Nintendo - kupovina preko ebay

poruka: 2
|
čitano: 2.090
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
online
Nintendo - kupovina preko ebay

Pozdrav svima. Planiram kupiti konzolu preko ebay-a pa me zanima da li se plaća porez. Naime ima dobavljaća koji su naveli samo cijenu i dostavu (vjerovatno će carina poslati čestitku doma), dok neki imaju i "Import charges" pa me zanima da li moram platiti pdv ako platim "import charges" kod tih dobavljaća.. Da li priznaju porez koji je plaćen u Sad-u.. Hvala :D

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.11.2017 20:42 (Džekson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Nintendo - kupovina preko ebay

Na svu robu koja dolazi izvan EU i ako je vrijednost veća od 180 kn (ovaj iznos se mijenjao dosta puta, nisam siguran koji je posljednja verzija) plaćaš PDV i carinu (ako je propisana). S time da ti u mnogim slučajevima prilikom obračuna računaju ukupan iznos pošiljke, odnosno vrijednost pošiljke + poštarinu.

 

Na robu koja dolazi iz jedne od zemalja EU ne plaćaš nikakva davanja (osim u iznimno rijetkim slučajevima kada je posebno navedeno)

  

Moja preporuka je da uvijek provjeriš cijene prodavača iz EU (na ebay.co.uk ili ebay.de imaš filter za lokaciju prodavatelja - postavi European union), također pogledaj na amazon.co.uk, amazon.de, amazon.fr (cijene se razlikuju).

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.11.2017 0:17 (joora).
 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice