Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

poruka: 28
|
čitano: 8.422
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre".
15 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

-intelektualac, 'pogađa' (ko snajper) u srce, igre (ili igrice!) su krivac! Naravno na željezarija (hardware, guns/bullets) nemaju s tim neke posebne veze. Eto sad će i nastavnicima podijeliti bazuke ili magnume (spešl edišn, callahan)...

-btw, ima super frizuru (čuo sam da mu se tako dodvorava, pa eto i ja malo..) :))

 

 

btw-2, optužio je i filmove, .. kad će kazna & izgon npr guverneru terminatoru? :)

 

btw-3.. (ima toga..) :)

-znanstevnom metodologijom je DOKAZANO! Dokazana je korelacija, video igara (i ostalih zabavnih sadržaja, uključujući i film, možda i zoo-lunapark..) tj višegodišnjom statističkom analizom (za neupućene, statistika je svemoguća metoda, koja može dokazati što god naručitelj analize zeli, nešto kao kamen mudraca za PR), je utvrđena direktna (nepobitna!) veza. Prije 'sto godina' i više (ranije) sve do -7000g BC, nije bilo ubojstava na koleđima-školama, nije bilo kompjuterskih igara (i filmova).. i time je nedvojbeno dokazana povezanost. Nakon tih statističko-PRovskih činjenica, nameće se jedan zaključak. Trumph je genije! mexikanci i ostali su samo vrtlari i mete za vježbu pravim wasp amerima (i crvenokožci, njih nećemo zvati ameri jer su indijanci, dakle iz indije..).

... znam, zvuči kao alanfodrovska  interpretacija povijesti-činjenica.. ali, ako to radi us establišment, mogu i ja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 12:56 (ihush).
 
16 0 hvala 3
6 godina
protjeran
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

koliko znam, tu izjavu je dao guverner kentucky-a, a ne trump....ocito ne shvacaju da su video igre i cinjenica da norrmalni ljudi pokrenu igru da bi nekome glavu razbili, je mozda i jedini razlog sto to ne cine uzivo...mislim da taj klinac mozda ne bi nis ni napravio da je imao neki normalni ispushni ventil, ili da su ga u skoli druga dicaa tretirala kao svoga, a ne kao otpadak...

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Predsjednik koji se zalaže za slobodu nošenja oružja bi trebao dozvoliti da svi posjetitelji Bijele kuće i svi koje drugdje sreće slobodno nose oružje.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
22 0 hvala 0
7 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

boras je danas izabran za rektuma do 2022, treba mu dati oružje kako bi se kvalitetnije branio od studenata..

ravna zemlja i šupalj mjesec
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 14:50 (Louis Pluto).
 
22 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

"The elites always protect themselves and they always protect themselves with guns. And then they lecture the American public how you shouldn't do that… what the NRA is fighting for is reciprocity, to enforce the existing federal gun laws and to protect Americans' right to protect themselves." - Wayne LaPierre

 

Dva problema s ovom izjavom. 

Prvi problem je da to implicira da država tj savezne države unutar SAD-a nisu u sposobnosti svoje građane obraniti pa daju pravo na nošenje automatskih puški u svrhu samostalne obrane. Pazite, govorimo o državi koja je prošle godine potrošila preko 870 milijardi (!) dolara za vojsku i naoružanje te 100 milijardi dolara za policiju. U toliko vojno moćnoj državi se očekuje da su i policija te ostale sigurnosne službe sposobne ljude braniti i bez da svatko kao u GTA otiđe i kupi pušku. 

 

Drugi problem je taj da, ako su za njih sva oružja u prodaji ciljana za svrhe zaštite samog sebe i/ili bližnjih, zašto nitko nikad, osim policije i specijalaca, u ovakvim slučajevima nema pištolj za samoobranu i obranu, u ovom slučaju, učitelja i učenika? Nikad nisam pročitao naslov "Armed teacher killed/wounded the school shooter in attempt to protect himself, the staff and the students"? Također, zašto je unošenje oružja u škole zabranjeno ako je jedina namjera prodaje oružja za samoobranu ili obranu drugih? Neki dan čitam da žele riješiti stvar dajući učiteljima pištolje da se ovakve stvari izbjegnu. To znači da umjesto da riješavaš problem uklanjana ubojstava uklanjanjem alata za to, ti daš još alata tako da to postaje "arms race". Što je slijedeći korak? Davanje oružja i tečaja za pucanje djeci u školi? 

 

Iskreno, ništa bolje ne očekujem niti od njega, niti od njegove administracije, niti od čitave države. Jednostavno ne kužim kako dođu do tog stava da brane ovakve izjave i slažu se s tim da se ništa ne mijenja. Pa mene bi iskreno bilo strah dijete poslati u školu, nikad ne znaš da li ga zadnji put vidiš. 

 
11 0 hvala 0
15 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

slažem se i preslažem. svaki put kad bih zaigrao tetris, došlo mi je da sve pobijem. sve je, jasno, počelo još s pongom no liječnici nisu primijetili ništa ... 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
26 0 hvala 0
12 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Sigurno da sve sto vidimo i dozivimo utjece na stanje naseg uma - kod nekoga u vecoj, a kod nekoga u manjoj mjeri. No okriviti video igre i nasilje u filmovima za pucnjave i tragedije po skolama je ravno idiotizmu. Naravno, ovakva reakcija ne bi nikoga trebala cuditi jer se od politicara zbog njihovog polozaja  ocekuje da se ocituju i obrate javnosti, a tada je uvijek lakse direktno svaliti krivnju na neki trivijalnu stvar nego se dotaknuti pitanja kako je drustvo postalo trulo iznutra (npr. bulling) ili preispitati tko zapravo omogucava realizaciju bolesnih misli (prodaja oruzja svakome i njegovom hrcku takoder).

 

Prica mi zenska (njemica) nekidan kako je zivjela godinu dana s muzem i dvije curice na Floridi, ali su odlucili dici sidro i trajno se predeliti u DE. Pitam zasto, a ona odgovara da se nisu osjecali sigurnima, da se tamo svaki dan i noc ubijaju po ulicama kao sumanuti.

Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Ukratko, riječ je o lošoj kombinaciji poput RedBulla i votke. 
(analogija za slabu kontrolu nad prodajom oružja i ultra nasilnih video igara klincima)
Kad bi se u nekom društvu gornja kombinacija dovoljno marketinški pumpala kao potonja (i posljedično pretjerano konzumirala), ne bi ti ni trebalo oružje za katastrofu. 

Iliti preopširnije:

Ad acta Trump i moronija, ali postoji jedna stvar koju treba staviti u kontekst.
Industrija video igara je među najjačima na svijetu, već dugo je pregazila npr filmsku industriju po snazi, a po prirodi stvari bazira se na marketingu. Valjda je nepotrebno objašnjavati gotovo kartelski dogovor između proizvođača hardwarea (prvenstveno grafičkih kartica) i gejmerske korporativne industrije (npr nužne specifikacije), tu su prst i nokat.
E sad, po prirodi stvari naravno da ne ulažu samo u pozitivan PR & marketing promotivno (proaktivno - unaprijed), već unaprijed ulažu i u spriječavanje negativnog imidža (što je prirodno, ipak je riječ o multimilijunskom biznisu).

Ono što je škakljivo jest da se te korporacije (a ne zavaravajmo se, riječ je o korporacijama a ne "indie" studijima u garažama) i njihove alijanse služe istim sredstvima kao i NRA (National Rifle Association). Drugim riječima, ne samo da proaktivno kreiraju javno mijenje, već je u USA (a i šire) opasno javno govoriti o štetnosti nasilnih video igara jer riskirate tužbu (ne kao Pero Perić ili John Doe, već ispred neke institucije, kao npr sociolog, ili psihić).

 

Ajmo malo logike ubaciti u priču.

Potencijalni sociopat koji se zakači na neku mass-murder pucačinu i igra je 24/7, o čemu sanja dok spava (ako uopće spava)? Probajte se staviti u ulogu nesređenog tinejdžera (nerazvijene osobnosti) koji hormonima opravdane frustracije (hormoni divljaju, jelte) lijeći, umjesto socijalnom interakcijom i razgovorom s bližnjima, konstantnim ubijanjem stotina virtualnih osoba u "gotovo pa stvarnosti". Velika je šansa da, ako mu to prijeđe u pretjeranu naviku (što je korak od ovisnosti), da se nikada neće ni razviti u kompletnu osobu. Intelekt, sustav vrijednosti itd će mu biti izgrađen od dotadašnjeg iskustva - kojim vremenski kvantitativno dominira virtualno ubijanje.

 

Osobno, mislim da nasilne video igre nisu osnovni motiv za mass-murder pisdarije po Americi, ali jesu (ili bar mogu biti) katalizator. Slobodna kupovina dugog oružja (koje se čak jednostavno može pretvoriti u automatsko, sa uputama prodavača free of charge) je imho, bezraspravno, osnovni motiv za grozni fenomen. Opet, postavlja se pitanje drugih država, koje imaju gotovo jednake zakone o oružju, pa čak i podosta "naoružanog" stanovništva, zašto tamo ne postoji analogni fenomen kao i u USA.

Po meni, stvar je kompleksna, odnosno mora postojati kombinacija loših faktora/preduvjeta. Među prvima ako ne i osnovni jest sigurno loš zakon o oružju. Ali i drugi faktori su ovdje, Bowling For  Columbine ("Ludi za oružjem") ih je većinu naveo.

Usporedbe radi, kontrola konzumacije alkoholnih pića (samo iznad 21g) je u USA sigurno u raskoraku s onom za oružje (nažalost, u praksi i za ekstra nasilne video igre).
U nekom baru klinac u pravilu neće moći ni pivo naručiti. Pucati iz puške/pištolja po limenkama će u teoriji moći, ali ako to radi stalno vjerojatno će mu društvo nametnuti kontrolu. Za ekstra nasilne video igrice formalno postoji PEGI kontrola, ali u praksi klinci se mogu uništavati skoro koliko hoće (a o punoljetnima i da ne govorimo).

MIslim da te dvije industije (nasilnih video igara i oružja), namjerno ili nehotice, dijele isto kreiranje javnog mijenja, odnosno kreiranje kulture oružja i nasilja. Ni TV u USA nije daleko od toga (npr 50 verzija CSI i "profilera", po kojima iza svakog ugla vreba novi lik na vas).
A sad drvlje i kamenje po meni ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 15:59 (Zechina).
 
4 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

veze nemaju video igre na nasiljem i unistavanjem...zasto se ljudi drogiraju npr, ako se ne zele unistiti? Ili zasto piju alkohol, za koji znaju da je toksin? Isto tako se igraju i video igre, jer pruzaju GUSHT...meni ne pada na pamet izaci van sa kalesem i pocet pucat po ljudima, ali mi je to u igri normalno i zabavno...igre su oduvijek bile neki odusak, nezadovoljan si stvarima u stvarnom svijetu pa se drogiras, napijes ili igras igre...cak i u igri se zna sto je dobro, a sto lose, a ovaj decko to nije znao, dakle psihicke smetnje....veze nema s igrama, bez obzira na gaming lobi....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Zechina kaže...

..

Po meni, stvar je kompleksna, ..

 -jel? :))

nije, vrlo jednostavno, novac, lobisti, s jedne strane grupacija proizvođača oružja ti gura kuverte u džepove, s druge strane isto radi gaming ind (ne indie) gurajući kuverte preventivno, da ih se ne osudi.. a zapravo služe kao epp-reklama istom tom gunner bizu (vjerojatno plačaju franšizu za realan izgled oružja kao za aute-nogometaše i sl.)... nešto kao us-kečeri/hrvači .. cirkus u kojem se kao neki tamo tuku, ljudi navijaju a sve to je biz. Ljudi, žrtve? .. nevažni, 'trebali su biti brži ili se sagnuti'.. reči će trump noseći erpovu šerifsku zvijezdu na prsima dok se iz šestopuca još lelujavo diže dim.. i odjaše u suton.

-vidiš, jednostavno je :)

 

edit: vidi ti ovog gorštaka (gore..), on nakon gejmanja (tetris) nema želju izaći na ulicu i ubijati.. :)) -nikad od njega amer! (automatski gubi šasnu za greencard). Tipični pasivni europejac, harakrišnac, mirotvorac (da prostiš, kad se već spominje najpoznatiji colt, ime, uzalud..) :))))

-pa gdje bi svijet (civilizacija) .. i biz, bio bez nasilja? Koji hooror, drakula, ili gta serijal, koji rat u prebogatoj ljudskoj povijesti.. ah, ne, ne mogu više... ''dajte nam trumpa!!''

-nakon što su s malih ekrana (i velikih) izbacili cigarete (srećom, J.Wayne & J.Dean su odavno umrli) oružje je jedino preostalo.. i treba ga vratiti u škole! Nastavnicima (a ja bi i dežurnim redarima, bar predstavnicima razreda par komada..), vrtići? Bar pištači na vodu? Nek djeca nauče od malih nogu (ruku?) kako se šestopuc drži i usmjerava na drugo ljdusko biće.. kako je lako squeeznuti okidač i 'bam'.. mrtav si, game over. Next...

 

(naravno, sarkazam i sl.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 16:12 (ihush).
8 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Činjenično. vrlo mali mini-promil ljudi/klinaca u USA u stvari pukne i napravi mass murder (ali daleko previše, naravno).

Optužiti video igre i video industriju za to je debilana.
No postoji taj mali, mini-promil pojedinaca na rubu u svakom društvu, koji će se profilirati samo na ekstra nasilne mass murder video igre.
Treba li ih zabraniti stoga (igre, ne ljude)? NE. Hard core pornografija npr je danas svakome dostupna, pa se nismo pretvorili u SM/fetiš/pervert društva.
Ali ako se s razlogom proganja pedofiliija, mogla bi se probati uspostaviti bolja kontrola (i sankcije za kršenje) nad prodajom ekstra nasilnih igara maloljetnicima.
Jbg, to što radiš kao klinac te formira kao ličnost. A video igre itekako mogu izazvati ovisnost. Jbg, ja se mogu drobiti pivom/rakijom/travom 24/7 (ili masakrirati motorkom i pištoljom virtualne susjede), ali sam dovoljno zreo da znam da to nije dobro za mene i da to nakon dovoljno vremena možda neću moći kontrolirati.

No to je sve skretanje pažnje s osnovnog problema, koji je u svakom slučaju prelaka dostupnost oružja i općenita US trademark "constitution-kultura" oružja, straha i nasilja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.2.2018 16:21 (Zechina).
 
4 0 hvala 0
15 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Evo ja sam sinoc igrao kratko WoW i sad gledam hocu li putem naletit na kakvog gnoma ili barem dwarfa!

(valjda necu proći pored nekog državnog ili lokalnog ureda)

 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Još minimalno 3 godine ovog pajaca...

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Zechina kaže...

..
Ali ako se s razlogom proganja pedofiliija, mogla bi se probati uspostaviti bolja kontrola (i sankcije za kršenje) nad prodajom ekstra nasilnih igara maloljetnicima.
..

 

 ah... kvaka-22, kome ćeš igre ako ne djeci ili će djete imati 6433 potvrda od škole/roditelja i odgovarajućih službi-udruga s plavim telefonom.. ili npr (gledajući i igre na sreću kao btw) zabraniti sve online.. svima, jer kako provjeriti.. itd.

tu je trump praktičan, s kuvertom u bisagama. (ako ih ne možeš pbijediti, pridruži im se..).

ili.. što ćemo i na šmajsere sad stavljati PG-18 grade rejting? Kao ovo je za bebe, ovo za srednjoškolce, 30metaka, poluautomatik s optikom, student može i tenk?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i

Makijavelistički gledano, možda je ovo dobra stvar; ako cilj opravdava stvar, nek susjedu crkne krava?
Kad naoružani učitelji preventivno* počnu kokati klince, pa onda vendetta-roditelji počnu kokati nastavnike, pa onda policija opet preventivno roditelje... upletimo tu još i stari dobri rasizam, šovinizam, kkksenofobiju i ostale fobije...
...ha, možda je doista potrebno na taj način doseći katarzu da bi se uvidjelo kud američanske "pro-life" verzije Opus Dei (kreacionisti) i živozidaštva (Tea Party) društvo vode.
Budući da Trump juniorka već razmišlja kako će naslijediti oca u prvoj fotelji (ne zezam se, objavljeno u "Fire & Fury"), republikanjerima (i šire) bi bilo mudro napraviti "inventuru" prije nego li zasjedne netko tko će se umjesto viagre igrati s gumbićima za random nuklearno lansiranje. Pa da još za Trumpom i Bushem plačemo.


*doktrina preventivnih napada - sjeća li se tko još Busheve Kolinde, pardon Condoleezze Rice i "Pre-emptive strikes"?
https://en.wikipedia.org/wiki/Bush_Doctrine#Pre-emptive_strikes
Ta ekipa djeluje gandijevski i skroz razumno spram Trumpa & co. A o B. Clintonu da ne pričamo, njega su zanimale druge video igrice:

15 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Ako industrija igara ulozi u Trumpa, onda nece biti krivi.

Trump se samo okrece kako vjetar puse,ili ti ga novac. Nema tu ljubavi ni patrotizma
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Neke veze ima, meni se dogodilo da nakon gledanja "Nad lipom 35" ili "Lud, zbunjen" dobijem čudne porive, ono, baš bi mi lego shooting spree začinjen suicidom. Sabor da ne spominjem. A ima i nekih igara koje mi kurvinski ne daju da prođem level, nije mi jednom došlo da zavežem developera koji je to tako osmislio za stolac i.....

 

Ovo za naoružane profesore podržavam, genijalna ideja. Vidim scenu; očalinkasti geek drži sat informatike, ponizni vjeroučitelj govori o ljubavi, starija teta iz biologije tupi svoje kad klipan iz zadnje klupe izvuče utoku, a istrenirani profa isti čas beretku na glavu, kalaš u ruke i izbursta zadnja dva reda klinaca, pa ti ometaj predavanje faco.

 

Sljedeća scena; na svečanom prijemu profa(čica) dobija medalju za hrabrost "Jewro Shooter Old (Đuro Pucar Stari)" jer je zadržao/la prisebnost u ključnim trenucima i reagirao/la likvidiravši 18 učenika, jest da je onaj jedan s utokom pobjegao u nepoznatom pravcu ali pitanje dana je kad već past'. Gleda se namjera.

 
5 0 hvala 0
16 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

A skroz su šokantni ameri sa tim svojim luđaštvom s oružjem. No s tim se vjerojatno nebi složio karlovački HS produkt, koji cvjeta zbog izvoza oružja upravo njima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
6 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
U svijetu je još država s lako dostupnim pa i automatskim oružjem. Igrice i filmovi su svjetski fenomen.

Pa ipak, samo US ima problem sa masovnim ubojstvima
Ja rekoh
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Feudalac kaže...
U svijetu je još država s lako dostupnim pa i automatskim oružjem. Igrice i filmovi su svjetski fenomen.

Pa ipak, samo US ima problem sa masovnim ubojstvima

 Mislim da nijedna zapadna država nema tako lako dostupno oružje svima. Pogledaj gornji video koji sam postavio. 
I naravno, za sve si u pravu. Cijeli svijet igra igrice, ali najviše zla rade teroristi koji ih, uvjeren sam, ne igraju, i ameri.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i

Useces u lokalan selski ducancic i izadjes s AR-15 poluautomatskom puskom https://en.wikipedia.org/wiki/Colt_AR-15. Zar se nitko nije zapitao kaj ce 18-19 godisnjaku takva puska? Zapravo koj ce to ikome?

 

Da je doticnom mama/skrbnik/itd. kupio GTA5 i da je uopce igrao igre nebi se toga ni sjetio. Odes online i tam maltretiras ljude s puskama koliko hoces, odes offline i nikome nista, nije ti vise ni zanimljivo pravo oruzje.  Zamislite da je tak kod nas? Onda bi onaj Komisic napravio istu stvar, samo umjesto noza s puskom izresetao auto i sve okolne zgrade.

 

Umrla mu mama, mentalno nestabilan/bolestan, novi skrbnici losi, malo zezancije na njegov racun u skoli nekad, malo vijesti o prijasnjim pucnjavam i eto nasao si je svoje rjesenje u glavi. Ali tu nema nigdje videoigri, koliko ljudi igra ocekivali bi masovne pucnjave svako jutro prije ulaska u autobus, ali toga nema (osim u americi, ozbiljno). Zasto se suociti s problemom kad mozemo okriviti nesto drugo, podic hajku da ljudi zaborave na izvorni problem, a to je da Amerikanci imaju uzasno lose zdravstvo, a jos manje vode prigu o ljudima s psihickim problemima. Ljudi su okrivili puske, a ovaj s pletenicom na glavi video igre i ajmo, nek se kolju ljudi. Ista prica i iste reakcije nakon svake pucnjave (koje zavrse u vijestima, ali ovo je americka svakodnevica https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_school_shootings_in_the_United_States#2010s , zamislite si to, svakih par dana pucnjave i napadi u skolama, ali vi samo znate za ovih par i da je bilo prije nekoliko godina nesto slicno(zapravo svake godine imaju to), mediji), ali nikad se nista nije, a ni nece promjeniti. Amerika je bila i ostala divlji zapad, zlatna groznica i divlji zapad.

 

 

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.2.2018 14:16 (Ante).
16 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Feudalac kaže...
U svijetu je još država s lako dostupnim pa i automatskim oružjem. Igrice i filmovi su svjetski fenomen.

Pa ipak, samo US ima problem sa masovnim ubojstvima

A čuj luda država luda za oružjem, i to sve zbog profita oružarskih firmi+lobisti+ludi ili kretenski zakoni.

 

Open Carry je Američko originalno super rješenje, iako je to realno nebitno za razna masovna ubojstva.Na kraju kažu da Sjeverna Koreja nije normalna drža, a divlji Rusi su ludi do daske itd.

 

 

 

 

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.2.2018 14:36 (rambox).
15 godina
neaktivan
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Jesu li SAD jedinstvene po tome da tamo ljudi masovno igraju igre ili po tome da ljudi masovno posjeduju oružje?

 

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
5 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Visak kaže...

Jesu li SAD jedinstvene po tome da tamo ljudi masovno igraju igre ili po tome da ljudi masovno posjeduju oružje? 

 Dobro prikazano. A pritom se nemogu vaditi ni na brojnost stanovništva. Indija i kina imaju svaka po 3 puta više stanovnika. A onda tu imamo više stotinamilijunske indoneziju, pakistan, brazil, nigeriju... koje su dosta šuknute, ali pucanja po školama im koliko se sjećam, ipak nisu specijalitet. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
8 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Imaju oni i taj svoj individualizam gdje pojedinac odgovara za sve što ga snađe u životu. Uči i radi, radi i radi. Ako nemaš pa makar bio teški invalid - nesposoban si - ne plači mami ni bilo kome, sam si odgovoran za sve. Ljudi pucaju... dvosmislenost namjerna.

Ja rekoh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Feudalac kaže...

Imaju oni i taj svoj individualizam gdje pojedinac odgovara za sve što ga snađe u životu. Uči i radi, radi i radi. Ako nemaš pa makar bio teški invalid - nesposoban si - ne plači mami ni bilo kome, sam si odgovoran za sve. Ljudi pucaju... dvosmislenost namjerna.

 -imaju to i istočnjaci.. daleko veći pritisak za uspjeh (jer je nasuprot tome glad-siromaštvo..), no prosječan kinez će se prije spaliti na tiananmenu dok ga tenk gazi.. mentalitet+oružje. To je i btw potreba unclesama, jer to je globalni šerif i nije nešto što ima korsiti od harikrišna vegana i sl.. njima treba topovsko meso, prodaja oružja, biz-potreba i u tome su uspješni, pa neće uskoro promijeniti. Igre su samo dimna bomba, nešto čime se pokušava opravdati nastavak iste politike, jer ako su krivi drugi, nismo ''mi'' itd.

Biz as južual.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
offline
Re: Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video i
Da, Ameri imaju tu asocijalnu fobiju od stvaranja društva u kojem se brine o dobrobiti sviju i nominalno se propagira osobna odgovornost. No to je uglavnom kratkovidno razmišljanje onih kojima je dobro, pa nisu skloni dijeliti ili su preglupi za uopće shvatiti koncept socijalne države. Dobra primjer je otpor prema Obamacareu, oko kojeg su mnogi promijenili mišljenje kada su sami obolili (onda ih više nije smetalo što netko drugi plaća za njih).
http://www.msnbc.com/rachel-maddow-show/obamacare-critic-gets-sick-changes-his-mind/amp https://m.huffpost.com/us/entry/us_59529e05e4b02734df2de1be/amp
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
10 godina
offline
Nakon školske pucnjave Trump okrivio – video igre

Prisjetimo se samo Flappy bird igrice i kakav je utjecaj ona imala na psihu igrača 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice