Početnik u IT-u

poruka: 5
|
čitano: 2.014
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Početnik u IT-u
Pozdrav svima! Moje pitanje je sljedeće: Je li moguće dobiti posao u IT branši sa završenom gimnazijom ? Upisao sam faks (upravni studij- elektrotehnike ili nečeg sličnog me bilo strah jer mi matematika baš nije išla a iz fizike smo skoro 3 godine imali profesora kojem se nije dalo ni disat) ali bih htio znati koje su mi opcije ako ga ne završim jer zbog manjih problema s ravnotežom nisam baš podoban za konobara teže fizičke ili neke poslove koji uključuju kiruršku preciznost...Znam da je ovo zadnje možda problem ali ne bih htio svoj život provesti na "socijali" ili bilo čijoj grbači a računala su jedna od rijetkih stvari s kojima imam iskustva i volim sve što ima procesor....Slično pitanje sam postavio u jednoj grupi na Facebooku vezanoj za IT i dobio sam neke odgovore ali bih htio čuti i drugo mišljenje i možda eventualno neke savjete
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Početnik u IT-u
Nauči neki programski jezik, napravi koji projekt. I možeš tražiti posao bez obzira na obrazovanje.

14 godina
neaktivan
offline
Re: Početnik u IT-u
A što je sa sysadmin pozicijama? Imam osjećaj da bi mi to bolje ležalo ali nemam pojma odakle krenuti
15 godina
offline
Re: Početnik u IT-u
Upiši tečaj sa sys admina. Polaži MS i/ili CISCO certifikate. Pa traži posao.

Problem sa sys adminom ti je što je teško imati neki projekt iza sebe bez da radiš. Pa za početak da bi bio poslodavcu zanimljiv moraš imati bar neko formalno obrazovanje. I puno manje se admina traži nego programera.

Puno mlađih misli da je sys admin tamo neki baja koji pizdi dok treba resetirati lozinke i smije se njubovima koji ne znaju raspakirati zip. No po meni dobar sys admin je puno teže postati nego programer.

9 godina
neaktivan
offline
Početnik u IT-u

Za sysadmin posao ipak moraš krenuti od neke niže pozicije, osim ako imaš gro znanja.

Ako imaš volju, kreni sam učiti. Digni virtualku windows server 2012 i 1-2 hosta. Digni domenu, DHCP, DNS, postavi AD, postavi GP. Igraj se s time, imaš hrpu materijajala na netu (CBT nuggets, knjige za ispite 70-410, 70-411, itd...). Ako imaš love, idi na tečaj za MCSA ili CCNA.

Treat your password like your toothbrush. Dont let anybody else use it, and get a new one every six months. ~Clifford Stoll
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice