Algebra data science

poruka: 3
|
čitano: 2.921
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
offline
Programiranje, Android, Data science

Pozdrav ekipa!

Moj prvi post na ever pa molim za razumijevanje. Tema se možda ponavlja pa ako netko zna neka preusmjeri.

Dakle imam 31 godinu i odlučio sam se u slobodno vrijeme učit programirati. Razlog je ozlijeda desne ruke i živaca u prometnoj nesreći te sam se tu pomirio da neću moći raditi i neke malo zahtjevnije fizičke poslove u budućnosti.

Završio sam srednju elektrotehničku školu i višu ekonomsku. Nešto malo sam radio u struci (ekonomija) a sada radim kao pomoćni električar u Njemačkoj i svjestan sam da neću to moć radit s 50 god jer mi ruka šteka i bol je tu sveprisutna.

Prije odlaska u DE sam učio programirati na codeacademy, KhanAcademy, W3 i sličnima i uspješno riješavao sve te su mi se tu otvorili apetiti za programiranje i ICT.

Zanima me koji bi mi programski jezik najisplativiji i jeli mi prekasno za učenje programiranja?

Također ako je netko pohađao Android development ili Data science na Algebri i kolika je tu potražnja za radnom snagom podatkovnih znanstvenika.

Znam da se programiranje ne može naučiti u 3 mjeseca i svjestan sam da će mi trebati 2-3 god da se prodam kao junior ali u ekonomiji se ne vidim niti me previše privlači. Ovo me već dugo ne pušta, a entuzijazam je vrlo bitan. 

Mreže i dizajn me također ne zanimaju iako sam malo radio i kao telekomunikacijski tehničar nakon srednje škole.

Molim odgovore, što iskrenije to bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2019 1:14 (Prozzo).
 
2 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
Re: Programiranje, Android, Data science

Ako nemaš problema sa korištenjem tipkovnice (s obzirom na ozljedu ruke) i ako si već u Njemačkoj onda ti je dugoročnije najisplativije prekvalificirat se u Fachinformatiker, Wirtschaftsinformatiker, Mediengestalter ili slično.

Ili možda neki fern studij koji Nijemci koliko toliko cijene, raspitaj se. Data science se trenutno traži ali to je studij 3+2 godine na Algebri mislim, ne znam koliko vremena možeš investirati...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2019 11:32 (Tomdev).
5 godina
neaktivan
offline
Re: Programiranje, Android, Data science

Nemam problem s tipkovnicom, malo sam samo sporiji jer desnom mogu samo kažiprstom. Pogledat ću baš. A puno mi je 5 godina iako IT učiš cijeli život i to sam ja negdje krivo gledao. 

 

Hvala puno na odg. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice