Rezolucija na monitoru i TV-u

poruka: 4
|
čitano: 1.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Rezolucija na monitoru i TV-u

Kako mogu namjestiti da mi na monitoru bude full HD a na TV-u 4K rezolucija u isto vrijeme?

Kad namjestim recimo na full HD ili 4K bude mi i na monitoru i na TV isto, monitor je spojen na display port a tv na HDMI!

 

lp

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Rezolucija na monitoru i TV-u

sve opcije ovise o konkretnom HWu, driveru i tv/monitoru.. moraš probati, klikati.. to isključuje kloniranje (jer je tad jedan signal, ili-ili.. i ogrančenje niže zajedničke rezolucije u ovom slučaju hd), dva odvojena ekrana, ali tad prikazuju različitu sliku-sadržaj.. realno ni ne možeš prikazivati isto-različito istovremeno, nego je 'ili', može ako tvu šalješ hd koji on ako ima predviđenu opciju može upscalati na 4k ali je to opet besmisleno.. :)

4k za sad nema neke normalne potrebe, dok se defaultno za tv predviđa playanje filma pa playeri ugl to podržavaju (slanje slike na sekundarni ekran u fullscreenu, neovisno o rezoluciji), no to nije isti sadržaj primernom ekranu nego samo jedan prozor-playera..

 

da bi slao identičnu sliku, moraju biti identični monitori, pa čak i refresh ne samo rezolucija, omjer ekrana i sl. suprotno od tog je videozid, slaganje jedne slike preko nekoliko ekrana koji se ponašaju kao jedan veći. VGA to može, može svašta ali kombinacije ovise o predviđenim opcijama u driveru i samim ekranima. Probaš, klikaš, vidiš.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
offline
Re: Rezolucija na monitoru i TV-u
Iz osobnog iskustva tvrdim da ta kombinacija nije moguca.
Ako zelis imati 4K sa kompa Tv mora biti "main display" i mora bit spojen HDMI 2.0 kabelom . Ako je HDR Tv također mora bit omogucen siroki spektar boja u opcijama TVa.

16 godina
offline
Rezolucija na monitoru i TV-u

ja dulje vrijeme imam 4k HDR tv kao main spojen na gpu samo ne klon nego prebacim na monitor kad trebam (dosta rijetko) u 1200p 

tako da kako kaze kolega bolje imat i 4k monitor...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice