Informatizacija za seljake

poruka: 33
|
čitano: 6.706
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Informatizacija za seljake".
15 godina
odjavljen
offline
Re: Informatizacija za seljake
Agrarni fondovi kaže...
Razlog zašto nije moguće i podnijeti zahtjev elektronski kroz AGRONET leži u činjenici da (za sada) ne postoji mogućnost korištenja elektronskog potpisa zahtjeva ispunjenog preko Interneta, tj. građani i dalje nemaju vlastite certifikate za potpis. Tome APPRRR, nažalost, ne može doskočiti. Možete li Vi?

Do sada smo osobne i vozačke mijenjali 5 puta u zadnjih 10 godina. Što se nije moglo u ovoj zadnjoj "rundi" izmjena staviti chip na tu glupu osobnu (koja ionako ku*cu ne vrijedi jer za sve treba OIB koji je sam po sebi 3.14zdarija posebne klase u ovoj implementaciji)? Kinezi bi nam drage volje prodali tih bijednih 4.5 milijuna smart card readera koji koštaju manje nego vojska nepotrebnih šalteruša koje prepisuju isprintane PDFove natrag u neke nepovezane baze po pustim agencijama i fondovima.

 

Svatko tko ima internet može imati sve potrebno za elektronički potpis. Što je sa e-Građani, to je za ukras koliko vidim? T-Com mora svakome tko zatraži omogućiti pristup internetu sa minimalno 1 mbit vezom tako da nema isprike za to. Stariji, koji nemaju PCjeve i ostatak može to obaviti u bilo kojoj knjižnici, FINAi ili u krajnjem slučaju, u općini koje bi konačno i dobile neku svrhu u životu. Možda bi oni silni tajnici tajnica, tajnici, zamjenici tajnica, kopirači i pomoćni kopirači po općinama u Zagori imali razlog da dobivaju (da, dobivaju, ne zarađuju ga sigurno) novac od države.

 

Rješenje ovog problema (sa digitalnim potpisima) je bolesno jednostavno. Ponuda na razini EU - bilo bi brzo gotovo, jeftino i funkcioniralo bi. Nikakvi APISi i ostale smijačine. Doduše, ne bi bilo pinkice za stranačke "kolege" ali eto, to je EU. Nakon što ponuda prođe, otpustiti višak (potpisani PDFovi i web aplikacija ne zahtjevaju nikakvo prepisivanje iz jedne Excelice u drugu) "zaposlenih" i platiti radišnim i sposobnim ljudima njihov posao. Nakon toga, nema više potrebe za ispisivanjem zahtjeva, nošenjem istih u poštu i čekanje da se oni evoTV prodavači, pardon, djelatnici pošte pokrenu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
offline
Re: Informatizacija za seljake
zlosobno kaže...

Sukus je u recenici 'najgore iz oba svijeta'. To je definica nase drzave. Uzeli smo najgore iz komunizma i kapitalizma. I to je prisutno u svakoj pori naseg drustva. Recimo uzeli smo sa zapada 'trodiobu' vlasti. Pa zato naravno nase sudstvo jest nezavisno (na papiru) i nema mehanizama vanjske kontrole losih sudaca, suci sa pravomocnim kaznenim presudama sude prebaceni na drugi sud itd. A opet politika ispod stola dogovara sve sa pravosudjem. Slicno je i sa svucilistima, uvela se bolonja, uvela se sva stroga pravila za studente, od ects bodova gubljenje prava studiranja itd, a nitko ne primjenjuje odredbu o ponavljanju ispita ako prolaznost nije barem 60%, ukore profesorima ako se poanvljaju 3 ispita itd itd. o lopovluku i nepotizmu necu ni pricat, a sve to zbog zlouporabe 'neovisnosti'. Javni natjecaji - fascinantan komunisticko-kapitalisticki spoj, uzima se 'kao' najjeftinijja ponuda, koja tokom izrade i provedbe projekta naraste na duplo vecu cijenu od najskupljeg ponudjaca na natjecaju, a nisam ni doso do namjestanja. Ono sto ocu rec je da nevjerojatnom vjestinom koristimo sve visokocivilizacijske dosege popout neovisnog pravosudja ili sveucilista, bilo kakvu demokraciju, da bi to pretvorili u nas balkanski vašar i koristili tu neovisnost za neko osobno bogacenje uskog kruga ljudi. Informatizacija razreda je jos jedan od primjera di jedna drzava nemoze na kolicini od 50 000 komada nabavit tablet ispod 5000 kn. 

 Ovdje ima dosta stvari s kojima se ne slažem.

 

1. Nismo niti smo mogli uzeti najgore iz komunizma i kapitalizma kad o komunizmu u praksi nitko nema nikakvih saznanja. Socijalizam, e to je već druga stvar.

2. Što se tiče "bolonje" to je zbilja sranje. Sranje jer studenti sad puno lakše prolaze ispite, kvaliteta studija se srozava, a od onih koji imaju dobre ocjene samo ih je pola takve i zaslužilo. Tvrditi da studenti imaju stroga pravila je posve netočno. Pravila su kakva jesu, a svakako su na korist studentima. To će potvrditi svaki predbolonjac koji je kudikamo krvavije stekao diplomu. To će potvrditi i svaki ozbiljniji poslodavac koji zna tko nešto zna (dipl. inženjeri), a tko nešto ne zna (magistri, paz' sad ovo MAGISTRI struke). Ovo s ponavljanjem ispita ako je prolaznost manja od 60 % je očiti dokaz toga. Dakle ne možeš sastaviti ispit kako spada jer ako ti 60 % parazita ne nauči, imaju pravo ponovno na ispit (a da im se ne računa pad). Ma da ne bi. Zato nitko ništa i ne zna.

15 godina
offline
Informatizacija za seljake

Tipična Olegova pljuvačina s paraargumentima od kojih pola stoji, a pola se uklapaju samo u autorovu ludu (ipak je Zli Luđak) glavu, pa izgleda da je opravdana, a zapravo nije (posve).

Moj PC  
0 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice