Canon 300D

poruka: 6
|
čitano: 8.076
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Canon 300D

Pozdrav,

Planiram kupiti prvi dslr,imam povoljnu ponudu za 300d 18/55...

Koliko je pametna ova investicija s obzirom da je star skoro 10godina? 

okidanja ima 11.500,cijena je ~1000kn

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Canon 300D

 

Ja sam si baš jednog piknul 300d prije mjesec dana, prek njuškala, aparat, objektiv širokokutni(kit )cf card 4gb, torba komplet 700,00kn, cca, 1500 okidanja,

Zasada sam prezadovoljan, mada taj kit objektiv nije neš, pa sam uzeo 38-78 s tim mi je milina raditi.

S obzirom na godine aparat je za klasu bolji od bilo kakvih idita sa 10 ili 12 mpx, uglavnom ja sam sa ovime zasada prezadovoljan..

 

Po meni spusti cijenu na 800,00kn onda je to ako nije rasturen aparat povoljna kupnja..

serviser info opreme
14 godina
neaktivan
offline
Re: Canon 300D

Bolje pogledaj 350D koji se prodaje po sličnoj cijeni, malo je noviji ali puno bolji.

15 godina
neaktivan
offline
Re: Canon 300D

Nadovezao bih se na ovu temu da ne otvaram novu.. imam također canon 300d i zaštekao mi je blic.. nije se sam podizao.. pročitao sam negdje da te neke iglice znaju zaštekati koje gurnu blic gore.. ja sam malo pretisnuo te iglice očito pre jako i one su upale unutra.. one koliko sad vidim stoje na nekom limiću ispod kojeg je feder i očito su upale unutra..

e sad ne znam šta napraviti.. da ga probam sam rastaviti ili da odem na servis.. strah me da me ne opale pošto ovaj aparat više ne košta puno pa koliko će mi se to isplatiti.. ima neko neki savjet? ne mogu naći link od servisa.. zna netko gdje ima servis?   hvala

16 godina
moderator
online
Re: Canon 300D

Ne bih ti preporučio da ga sam otvaraš jer uvijek postoji rizik da ga oštetiš, odnosno da napraviš više štete nego koristi.

 

Što se tiče servisa u Hrvatskoj, nemam pojma koji je službeni servis za Canonovu foto-opremu. Gdje se može servisirati, možešizguglati.

 

A sad, što se tiče blica općenito. Blic koji se nalazi na fotoaparatu se koristi samo ako je prijeko potrebno. Znači, pametnije je koristiti ili objektiv s većim otvorom blende (npr. 50mm f/1,8) ili koristiš vanjski blic, kojeg možeš zarotirati, odnosno reflektirati recimo od stropa ili zida - rezultati će biti daleko bolji nego s ugrađenim blicom.  Tako da, osobno bih ti preporučio da zaboraviš na taj blic u fotiću i da kupiš objektiv s većim otvorom blende i/ili vanjski blic i da način fotografiranja prilagodiš tome.

15 godina
neaktivan
offline
Re: Canon 300D

ma na službenim stranicama povezuje na servis u belgiji i ne znam gdje.. ostavio sam im poruku na e-mail na info pa će valjda odgovorit..  Događa mi se to da se blic aktivira a pošto ga te iglice ne izbace opali zatvoren.. a valjda ta lampica razvija veliku temp pa se osjeti miris plastike.. zato bi volio to rješiti.. Mogu ja njega rucno otvarati on normalno radi ali opet htijeo bi da to bude kako treba

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice