EU parlament želi jaču zaštitu korisnika Interneta

poruka: 4
|
čitano: 968
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "EU parlament želi jaču zaštitu korisnika Interneta".
15 godina
offline
EU parlament želi jaču zaštitu korisnika Interneta

Internetska aktivnost generira mnogo podataka (povijest pretrage, lokacije, reakcije, dijeljenje sadržaja i slično) koji se mogu prikupljati i obrađivati u komercijalne i druge svrhe (poput oglašavanja).

 

nevjerojatno. tko bi to pomislio?! 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
11 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
EU parlament želi jaču zaštitu korisnika Interneta

Dok velika većina korisnika koristi logiku "Ja ne konstruiram pojas sa eksplozivom doma i nemam što skrivati" Google, MS , Face i ini nemaju razloga za brigu.

 
15 0 hvala 0
16 godina
offline
EU parlament želi jaču zaštitu korisnika Interneta

Koliko god njihove namjere bile dobre i motivirane realnim problemima, realizacije žive samo u domeni komedije. Uzmimo na primjer sve ove sadašnje obavijesti o "kolačićima" - jel problem riješen kad je korisnik obaviješten? Svi samo kliknu OK i vide tu napornu notifikaciju, kliknu "Slažem se" i nastavljaju dalje. "Eto, rekli smo im i mi smo napravili svoje," a ništa se zapravo nije promijenilo. Tako će i s ostalim realizacijama - to će biti nešto što će korisnike živcirati, a problem će se nastaviti. Svako smisleno rješenje leži izvan granice što su oni željni i voljni napraviti. Recimo, rascjepkavanje tih mastodonata na puno manjih servisa gdje svi komuniciraju međusobno otvorenim standardima kako internetski prostor ne bi bio toliko centraliziran i kako ne bi bilo toliko moći u rukama nekolicine korporacija koje radi što žele.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, "How much for a beer" The bartender looks at him, and says "For you, no charge."
 
5 0 hvala 0
10 godina
offline
EU parlament želi jaču zaštitu korisnika Interneta

Čim birokrati i vlasti počinju brinuti o vašoj sigurnosti i privatnosti budite uvjereni da će tek onda vaša sigurnost i privatnost biti narušena od tih istih.

 

 

 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice