prijemnik nego će stajati nešto u stilu da si onemogućio provjeru posjedovanja čime si prekršio bla bla bla.....  Ukoliko si odprije obveznik rtv pristojbe , pa ti nakon tri neplaćene mjesečne obveze  dođe uplatnica sa zaostacima, kaznom, troškovima odj ureda, tu je situacija isto pravno čista jer si u obvezi plaćati pristojbu skroz do momenta dok ju neodjaviš sukladno važećim propisima , tako da niti u toj situaciji nevidim kaj bi ti to dokazivao hanzi ili hrtovoj pravnoj službi prije nego te klepe uplaznicama i ovrhom....  Vidim po tvojim komentarima da si zrela i zdravorazumska osoba , i pretpostavljam da ti je jasno da je klika sročila zakone tako da će u jako jako malom broju slučajeva oni biti u krivu ili da će nešto pogriješiti pa da buš se ti na osnovu toga išao žaliti i nekome nešto dokazivati...  Način za borbu je izbor osobe na parlamentarnim izborima koja će provoditi onakvu politiku koja je bliska tvojim stavovima, i koji će inicirati promjene zakone u tebi željenom smjeru, a ne  spominjanje ženinih grudnjaka  ili trojice prijatelja koji bi se vucarali po sudovima da bi svjedočili u tvoju korist ( iako to sud isto uopće nebi uzeo u obzir jer izjava nije materijalni dokaz). Ideja svjedočenja člana obitelja je u startu loša zbog krvnog srodstva temeljem koje se određuje pristranosti i bla bla bla.....

 

 

@vrx

 

Glede " ukoliko imaš dve nekretnine i u jednoj plaćaš, u drugoj ne moraš?! Ženina baba ima 2 stana, oba stana glase na nju, u jednom živi ona (duuuh)," je situacija koja nije u onom bazičnom opisu kojeg pokriva zakon. Kako u RH ima oko 16 000 zakona, i kako su neki od tih zakona čak i u međusobnoj kontradikciji , tu bi bio moguć svakakvi ishod. Zajedničko kućanstvo podrazumijeva fizički boravak na istoj adresi , objedinjene komunalne uplatnice , i sl... Ovako kad ste vi u dva stana na dvije lokacije , neovisno o tome tko je vlasnik stana....neznam,,škakljivo... Znači u taj slučaj bi se razmatrao zakon o hrtu, zakon o prebivalištu, i neki upravni akt koji definira zajedničko domaćinstvo ( opet sto pitanja : na koga glase uplatnice za oba stana, tko ima gdje prebivalište i boravište,... )

tako da bi tu sudac isto imao nezahvalan zadatak. U žalbi na donesenu presudu bi tvoj odvjetnik morao pronaći dotad pravomoćne sudske presude koje idu tebi u prilog pa se žaliti temeljem dotadašnje sudske prakse....  Tak, nesvakidašnja situacija, pa i nema nekog lakog i jednostavnog razrješenja sa unaprijed poznatim ishodom....

 

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 12:06 (bunker).
 
1 1 hvala 1
14 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bunker kaže...

 


Tvrdnju " Oni su javna ustanova, ali im to ne daje ovlaštenje da im druge privatne firme ili javne ustanove daju podatke o korisnicima/građanima" smo isto apsolvirali kroz niz tema, pa mi se neda više ponavljati, no ukratko, em surađuju, em su informatički umrežene baze podataka, em ih više zakona obvezuje na suradnju ,pa čak su i privatne firme dužne surađivati na zahtjev.

 

 Da je to baš tako jednostavno zar ne bi na svaku prijavu boravišta/prebivališta automatizmom stizala i prijava za pristojbu? Ako već imaju pristup svim podatcima ne trebaju im kontrole, inkasatori...

 

PS ili još bolji primjer od boravišta/prebivališta, pretplata za mobitel ili IPTV, to automatski znači posjedovanje prijamnika

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 12:10 (bruno11).
7 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bruno11 kaže...

 Da je to baš tako jednostavno zar ne bi na svaku prijavu boravišta/prebivališta automatizmom stizala i prijava za pristojbu? Ako već imaju pristup svim podatcima ne trebaju im kontrole, inkasatori...

 

Pa nebi, i to baš zato kaj su u obzir mora uzeti i zakon o prebivalištu, izjava o zajedničkom kućanstvu.  Tipa, imaš kćer koja ode studirati u osijek, tamo iznajmi stan i ima tv a ti kao njen roditelj plaćaš u zgb hrt pristojbu... Takva situacija nije crno bjela...  Zato se hrt nebude zaletavao u neke bjesomučne prijave temeljem evidencije prebivališta, boravišta ili temeljem ugovora o najmu stana ( svaki dođe do porezne) niti temeljem evidencije vlasništva li najma ili korištenja vozila, niti temeljem moba koji si kupio na kreditnu karticu ili temeljem ugovora sa operaterom za net ili maxtv....   

 

Ti svi podaci im neće biti temelj da ti oni krenu u nekakvu provjeru ili prijavu, nego će im svi ti podaci poslužiti tek kada i ako krene procesuiranje nakon prijave terenskog inkasatora, osvetoljubive bivše, i sl , ili nakon kaj ti podneseš zahtjev za raskid-odjavu pretplate i navedeš da nemaš više tv prijemnik a oni temeljem navedenih baza podataka utvrde da imaš još npr dva stana, tri net pretplate, pet mobilnih linija , dva auta i sl....

15 godina
odjavljen
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bunker kaže...

Nadalje, tvoja izjava : "riječi inkasatora protiv riječi građana" je isto netočna jer na sudu tvoja i njegova riječ nemaju istu težinu. On je temeljem zakonskih ovlasti ovlašten za provođenje nekih radnji i procesuiranje uočenih prekršaja. Sud defaultno vjeruje onima koje je zakon ovlasti za neke radnje , inače tom logikom nebi na sudu prošla nijedna prijava prometnog policajca za nevezivanje pojasa ili korištenje mobitela u vožnji jer bi po tvom bilo dosta da kažeš da ti to nisi počinio a policajac nema niti jedan drugi dokaz osim njegove izjave o uočenom prekšaju. Sud njima vjeruje , osim ukoliko ti nemaš konkretan materijalan dokaz za drugačije stanje.

Nisam siguran da su baš inkasator i policajac u istom rangu po pitanju vjerodostojnosti. Ipak država nema nadzor nad inkasatorima, dok nad policajcima ima.

 

S druge strane, jedan policajac protiv dva svjedoka također gubi ako nema dokaz (znam baš za primjer s pojasom).

 

bunker kaže...

Tvrdnju " Oni su javna ustanova, ali im to ne daje ovlaštenje da im druge privatne firme ili javne ustanove daju podatke o korisnicima/građanima" smo isto apsolvirali kroz niz tema, pa mi se neda više ponavljati, no ukratko, em surađuju, em su informatički umrežene baze podataka, em ih više zakona obvezuje na suradnju ,pa čak su i privatne firme dužne surađivati na zahtjev.

Koji to zakon obvezuje privatnu firmu da ustupa podatke bez naloga?

 

bunker kaže...

 

Također tvoja izjava "U tom slučaju inkasator mora dokazati da imaš prijemnik" isto nije točna , jer inkasator može navesti da si mu ti onemogućio provjeru posjedovanja prijemnika što je zakonski minimum za procesuiranje. Kako će on dokazati da li imaš i koji tip prijemnika ukoliko ga nisi pustio u stan da to utvrdi..??  Shvaćaš zašto bi u tom slučaju sud bio vrlo pristran i to na tvoju štetu...?

...

Kažeš " Ti si mogao živjeti bez neta i TV-a na toj lokaciji do jučer"... Jesi , naravno, ali ako si onemogućio provjeru, kako će inkasator znati da ti stvarno neposjeduješ prijemnik. A odbijanje pregleda te automatizmom vodi pod procesuiranje pod formalnim opisom " onemogućio provjeru posjedovanja prijemnika"...

To je netočno:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_08_87_1729.html

 

I HRT je toga itekako jako svijestan: http://www.hrt.hr/fileadmin/video/Usoz-322__Presuda_Visokog_upravnog_suda_Republike_Hrvatske_od_30._lipnja_2015..pdf

 

bunker kaže...

Tvoja tvrdnja : ........."iako takva ucjena tehnički spada u iznudu" , je pravno netočna jer nijedna radnja koju inkasator poduzima nema niti jedno od zakonskih obilježja koja moraju biti zadovoljena da bi se uopće radilo o kaznenom djelu iznude.  U prijašnjim komentarima sam ti citirao što zakon kaže za iznudu.

I sad dolazimo do bitnog: prema gore linkanoj presudi Visokog suda, inkasator nema pravo pisati prijavu ako nije utvrdio činjenično stanje posjedovanja prijamnika, unatoč tome što ga je u tome građanin spriječio.

 

U prijevodu, rekao mu je: "ako mi ne dopustiš ono što je na tvoju štetu, a što po zakonu nisi dužan dopustiti, napisati ću zakonski neosnovanu prijavu". Ako to nije prijetnja u konekstu iznude, što jest? Zakon ne definira da mora biti prijetnja fizičkim nasiljem. Dakle, ključna je činjenica da li nedopuštanje kontrole daje pravo za prijavu, a Visoki sud je tu jasan.

 

bunker kaže...

Jesi bio kad na sudu, pa da si vidio kojim pitanjima počinje svjedočenje svjedoka ? Da li ste i u kakvom krvnom srodstvu, prijateljskim, bračnim ili poslovnim odnosima sa okrivljenikom ili tužiteljem.....  Znači cilj je utvrditi pristranost , plus kaj izjava svjedoka nema neki značaj pogotovo ukoliko postoje materijalni dokazi. Ako nema materijalnih dokaza, nego samo suprostavljene izjave, defaultno se vjeruje ovlaštenoj osobi za uočavanje i procesuiranje prekršaja...

Isto tako inkasator dobija bonus za svaku prijavu, pa i on ima osobni interes.

 

Činjenica je i da jako malo prijava uopće dolazi na sud jer je lakše i efikasnije loviti u mutnom i plašiti bakice koje ne znaju da ga ne moraju puštati u kuću nego se zezati sa sudskim procesom i neizvjesnim ishodom koji može dalje potegnuti druga pitanja po službenoj dužnosti poput ove presude koju sam linkao.

 

Što se tiče ovrha, tu su stvari drugačije, ali do toga dolazi tek kad je prijava pravomoćna.

 

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
12 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
bunker kaže...

 

 

Način za borbu je izbor osobe na parlamentarnim izborima koja će provoditi onakvu politiku koja je bliska tvojim stavovima, i koji će inicirati promjene zakone u tebi željenom smjeru,

 

 

Ovdje bih se htio malo nadovezati. Nije jedini način doći do izmjene zakona ubacivanjem u Sabor svojih igrača. Nisu ni stranke homogene po tim stavovima, male stranke neće nikada imati većinu. Osim toga na izborima ljudi glasaju za/protiv ustaša, partizana i pokoju treću opciju za koju ne znaju što misli, samo da nisu hdz/sdp. Postoje građanske inicijative, pritisak javnosti, pa će onda tako nakon velike galame i uzbune inače socijalni SDP odustati od outsourcanjaškolskih čistačica, desni HDZ povećati neka sredstva za manjine, odgoditi porez na nekretnine, reforma školstva, krediti u "švicarcima", i tako dalje s primjerima gdje je došlo do promjene na pola mandata. Često vlast skače i sama sebi u usta na pola mandata tako da... Ključna stvar je kritična masa nezadovoljnih kojih u ovoj priči nema dovoljno jer većina ljudi zažmiri i plati.

 

TV pretplata ne samo da se neće ukinuti ili umanjiti nego vjerojatno ide i gore na stotku da bude lakše računati. Ionako se vlast hvali da bilježimo rast pa eto - ima se. Utjecajnijim grupacijama koje se bune tv pretplata smeta samo ako se po njihovoj percepciji politika prezentira suprotno njihovim svjetonazorima pa je 80 kuna puno ako je Radman ali nije ako je Hloverka i obrnuto.

 

HRT je prejaka i preglomazna institucija, isto kao Dinamo, HGK i ostale institucije koje vrte ogromnu lovu, uprava živi odlično u izobilju, unuci su osigurani, tu je more kooperanata koji naplaćuju svoje fakture, zaposlenici sa sigurnim plaćama i godišnjim odmorom bez obzira na stanje na tržištu i toj mašineriji malo tko može stati na put. Politici koja god bila na vrhu odgovara da ima svoj bilten tako da tu nema druge osim pri preseljenju na novu lokaciju kao što je spomenuto u nekim pričama prvo vrijeme glumiti gljivu pa kome se da drhati tko će pozvoniti ili pokucati prošvercati se koji mjesec ili godinu dok ne naleti rođo s knjigom i olovkom pa nekako dogovoriti day zero na današnji datum.

15 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
MrBlc kaže...
Inkasator je taj koji mora dokazati posjedovanje televizora...

 ne baš.. tj to je problem starog-novog, zakona/države/digitalija.. i usklađivanja svega pa i formalnih riječi u zakonima, pristojabama i sl.

- danas je sve prijemnik. Nekad je to bio samo tv ili radio uređaj, kasnije prošireno na automobil-autoradio.. danas je mobitel, tablet, pc, bilo koji uređaj s mrežom ili prijemnikom radio signala u što ulazi i wlan.. (pa teoretski i bluetoth) jer je sve to radio signal.

- građanin je dužan (obveza) prijaviti, plaćati. Od te osnove moraš krenuti. Teret dokazivanja je tad na tebi, ne na inkasatoru.

- jedino što treba rasčistiti dvojnost obveze, vlasnik objekta (domaćinstvo/firma..) i vlasnik prijemnika. Ostaviti samo vlansika domaćinstva, tad je podstanar eliminiran i pristojba je na ime vlasnika objekta koju on mora plaćati.

- svaka promjena mjesta boravka, je obveza građana (dokumenti, policijska uprava).

- to nema nikakve veze s inkasatorima koji lupetaju gluposti, prepadaju ljude i sl. to je čak smiješno-nepotrebno. To bi trebalo sankcionirati HRT kao poslodavca, jednako da je u pitanju zet, policija i sl. treba sankcionirati državu kad se kretenski ponaša i ostavlja nedorečenost... zbog sitnih interesa vlansika (osobe koje posjeduju više nekretnina, siroti, kao todorić, pa da im ne bi bilo porezno opterećenje preveliko.. i dok rentaju stanove, podstanara lovi inkasator). Sve komunalne obveze su povezane s vlasnikom, za sve je odgovoran vlansik (ne podstanar) i nema razloga da se pristojba drugačije tretira, naprotiv, mora se izjednačiti kriterij-osnova zakona ako smo pravna država..

- nitko ne treba nečije podatke, jer institucije već imaju sve potrebne podatke, dok ako npr podstanar nije prijavio mjesto boravka, tad je on u sasvim drugom prekršaju koji veze s temom nema i to je stvar policije-države, ne inkasatora.

- prazni stanovi, vikendice, .. to su stvari koje se kao i komunalije riješavaju, lokalno, vlasnik (ne podstanar) i ako postoji obveza, mora biti prema vlasniku, ne prema podstanaru. To što netko plaća za jedno domaćinstvo, nema veze s drugim, kao što ako posjeduje više automobila, plaća više godišnjih registracija ili goriva.. pri tome državu ne zanima niti bi trebalo, vozi li on te aute ili stoje na parkingu.. jednako je sa stanovima-domaćinstvima. Uređena država bi to uredila.. no onima gore je i to preskupo, ne uvode takvu obvezu vlansiku, ne zbog malih-dolje/podstanara, nego zbog vlasnika.. zbog onih koji kao todorić (otok) želi đabe, jer je to u ljudskoj naravi.

 

-prijemnik, slično kao glazbenik koji ne želi biti u sustavu zampa, treba biti izuzetak za kriterij, teret dokaza je na izuzetku, ne na pravilu koje mora vrijediti za sve (osim izuzetka..) .. pa tako država može npr odrediti da penzioneri ne plaćaju.. ili bilo što, jednako kao što odrede cijenu 1,5% .. ili neku drugu. Parking za invalide može poslužiti kao primjer, prijevoz za starije 65.. itd. i tad je opet dokaz na teret te strane, tj penzić mora dokazati iskaznicom da je penzić, invalid, nešto treće.. inače je građanin kao svaki drugi i mora plaćati porez, prirez, pristojbu .. kao svi (osim što polovica ne plaća ništa..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
MrBlc kaže...

1-------Nisam siguran da su baš inkasator i policajac u istom rangu po pitanju vjerodostojnosti. Ipak država nema nadzor nad inkasatorima, dok nad policajcima ima.

 

S druge strane, jedan policajac protiv dva svjedoka također gubi ako nema dokaz (znam baš za primjer s pojasom).

2--------------Koji to zakon obvezuje privatnu firmu da ustupa podatke bez naloga?

 

 

3------https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_08_87_1729.html

 

3---------- http://www.hrt.hr/fileadmin/video/Usoz-322__Presuda_Visokog_upravnog_suda_Republike_Hrvatske_od_30._lipnja_2015..pdf

 

 

4--------------U prijevodu, rekao mu je: "ako mi ne dopustiš ono što je na tvoju štetu, a što po zakonu nisi dužan dopustiti, napisati ću zakonski neosnovanu prijavu". ................, a Visoki sud je tu jasan.

 

5-------Isto tako inkasator dobija bonus za svaku prijavu, pa i on ima osobni interes.

 

 

 

 

1------------Koji to ima država slabiji nadzor nad inkasatorom u odnosu na nadzor nad policajcem ? Oba su zaposlenici ustanove iza koje stoji država, oba provode zakonom određene radnje , oba podnose pismena izvješća o svom radu, oba su podložna nekakvim periodičnim provjerama ili ocjenjivanju, od obojice njihova izvješća idu na više ustanova koje mogu u svakom trenutku reagirati a uočene neispravnosti u njihovom postupanju....  Samo kaj inkasator uočava i procesuira nezakonitosti po jednim zakonima a djelatnik mupa po drugim zakonima....s time da djelatnik mupa ima daleko širi dijapazon poslova pa njegova edukacija i poslovanje su daleko sveobuhatniji nego rad jednog inkasatora a glede kontrolnog mehaniza su oba jednaka

 

Može link na tu presudu sa primjerom dva svjedoka u slučaju pojasa ?

 

 

2------------Razmjena podataka u slučaju procesuiranja kažnjivih radnji ( kaznena djela, prekršaji, privredni prijestupi i disciplinski delikti ) je opisana u ZKP-u ( https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_12_152_4149.html  )  , zakonom o zaštiti osobnih podataka  ( https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2003_06_103_1364.html ) a zakonom o pojednostavljenju razmjene podataka je uređeno to područje između članica eu ( https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_05_56_1093.html )

 

3-----------oba izvora koja si linkao navode jednu te istu presudu , tako da si mogao i linkati još stotinjak portala ili novina koji prenosu tu jednu te istu informaciju ali time tvoj argument nije ništa kvalitetniji.  Tom presudom se ukida obveza javnobilježničke ovjere , te se skreće pozornost hrt-u na obvezu poštivanja ostalih trenutno važećoh zakona pri obavljanju posla iz njihovog djelokruga. Sukladno tome je izmjenjen zakon o hrtu koji je i dan danas na snazi..  Imaš link i činjenični opis  na zakon koji hrt krši pri obavljanju svojih djelatnosti ..?

 

4--------------a inkasator je toliko glup da bu izjavio i još na sudu ponovio da je rekao da će ti podnijeti zakonski neosnovanu prijavu...??  I mani se tumačenja ucjene i iznude jer to pokušavaš krajnje pojednostaviti, a za zakon je bitno da budu ispunjena obilježja kaznenog djela po činjeničnom opisu u kzrh-u a ne po tvom osobnom tumačenju...

 

 

5----------i policajac dobiva plaću i godišnju ocjenu temeljem svog rada ali to svakako nije činjenica zbog koje bi sud matrao da on ima osobni interes ispisati čim više kazni neovisno o tome da li su zakonite ili ne....  Bubaš i nagađaš , al ono, baš naširoko...

 

 

Edit, pozitivno je to što imaš svoj stav, i što pokušavaš donekle ih argumentirati , no problem je ( ne samo tvoj, nego i većine ljudi ) što nerazumijete one globalne odnose kako je zamišljeno i postavljeno zakonodavno i procesualno postupanje u većini država na ovoj planeti, neovisno o tome da li su sljednice anglo saksonskog ili šerijatskog prava... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 13:29 (bunker).
11 godina
offline
Odjava HRT pristojbe!?!?

Bas sad citam na njihovoj stranici pod "najcecsce postavljena pitanja" gdje lijepo pise da je odlukom Visokoga upravnog suda prema kojoj kontrolori HRTa vise ne smiju ulaziti u kucanstva kako bi provjerili koristim li prijemnikom.

 

Pa daj vi meni recite onda tko je tu lud? Kako ce onda on znati ili dobiti podatak da li ja imam tv i da li koristim usluge?

Onda je logicno da ce iz Mupa traziti potvrdu o mome prebivalištu /boravistu a moze od tcoma trazit i informaciju da li imam neku pretplatu ili uslugu..

Jer ako je to javna ustanova a osnivacka prava ostvaruje Vlada Rh, onda oni mogu to trazit bez problema, zar ne?

 

Znaci da je to vjerojatno tocno, jer neki dan kontrolori kad su bili niti u jednom trenutku nisu izrazili zelju da udju u moj stan da provjere, samo me pitao da li imam tv ili radio i da li koristim usluge HRTa,na sto sam ja rekao da nemam tv, da nije moja nekretnina, da sam 2 mjeseca tu tek, i da za mjesec do dva idem u Njemacku sa komplet obitelji i da mi se ne isplati i da imam tv uzimati pretplatu na  mjesec dana.

Zato kazem, mozda li prodje prica pa budem miran opet neko vrijeme. 

Jer ne vidim sad drugi nacin na koji ce on doci do informacija osim ovo sto sam vec napisao, koliko sam ja na toj adresi, da li je moja nekretnina, i da li imam tv i koristim usluge Hrt a, jel tako?  :) 

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com ili http://www.next-tv.ml/narudzba/
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 13:25 (manipulator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
offline
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
manipulator kaže...

Bas sad citam na njihovoj stranici pod "najcecsce postavljena pitanja" gdje lijepo pise da je odlukom Visokoga upravnog suda prema kojoj kontrolori HRTa vise ne smiju ulaziti u kucanstva kako bi provjerili koristim li prijemnikom.

 

Da se ovo pita, nitko ziv ne bi placao pretplatu. Kod nas su zakoni prilicno nedoreceni, a zapravo se radi o anglosaksonskom pristupu. Porezni si obveznik, dakle, stoga, obavezan si placati i tu pristojbu za svoje kucanstvo. Ukratko, narode . Ne kemijaj

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.12.2017 13:35 (Mrgud Veliki).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice