Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

poruka: 64
|
čitano: 10.963
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S".
16 godina
neaktivan
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S
Šteta. Dragane, potpuno je razumljivo da je ta verzija Robertove ličnosti, njegov alkoholičarski alias, činila ono što apstinirajući Robert uglavnom ne bi. Od prvog opijanja alkoholom on je prošao kroz intenzivniju psiho-fizičku promjenu. Ja ne osuđujem čovjeka kao da je potpuno odgovoran, "kako to možeš? šta ti sve pada na pamet? pa ti si ipak neki uzor!" Mislim da on nema zdravog pojma o svojoj odgovornosti, ne samo pijan, nego ni trijezan, sve dok ne bude apstinirao duže vrijeme. A tu stupa na scenu ovakva promjena, intervencija, izoliranje, udaljavanje, da mu se omogući prostor za rehabilitaciju. Bilo da je to zatvor, bolnica ili jednostavno povlačenje. Velike su šanse da se Robert vrati svojoj autentičnosti, kad se detoksicira dovoljno da shvati prave vrijednosti zbog kojih se živi.
Let go of any expectations and look to generate curiosity in the process, rather than expectation in the result. ~Andy Puddicombe
 
1 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Ajar kaže...

sjetih se onog bećarca:

 

ja je pit'o

i ona mi dala.

drugo jutro

miliciju zvala.

ijuju.

 

neki od ovih komentara su sumanuti no sasvim primjereni patrijarhalnom i plemenskom društvu, u kojemu je muškarac "gazda" a žena vazda "žrtva", a u kojem i mi živimo (ne svi, jebiga, ali većina: v. pod "demokracija").

 

> koji q ju je tjerao da pije kad joj škodi (jaaaaako dobro zna da nije svoja kad popije)?

> koji q može pijanac biti ikakav autoritet za bilo što osim alkohola (i, eventualno, pokušaja odvikavanja)?

> zbog čega se u ovako debilnim okolnostima (v. pod "radničke sportske igre" iliti po novom "team building") očekuje da svi budu čedni, krijeposni i zajedno mole krunicu?

 

moj je susjed napio gulaš graševinom i onda ga onako pijanoga iskoristio pojevši ga. je li on gulašni zlostavljač?

 

 Ajara su povampirani HDZeovci godinama dirali, zato je ovako isfrustriran. Samo se trebao reci NE i prijaviti ih. 

14 godina
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

gle, ne  je ne, osobito ako rezolutno ženska 2-3 put ponovi....

 

ako si napaljen jedino možeš se okrenut otić u WC i prošetat kož'cu...

 

silovanje nema veze sa ševom, nego nametanjem silom (otuda i ime)...

 

 

mi muški smo tu ipak u prednosti:

 

ako me ikada zatoči banda razuzdanih nimfomanki, ja ću im se prkosno smijat u facu i pružat pasivni otpor !

 

Flegar, non flexar !

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Genie kaže...

 Ne znam točno koji si ti članak čitao, možda ovaj apologetski komentatora vjerojatno isto zamučenih granica no ako ima netko neku dvojbu evo ti citat samog prozvanog:

 

coble addressed the allegations again in a Facebook post Friday, two days before his resignation was made public.

 

"I’m deeply sorry to the people I’ve caused pain to. I know I have behaved in ways that were inappropriate. I apologize for that," Scoble wrote. "The question is not if it happened or if anyone got hurt (they did) but how can I do better?"

 

 

http://www.businessinsider.com/surprising-office-romance-statistics-2016-2

 

"Of those who have dated a coworker, 42 percent said they had an ongoing, casual relationship; 36 percent said they had a “random office hookup;” 29 percent had been in a serious, long-term relationship; and 16 percent had met their spouse or partner at work." - dakle 16% ozenjenih se upoznalo zlostavljanjem.. zanimljiva statistika...

 

Opet ne razumijem kakve veze imaju uredske romanse sa napastvovanjem ljudi s kojima radiš? Nitko nije nigdje rekao da ne smiješ osobu s kojom radiš pozvat van, a kasnije i oženiti ako želiš. Niti je itko rekao da se dvije osobe ne mogu sviđat jedna drugoj. Ono što ti se govori je da ne smiješ gurnut ženi ruku ispod suknje bez da ti ona da dozvolu.

 

A da li si dobio dozvolu možeš saznat na dva načina. Da osobu koju si upoznao prije par sati i ne znaš najbolje pitaš da li smiješ. Ili da jednostavno to napraviš. Samo se u ovom drugom slučaju nemoj čuditi kad te prijavi ili kad te budu prozivali kao zlostavljača, pošto to i jesi.

 

Na znam točno koji ti dio od toga da je osoba iz članka zlostavljala nekog nije jasan? Pa ako možeš malo precizirati jer koliko ja vidim malo si sad pilu okrenuo naopako jer niti se članak radi o ikakvom obostranom pristajanju niti se ovdje radi o ikakvoj obostranoj akciji. 

 

Čovjek je alkoholičar (ili barem bivši) koji je pijan na raznoraznim sajmovima i okupljanjima, sam priznao da je istina i da je radio svašta, zlostavljao žene. I onda se našao neki Dragan Petrić koji je htio pokazat i dokazat što? Da to nije baš tako, jer je što? One su to vjerojatno htjele jer da nisu htjele ne bi se družile s njim i popile koje piće, pa možda i neko previše? Ili to nije bilo dovoljno ozbiljno da čovjek snosi neku poslovnu odgovornost? Ili da je čovjek napravio puno doborog za "tech bloganje" pa mu treba malo progledat kroz prste? Ili šta žena uopće ima tamo tražiti ako nije došla samo da ju isti šlata dok ga ova pokušava intervjuirati, trebali su poslat nekog muškarca. Stvarno ne razumijem smisao njegovog komentara. 

 

"Puno je pio, da. Puno je opijao druge. Pa ih hvatao za sise i guzice, katkada se podrpao s njima, vjerojatno ih i ševio... Ljigavac, reći će mnogi, no kvalificira li ga doista ovakvo ponašanje kao "seksualnog zlostavljača" - pokušajte procijeniti sami..."

 

A ovaj kometar na kraju ustvari daje pravu sliku da naš autor jadan ni sam ne zna razliku između zlostavljanja koju je iznjela žena iz prvog dijela članka i žena koje su htjele da ih ovaj ševi. Jer nitko njega nije optužio da čovjek voli seks ili lijepe žene, nedaj bože, nego su ga optužile da ih je šlatao a da one to nisu htjele. 

 

I opet kome nije jasno neka se stavi u poziciju da dođe na neki IT skup sa svojom boljom polovicom i da onda neki vidno alkoholizirani lik iz šireg društva istu, koja je i sama pocucala par piva, gurne joj ruku pod suknju. Pa sad jel to zlostavljanje ili nije? Po meni je. I vjerojatno je i za 90% drugih ljudi. Pa onde ne vidim zašto je to zlostavljanje kad je u pitanju nečija supruga, a nije zlostavljanje kad je u pitanju konobarica, neka praksikantica ili druga od tisuću anonimki?

 

I nitko tu ne govori da ga zbog toga treba ubiti ili zatvoriti (nije, barem se nadam da nije, nikog silovao niti pretukao) no ne razumijem čemu javno opravdavanje takvog ponašanja ili pokušavanje istog predstaviti kao normalno, pogotovo kad je čovjek priznao da je to stvarno bilo tako. Bar je čovjek priznao da ima problem i pokušava ga rješiti.

12 godina
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

Treba provesti test, u sljedećem prilogu BUG.TV-a kada Petric bude opet intervjuirao neku posvudušu, neka je uhvati za sisu na pola izlaganja. Ako ga žena isti tren zvekne flašom po glavi i prijavi povjerenstvu za Agrokor znači da je prešao granicu i da je zlostavljač. Ako ga zbunjeno pogleda, nastavi sa zamuckivanjem pričati ili zbunjena i posramljena ode, a prijavi ga tek drugi dan ili kasnije, onda znači da mu namješta spaćku i onda je on žrtva i ima pravo na odštetu.

/s da ne bi bilo

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 13:59 (ante_etna).
 
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

Bude toga još nakon što je krenula priča sa Harvey Weinsteinom...

 
0 0 hvala 0
11 godina
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

Stvar je jasna. Nije im bilo drago, ali mučale su jer je to dobro za karijeru. Sad kad imaju karijeru, dobro je za psihu prijavit zlostavljanje.

 

Ljigavo sa obe strane, i zlostavljačeve i zlostavljanih.

 
2 2 hvala 0
14 godina
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

s tim se slažem, malo se kasno sjete - poslije j.....a nema kajanja

 

problem je prema onima koje su odmah viknule "Vuk", ali je vučina zbog para bila zaštićena... tim curama svaka čast...

 

iako je najbolje prema takvim likovima da ih se dirne po "specijalnim mjestima" (Penny - BBT)

 

http://bigbangtheory.wikia.com/wiki/File:4171_4933.gif

 

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Ljigav je već i naslov članka, jer čovjeku nije karijeru uništio seks, nego seksualno zlostavljanje, a to su dvije vrlo različite stvari, što mnogima očito nije jasno.

Ako nekome sjekirom odrubiš glavu, neće te sjekira koštati slobode, nego tvoji postupci, koji su uključivali sjekiru. Dotični je gad i ostao je zbog karijere zato što je radio gadosti, a ne zbog načina na koji se ta gadost ispoljila. No ako želite umanjiti njegovu odgovornost, što je ovdje očito pokušano, logično je staviti naslov koji ne inkriminira njega, nego neki tamo seks i alkohol.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
10 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Visak kaže...
Ljigav je već i naslov članka, jer čovjeku nije karijeru uništio seks, nego seksualno zlostavljanje, a to su dvije vrlo različite stvari, što mnogima očito nije jasno. 
 
..

 -ili tri, ''drpanje'' što god to bilo.

ako je zlostavljanje, silovanje, pokušaj silovanja.. nema uopće potrebe raspravljati, samo odrediti visinu kazne.

ako je (a nema drugačijih navoda) pijenje, drpanje.. tad je ipak nešto treće.

.. netko je spomenuo da se lik posipa pepelom... dakle kriv? ok... da sad ne navodim imena, oni koji se ne posipaju pepelom, su nevini? Što s činjenicama-dokazima i tako sitnicama?

 

treba rezimirati par stvari, npr svaki seks/pokušaj s maloljetnikom je silovanje (+gradiranje po godinamma), neovisno jel bilo s pristankom, smatra se da pristanka nema jer je osoba maloljetna.

-jel neka od uključenih u drpanje npr maloljetna?

-jel bilo silovanja, pokušaja silovanja ili je nepoznata osoba onako na cesti došla i gurnula ruku u gaće drugoj osobi? Jel za zakon, ako govorimo o nekoj jednakosti-ravnopravnosti važan spol osoba u takvim situacijama ili mora biti žena (sestra, majka.. srcedrapajuće formulacije, kad se nema činjenice..). Odrasle osobe, ne derneku, što rade je njihova osobna stvar, odluka i pravo. Mogu se drpati do mile volje, piti, .. i opet ukoliko to ne žele, jednostavno to ne dozvoliti. Svaki NE je ne, neovisno jel osoba muško-žensko, pijana ili slabija.. ako je ne, tad je ne. Jel bilo tog ne? Drpanje nije ne, drpanje nije silovanje.. možega se samo osuditi za loš izgled/ljigavost no one koje su mu se podavale .. njihova slobodna volja, možda i karijerna? .. jel to bulling, poslovna ucjena? Nigdje se tako nešto ne navodi, nasuprot tog imamo npr profesore koji daju ocjenu za sex.. ima li ovdje neka konkretna optužba ili (fanfare) činjenica? .. osim što se netko sjeti nakon x godina.. hmm, lov na vještce. Mada konkretan čovječuljak možda je ljiga, možda bi ga trebalo baciti u neku jamu.. no, bez nekih činjenica, ne vidim kako bi to bilo nešto 'etičkog' moralnog, .. dok se u formulacijama majka-žena-sestra.. upravo na to udara, zlostavljanje i sl.

Ako je kriv.. toliko je ljigav da ga nitko ne želi braniti... no problem je ''ako''.. gdje je tad etika-moral? Jednakost itd.?

 

možda treba još pojednostaviti, ako nema pristanka, tad je svaki pokušaj =silovanje/pokušaj silovanja (zlostavljanje je preširok/blaži pojam, govorimo o sexualnosti, ne o bullingu i sl.).

-jel bilo pristanka? To je jedina činjenica koja treba biti bitna. Ako su osobe pri tome, pijane-trijezne, jake-slabe, muško-žensko.. je nevažno. Da ili Ne + dobna granica ukoliko je netko maloljetan (ali tad je već allkohol u prići kažnjiv).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 14:37 (ihush).
16 godina
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

@BlackDog22 - liječite li ovako neke komplekse? Niti jedan post dosad nije ustvrdio da je takvo ponašanje u redu i ispravno. Da su ga zlostavljane kolegice prijavile, jednom, drugi put, itd. bio bi kažnjen, udaljen s konferencija, odležao vjerojatno na račun poreznih obveznika i morao bi se obuzdati ili staviti ključ u bravu zanimanja tech novinar. Dakle pitanje je svih ZAŠTO su sve gospođice/gospođe odabrale šutnju? Nije im šef i nadređeni da se boje za posao, a organizatorima konferencija sigurno ne odgovara da steknu reputaciju kako toleriraju takvo ponašanje. Vjerojatno je plesao oko granice prihvatljivog, malo preko pa natrag pa su procjenjivale da "nije tako loše za prijavit"? Trebale su, da shvati kako to ne smije ponoviti.

Eh da, gospodin Petric se upravo tako preziva, a ne Petrić.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 14:45 (UniqueBug).
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
ihush kaže...

.. netko je spomenuo da se lik posipa pepelom... dakle kriv? ok... da sad ne navodim imena, oni koji se ne posipaju pepelom, su nevini? Što s činjenicama-dokazima i tako sitnicama?

 

 Ja sam to spomenuo. Ne razumijem dedukciju. Jedan provalnik prizna krivicu, drugi ne. Prvog zadrže, drugog puste dok se ne utvrdi stanje. Ako ispadne da je i drugi kriv ima otegotnu okolnost za razliku od prvog. Prvi bi pri rezanju kazne trebao imati koji plus bod, drugi ne. Izuzetak bi bio neki psihički slučaj koji preuzima krivicu za nešto s čime nema nikakve veze. Odakle zaključak da oni koji poriču djelo su automatski zauvijek nevini? Nevini su dok im se ne dokaže krivnja.

15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
ante_etna kaže...
ihush kaže...

.. netko je spomenuo da se lik posipa pepelom... dakle kriv? ok... da sad ne navodim imena, oni koji se ne posipaju pepelom, su nevini? Što s činjenicama-dokazima i tako sitnicama?

 

 Ja sam to spomenuo. Ne razumijem dedukciju. Jedan provalnik prizna krivicu, drugi ne. Prvog zadrže, drugog puste dok se ne utvrdi stanje. Ako ispadne da je i drugi kriv ima otegotnu okolnost za razliku od prvog. Prvi bi pri rezanju kazne trebao imati koji plus bod, drugi ne. Izuzetak bi bio neki psihički slučaj koji preuzima krivicu za nešto s čime nema nikakve veze. Odakle zaključak da oni koji poriču djelo su automatski zauvijek nevini? Nevini su dok im se ne dokaže krivnja.

 -gle, provalnik je kriv za provalu.. u ovom slučaju je krimen, što? drpanje? koje je to zakonom opisano kazneno djelo... hint, s pristankom ili bez? To je razlika, ne jel je on nešto priznao .. npr da ima problem, alkohol-droga-drpanje.. nego jel to zlostavljanje-silovanje ili nije. Priznanje osobe da je loša.. s tim nema veze, jednako kao da tvrdi da je nevina.

Što je to drpanje u pravnoj-moralnoj normi? .. hint2, čim postoji potreba za uvođenje takvog termina, jasno ti je da nije npr silovanje.. a tad pitanje, što je?

hint3.. istambulska konvencija, eu-neki dan (skandal), .. akcija lova na vještice? Što je drpanje? Što su činjenice, ne ono što netko (ne)prizna ili na što se odnosi 'priznanje' ako osoba kaže za sebe da je loša, propalica itd.. ono, adezejovac je pa je silovatelj? :)

+ dirgresija na tvoju rečenicu.. drugog puste dok ne utvrde stanje.. dedukcija? npr što s dokazom? ili možemo ga sad optužiti i za provalnu krađu, jer eto posipao se pepelom, za drpanje.. ali sigurno je loš pa i provalnik? Neobična dedukcija.. :)

 

-postavi hipotezu, po kojoj je osoba kriva za drpanje.. kod krađe je formulacija cca, ukoliko osoba, sebi ili drugome pribavi ... bla-bla, što je u slučaju drpanja krimen? Pazi, ako nije silovanje, što je? Zlostavljanje? Čime, poslom, autoritetom, snagom.. sexom..? Činenice? Počnimo od tog da sex s pristankom odraslih osoba nije silovanje. Ukoliko nakon nekog vremena osoba odluči tako nešto prijaviti, može li se govoriti o silovanju ili nečem drugom, npr ucjeni, kontrabulling, kontrazlostavljanje..? jer javne ličnosti su 'ranjive' na takve optužbe. Ništa se ne bi smejlo bez činjenica zaključivati, najmanje osuđivati.. (ono, ljiga je.. gadi mi se.. ispada da ga branim, ne.. branim etiku-zakone-jednakost-.. branim odnos odraslih osoba, muško-ženski odnos, u koji se nema što petljati netko treći pa ni zakon, dok se ne pojavi neki zakonski preduvijet npr silovanje... ono NE. Do tad je to odnos dviju osoba, neovisno jel se posipaju pepelom ili su nam odvratni.).

 

nitko nije automatski kriv-nevin, niti je to trajno stanje, niti je time krivnjom za djelo A, kriv za djelo B.. kao dodatak dedukciji :)) koja je možda nerazumljiva.. činjenice, a poželjno je imati i dokaze, bar za sudski postupak dok ovako novisnki može i bez.. kao linč.

 

edit: .. hipotetski, recimo da je lik, silovatelj, ali da mu je ponuđen deal-po tiho, povlačenje.. da se izbjegne veći skandal. Jel to tad OK? Moralno? Kako može biti moralno dogovaranje s ljigama-silovateljima za blažu kaznu. Pogotovo u slučaju javnih ličnosti koje tad moraju biti proporcionalno strože kažnjeni, za primjer.. jer su primjer, jer su javne ličnosti i utječu na formiranje mišljenja. Još gore je što se npr slučaj index i sl. zataškaju.. jer imamo sexdiplome, bezbrojne osobe koje nemaju fejk nego originalnu svjedodžbu-diplomu, ali nezasluženo .. ili zasluženo ne znanjem nego kontrauslugom. može li se u takvim slučajevima nešto blaže/tiše, zataškivati? To bi trebalo 'na lomaču' jer truje društvo, degradira sve. Umjesto sposobnostima kao znanjem i radom spolnim organom se dođe do fotelje.. no ako to usporedim sa sportašima, tad jednako, koriste svoje tijelo i to pretvore u novac ili neki drugi oblik trgovine. Čak do toga da je npr prostitucija legalna (ako se plaća porez). Kako tad, u koji kontekst strpati ''drpanje''.. nekog nevažnog lika u odnosu na profesora koji je recimo 20 godina dijelio potpise u index.. Ako je ovaj lik ljiga, što su tek oni drugi? Što je s tim slučajevima, nestali? Licemjerje. Lik se posipa pepelom... hmm, vuče crtu ko usisavač, nije to pepel.. :) no to nema veze s drpanjem, silovanje-zlostavljanje-zloupotreba položaja .. ili odnos dvoje ljudi. Drpanje ne postoji kao djelo. Ako je silovatelj, zašto se to recimo 'uljepšava'? Zašto se to tad tako ne navede.. (pri tome ne kažem kriv-nevin, nego formulaciju ovakvih textova, kad se konkretne riječi s razlogom biraju, ne slučajno).

.. Tad me ne zanima jel on priznaje krivicu, nego samo kazna, primjerena. Za sud je svakako poželjno da osuđena-presuđena osoba prizna krivnju, jer se time eliminira mogućnost da je osuđena nevina osoba, eliminira se moralna dvojba... ništa više.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 15:33 (ihush).
12 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober

Al' si ti meni toga naimputirao. Prvo, dovoljno si pametan da sam proguglaš kako se drpanje pravno kvalificira, ima neko uznemiravanje, zadovoljavanje pohote, spolno uznemiravanje, nije samo silovanje i nesilovanje. Ljudi su kažnjavani i zato što su masturbirali gledajući nekoga s udaljenosti od 20 metara, isto nitko nije silovan niti mu je glava odrezana. Neki su samo slijedili i gledali osobu. Koja ti je poanta? Raspravljaš li samnom? Tvrdim li ja da je ovaj nekoga silovao? Tvrdiš li ti da lik koji drka ispred vrtića (svako malo murija mora intervenirati) nije nikome ništa kriv jer nije pribavio materijalnu korist?

 

Pa nisu ni Njemice u Kölnu sve do zadnje silovane na staru godinu, većinom drpane ali je AFD ušao u parlament. Da ne razvodnjavam dalje diskusiju, imputiraš mi da bi liku jer je priznao trebalo natovariti Kenedijevo ubojtsvo na leđa, evo ja sad malo tebi imputiram. Čemu beskonačna filozofija ako je lik nešto priznao? Ako je djelo minorno dobit će malu kaznu, ako je teško dobit će veću, a priznanje se obično uzima kao kakva takva olakšica, pogotovo ako je upućena kao poruka drugima koji imaju slične tegobe. Uvlačiš sad nagodbu prije suđenja u priču bez potrebe, sasvim druga tema. Ovo, nitko nije automatski kriv i nevin čak i ako prizna, pa normalno, možda i nije čovjek, možda je robot, hipnotiziran, Sanader mu platio da preuzme na sebe, možda skuplja za gušteraču slijepog crijeva, možemo razvodnjavati koliko hoćeš samo reci....

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 16:02 (ante_etna).
15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
ante_etna kaže...

Al' si ti meni toga naimputirao. Prvo, dovoljno si pametan da sam proguglaš kako se drpanje pravno kvalificira, ima neko uznemiravanje, zadovoljavanje pohote, spolno uznemiravanje, nije samo silovanje i nesilovanje. Ljudi su kažnjavani i zato što su masturbirali gledajući nekoga s udaljenosti od 20 metara, isto nitko nije silovan niti mu je glava odrezana. Neki su samo slijedili i gledali osobu. Koja ti je poanta? Raspravljaš li samnom? Tvrdim li ja da je ovaj nekoga silovao? Tvrdiš li ti da lik koji drka ispred vrtića (svako malo murija mora intervenirati) nije nikome ništa kriv jer nije pribavio materijalnu korist?

 

Pa nisu ni Njemice u Kölnu sve do zadnje silovane na staru godinu, većinom drpane ali je AFD ušao u parlament. Da ne razvodnjavam dalje diskusiju, imputiraš mi da bi liku jer je priznao trebalo natovariti Kenedijevo ubojtsvo na leđa, evo ja sad malo tebi imputiram. Čemu beskonačna filozofija ako je lik nešto priznao? Ako je djelo minorno dobit će malu kaznu, ako je teško dobit će veću, a priznanje se obično uzima kao kakva takva olakšica, pogotovo ako je upućena kao poruka drugima koji imaju slične tegobe. Uvlačiš sad nagodbu prije suđenja u priču bez potrebe, sasvim druga tema. Ovo, nitko nije automatski kriv i nevin čak i ako prizna, pa normalno, možda i nije čovjek, možda je robot, hipnotiziran, Sanader mu platio da preuzme na sebe, možda skuplja za gušteraču slijepog crijeva, možemo razvodnjavati koliko hoćeš samo reci....

-ode text u internetske dubine.. (error..) jednostavno server nije to mogao prožvakati :)))

-pa kratim. Ne.

 

edit, a sad natuknice: :))

-ti si ubio Kennya. (i ja sam..), no jesi li npr zlostavljač, pedofil, drparoš.. možda.

-drkanje ispred vrtića? konkretno kazneno djelo, ćudoređe.. osobe koje bi to radile isped vrtića (pa čak i u svojoj kuhinji ako prozor daje pogled s ulice..) bi bile (obje-više) kažnjene. Ne jedna osoba ako su obje ili više njih sudjelovale u tome. Pri tome je nevažno ako netko samo drži lojtru, može biti blaža kazna, ali kazna!

-imputiram? .. za Kennya? LOL .. ok, next.

-što je drpanje? Ima li ili nema obostranog pristanka? Ako ima, to je sex, ako nema (pristanka) seksualni delikt, silovanje, pokušaj.. ukoliko je neka osoba maloljetna tad neovisno o pristanku, + pedofilija itd.

-jel lik npr u kafićima pio, drpao.. je. Jel je mogao biti kažnjen za nedolično ponašanje na javnom mjestu (i izbačen iz kafića i sl.) .. zajedno s upletenom osobom? .. mogao je, trebalo je tako biti, tada, za obje osobe. Jednakost-ravnopravnost, neovisno o spolu, rasi, vjeri, seksualnim opredjeljenjima, političkoj pripadnosti itd..

-jel to sado-mazo? Jel drpanje žestoki seks ili ličko rukovanje? Što, prejako stisnuta sisa ili što? Drpanje je... što? Pristanak? Seks na nedozvoljenom mjestu?.. što imputiram? :)

 

itd.. (a text je stvarno bio beskonačno-poučan, srećom izgubljen...) :)) samo bi još spomenuo npr Index, eskort-prostituciju i sl. slučajeve kad sve utihne... nasuprot trenutne EU kampanje.

lik je ljignja.. svijet ne bi ništa izgubio da ga se rasčereči.. no, jel on uopče bitan, možda činjenice, termin-drpanje, odnos zakona i osobnih stvari.. i linč koji može biti 'pravednički' no često je suprotno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 17:33 (ihush).
9 godina
neaktivan
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

Čitam ovaj tekst i ne vjerujem da netko može izvaliti ovoliku hrpu sr***a.
Pa Petric dragi, ti si potpuno pomutio neke pojmove, i to već od samog početka.

-Naslov je "Seks i alkohol danas su presudili...", a već se nakon dvije rečenice spominje seksualno zlostavljanje. To je kao da kažeš da su seks i alkohol konačno presudili Paravinji - mislim da oboje znamo da nije problem ni u seksu ni alkoholu već u samoj osobi.

Ili kao da kažeš "Manja nezgoda na autocesti..." pa nakon dvije rečenice - poginulo 78 ljudi.

 

Nažalost, neću uopće ići toliko daleko da ti objašnjavam što je to seksualno zlostavljanje, ali da li je moguće da završavaš komentar dana na onaj način:

"Ljigavac, reći će mnogi, no kvalificira li ga doista ovakvo ponašanje kao "seksualnog zlostavljača"" - DA, KVALIFICIRA GA

 

Mislim da bi trebao sjesti i porazgovarati s kojom ženom u vezi ove teme da čuješ što one imaju nadodati na ovo ili ih i ti vidiš samo na jedan jedini način.

Puno puta sam primjerice čuo onu rečenicu koju su dosta ljudi uzeli kao savjet - "Žena kad kaže ne misli da"  - Za one koji stvarno ovo misle - NA KOJEM SVIJETU VI TO ŽIVITE, SVUGDJE OKO VAS SU ŽENE A VI SE NISTE USUDILI POPRIČATI NI S JEDNOM OD NJIH

 

Također, kužim da si sad vjerojatno pun sebe i misliš kako si stvorio temu koja je stvorila neku veliku raspravu. Sljedeći put idi još dalje pa izjavi kako su crnci znanstveno dokazani kao niža rasa. Znaš koliko će se muha skupiti na to govno.

 

Tvoj komentar dana je stvarno jadan

stoposto lud out
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Obično je ekipa koja minorizira zlostavljenje žena ista ona koja se grozi homoseksualaca. U njihovim glavama muškarci su predatori, a žene plijen i obje spomenute situacije ugrožavaju taj poredak. Oni ne vide ništa loše u neželjenom dobacivanju konobarici (kao jednom od blažih oblika), ali nipošto ne bi da njima neki muškarac tako dobacuje ili pokuša nešto više.

To se ljepše zove još i konzervativizam, pri čemu se konzervacija sastoji od sačuvanja povoljnije pozicije, stečene kroz stoljetno ugnjetavanje onih drugih (žena, homoseksualaca, obojenih...).
Suština konzervatizma je uglavnom u sprečavanju drugih da dođu do nečega što ti konzervativci odavno imaju.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

a one koji nemaju karijeru, seks i alkohol koštaju samo novaca (i živaca. i vremena). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

eh, ti informaticari, ne znas koji je gori sljam od koga...em piju, em se drogiraju, em banke pljackaju, em upadaju u racunala, em...jebote, di mi ikonice nestadose?!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
ihush kaže...

Što je to drpanje u pravnoj-moralnoj normi? .. hint2, čim postoji potreba za uvođenje takvog termina, jasno ti je da nije npr silovanje.. a tad pitanje, što je?

 

Po tebi očito ništa, rukovanje...

15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
BlackDog22 kaže...
ihush kaže...

Što je to drpanje u pravnoj-moralnoj normi? .. hint2, čim postoji potreba za uvođenje takvog termina, jasno ti je da nije npr silovanje.. a tad pitanje, što je?

 

Po tebi očito ništa, rukovanje...

 -imputiraš/pretpostavljaš.. bez ikakve osnove. +btw, spominjem ličko rukovanje, time je dati link nepotreban. Dakle, što je tvoj argument?

drpati se može, recimo dvoje ljudi, na klupi.. i što je tad, za kog, krimen, koji, .. što je tad drpanje? Seksualne perverzije/navike/grubost.. ili je pijanstvo uvijet ili javno mjesto ili žena-sestra-majka-..?

 

jel drpanje ako mužjak uhvati ženku (koja je možda nečija sestra-majka-supruga..) za koljeno ili sisu, jel isto ako ona uhvati njega? Jel zlostavljanje ako ona stenje ili on dahće? .. to se naziva sex i to je stvar tih (dvoje) ljudi-osoba. Ne nekog policajca, dok ih ne uhvati na klupi i tad će zbog ćudoređa (ne drpanja-dahtanja ili rodbinsko-rodnog osnosa kao sestra) biti kažnjeni, jednako da hodaju u tangama po dijelu grada gdje to nije dozvoljeno.

 

mogu ćak biti kažnjeni, ukoliko nakon ličkog rukovanja pruže ruku policajcu? .. omalovažavanje službene osobe ili poziv na grupnjak (i kršenje zakona..) bez zaštite-gumice itd.? Pristanak ili bez pristanka? Dvoje odraslih ljudi, samostalnih, odgovornih za svoje postupke, pravima i posljedicama?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2017 18:18 (ihush).
15 godina
neaktivan
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

Fantasticna je kolicina "branitelja" zena koji tvrde da zene nisu sposobne razmisljati niti se zauzeti za sebe.

 

 

Moja Android igra - Missile Storm - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Veno.MissileStorm&hl=en
Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Genie kaže...

Fantasticna je kolicina "branitelja" zena koji tvrde da zene nisu sposobne razmisljati niti se zauzeti za sebe.

 

 

 kao i zastupnika ravnopravnosti, koji ne mogu sklepati rodno neutralnu rečenicu, bar politički korektnu, koja vrijedi za (protiv) svih silovanja, zlostavljanja.. antikonzervativci koji jedino 'sestru' vide o'drpanu. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
offline
Seks i alkohol danas su koštali karijere Roberta S

 

Nevjerojatno kako ljudi vole raspravljati o tuđim životima, te jeftino moralizirati o tuđim postupcima. Uglavnom, bavite se onima što se njih ne tiče. 

 

Roby je faca u IT novinarstvu, te je za sve pratitelje i čitatelje kompjuterskih vijesti prava šteta što više neće biti u opticaju.

 

Ali, tko zna ako ne bude tu za BFS '18, to ne znači da neće biti na nekom drugom BFS izdanju. 

 

Uglavnom Robač drži i vrati nam se brzo. Ne treba preuranjeno suditi dok se ne upoznaju sve činjenice. 

Gospoda komentiraju, ako već komentiraju tuđe živote samo onda kada je pravomoćna presuda.

Kaj mogu to sam naučio Stjepana Mesića.

 

Sviđa mi se osvrt našeg bugovca Petrica, te i ja mogu napisati samo - šteta.

 

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
1 7 hvala 1
15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
PzKpfw kaže...

 

Nevjerojatno kako ljudi vole raspravljati o tuđim životima, te jeftino moralizirati o tuđim postupcima. Uglavnom, bavite se onima što se njih ne tiče. 

 

Roby je faca u IT novinarstvu, te je za sve pratitelje i čitatelje kompjuterskih vijesti prava šteta što više neće biti u opticaju.

 

Ali, tko zna ako ne bude tu za BFS '18, to ne znači da neće biti na nekom drugom BFS izdanju. 

 

Uglavnom Robač drži i vrati nam se brzo. Ne treba preuranjeno suditi dok se ne upoznaju sve činjenice. 

Gospoda komentiraju, ako već komentiraju tuđe živote samo onda kada je pravomoćna presuda.

Kaj mogu to sam naučio Stjepana Mesića.

 

Sviđa mi se osvrt našeg bugovca Petrica, te i ja mogu napisati samo - šteta.

 

 Ja uglavnom na sve gledam pesimistički, i kada bi piso komentare kao ti, bili bi 180 stupnjeva u drugom smeju ro tvoje pozitivnosti. Zato kada vidim tvoj komentar i prije nego što ga pročitam se več ne slažem sa tim što je napisano  

Al ovo je jedan od rijetkih komentara s kojima se slažem, donekle.

Meni je zanimljivo da se dosta njegovih prijatelja od njega distancira da se nebi slučajno inficirali, i da rulja nebi slučano pomislila da ovi pistavljaju pitanja, što i kako se desilo (*-_-). Da se nešto desilo možda i je a možda i nije, po onome što sam čitao moguče je da je ljigavac, a možda ženske su dobile inspiraciju od optužbi prema Winstinu, pa idemo se i mi okusiti :-/.  A možda je imao previše moči, pa su se bojale ako nešto kažu da če im karijeru urušiti, i zatvoriti vrata. oni koji su na ljevici pasat če im priča koja se slaže sa njihovim svjetonazorom, a sa desničarima je isto. Dali če to donijeti istinske promjene ako se ovaj osudi, pa krene lavina i da se vade kosturi iz ormara, pa da pola silikonske doline padne (nije bolji ni holiwod, ni glazbena industrija). Zanimljivo je bilo kada je Mayim Bialik napisala da možda žene trebaju malo da se skromnije oblače i što če dozvoliti muškima da rade sa njima a što ne, feministkinje su poludjeli, umjesto da pogledaju koje je principe htjela reči oni se bace na to da njima nitko nesmej reči što smiju ili ne smiju.

Kod mene u osnovnoj školi su dečki hvatali cure za stražnjice i grudi (5/6 razred, više kao lagani šamar ne držanje). Večinom zgodne cure, i sve redom im kažu ne nemoj, al sve se smijale i sve bilo im dobro što su ih dečki zapažali. neke su rekle ne, naprimjer jedna cura kada ju je jedan dečko tako uhvatio ona iako je bila manja od njega, zviznula nogom u međunožje, lakat u leža kada se savio, pa ga na podu počela nogom lupati, dok ju drugi nisu počeli odvajati od njega, imala je problema zbog toga, al nijedan dečko ju kasnije nije dirao. sada od ovih dvoje obadvoje se može reči da je seksualno uznemiravanje, al cure su potpuno drugačiji odaziv dale na to što im se desilo.

 

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
11 godina
neaktivan
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Genie kaže...

Fantasticna je kolicina "branitelja" zena koji tvrde da zene nisu sposobne razmisljati niti se zauzeti za sebe.

 

 

 

Kao što je ogroman broj onih koji misle da je za postizanje ravnopravnosti dovoljno izvikivanje te riječi. Isto tako je velik broj ljudi koji misle da će svi na nepravdu reagirati baš isto kao što bi oni sami reagirali. Također je puno onih koji misle da su ljudi zaslužili da im se nešto dogodi, ako se nisu zauzeli za sebe. 

12 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
ivan262 kaže...

 
Kod mene u osnovnoj školi su dečki hvatali cure za stražnjice i grudi (5/6 razred, više kao lagani šamar ne držanje). Večinom zgodne cure, i sve redom im kažu ne nemoj, al sve se smijale i sve bilo im dobro što su ih dečki zapažali. neke su rekle ne, naprimjer jedna cura kada ju je jedan dečko tako uhvatio ona iako je bila manja od njega, zviznula nogom u međunožje, lakat u leža kada se savio, pa ga na podu počela nogom lupati, dok ju drugi nisu počeli odvajati od njega, imala je problema zbog toga, al nijedan dečko ju kasnije nije dirao. sada od ovih dvoje obadvoje se može reči da je seksualno uznemiravanje, al cure su potpuno drugačiji odaziv dale na to što im se desilo.

 

Ne kužim ovaj dio, ide se metodom pokušaja i promašaja pa ako je regirala onda je zlostavljanje, a ako se hihotala onda nije? Problem je u samom startu, radnja u kojoj bez pristanka ideš "uzet jer možeš pa ako prođe prođe".

Istu stvar sam prošla u osnovnoj, prvi put sam se ukopala (nisam reagirala), bilo mi je neugodno i osjećala sam se ko drek. Drugi put sam lika pretukla i završila kod pedagoga. Kreni od samog čina a ne se isključivo koncentirati na "odaziv" kako si sam naveo.

 

A i nakon nekolicine komentara ovdje mi je u potpunosti jasno zašto žene lome koplja oko toga da li će reagirati i prijaviti ili ne, obzirom koliko se trebaju pretrgati kako bi dokazale da je do zlostavljanja uopće došlo jer "to je teška optužba" a i ne zaboravimo da ima nešto i u tome "koje je signale davala, kako se obukla, imala je koristi, pasalo joj je zbog karijere i nastavi niz". I ne, ovime nisam isključiva pa tvrdim da nema lažnih optužbi, no u ovom slučaju -

"Uz svoje priznanje da je sve ovo doista radio objavio je i kako daje ostavku na savjetničko mjesto u raznim kompanijama za koje je radio, mahom promovirajući VR i AR tehnologije te kako će narednih par mjeseci prestati s bloganjem, pisanjem i bilo kojim drugim tipom javnog djelovanja."

 

Čovjek prizna, a mi i dalje imamo stav "nemojmo moralizirati i skakati pred rudo" dok osmišljamo odgovor na pitanje da li ga to zapravo čini ljigom ili ne?

Origin: Tetka_HR - Steam: MaliPero - Raptr: Ukulele - XBL: Mala Perica
15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
Ukulele kaže...
..

 

Čovjek prizna, a mi i dalje imamo stav "nemojmo moralizirati i skakati pred rudo" dok osmišljamo odgovor na pitanje da li ga to zapravo čini ljigom ili ne?

-priznao je što? Drpanje? Pijančevanje i katastrofalno-svinjsko ponašanje? Zlostavljanje ili korištenje autoriteta-položaja, karijerno, silovanje (pokušaj).. što je time priznao nije jasno, jer se referira na drpanje. Namjerno nešto 'između'? Tako se ne radi kod ozbiljnih stvari, kod kršenja zakona, kod zlostavljanja. Degutantno je tad to nazvati drpanje ili opravdati ne-protivljenjem, ne-prijavljivanjem, ne-sankcioniranjem..

-ljiga je neovisno o tome.. no to nije stvar 'optužbe'.

-prečesto, kad se neki takav 'kompromis' desi, posotoji još nešto gore.. nešto što se prešuti (ali 'svi znaju'). Tad je 'kompromis' (ostavka i sl.) jednako lošta stvar, to treba strože sankcionirati, kazniti. Koliko utjecajnih ima teko neke kompromise, vrijede li zakoni za sve (jednako) odnosno, upravo javne ličnosti se moraju zbog te pozicije strože sankcionirati. Nikako 'kompromisom'.

.. ili (nije usporedivo, možda), prije par mejseci je yutjuber PewDiePie koketirao s nacizmom, biznis je raskinuo ugovore, možda je ova ostavka slična stvar, skoro isti biz je u pitanju.

 

ako je kriv, kazniti, tako će se (nadamo se) stvar kretati-mijenjati, na bolje. Po tiho, 'srediti' je stvar utjecaja, loše, jer poruka, ako si dovoljno moćan izvući ćeš se, nagoditi (drpanje umjesto nešto konkretnog, nešto što bi garantiralo odgovarajuću kaznu). Pa do tog da je (samo) ljiga, ali da je sve napuhano, pod raznim dnevno političkim potrebama, ucjenama tko zna čime..

Drpati se mogu dvoje u parku, kazneno djelo je što? Drpanje nije stvar spola, vjere, rase, čak ni godina (osim punoljetnik-maloljetnik). Sve spolne delikte i optužbe se mora 'strogo' provjeriti, ne šalabajzasto, ako se želi nešto boljeg, urednijeg. Ovaj slučaj bez činjenica mi je više šalabazanje. Ako je jednu osobu zlostavljao, ucijenio karijerom, bilo kako prisilio na (ne kažu sex..) drpanje? .. neobično, ali recimo da bi to trebalo kazniti, ne zadovoljiti se posipanjem pepelom i ostavkom.

Ponovo, priznao je što? Pritisak sponzora? Politička situacija EU..? Ništa nije bilo npr prije godine dana a on to radi tako godinama..? Kako se smije to dopusititi, godinama, 'svi sve znaju'... a nitko ništa ne poduzima, godinama? Podsjeća li to na druge slučajeve (ne samo sex, politika, agrokor, svašta..)? .. To se ne smije doustiti, mora se reagirati, uvijek. Krvca kazniti, poželjno ne linčovati.

Istovremeno, EU parlament, kao 'javna tajna' da se stotine pomoćnika zlostavlja, sexualno, .. što s tim? Raći da su ljige, malo pepela i .. ništa? Dok se za ovog (stvarno ljigast) drpanje i priznanje (nečeg), ostavka, smatra dovoljnim?

 

-nikako stati na tome, mora se izgurati. Kriv ili nevin, s konkretnim optužbama (poželjno i dokazima) i presudom. Previše je toga. Zlostavljanje tako nazvati, ne kamuflirati. A drpanje, to radije ostaviti ljudima na procjenu, ponašanje.. do granice koju svatko od nas mora znati, do 'šamara' .. pa i za one koji uživaju u S&M ili pijančevanju.

 

(implicitno, ako osoba dođe u S&M klub, naguzi se.. tad ima želju, slobodnu volju, mada nam može biti degutantno, nije zabranjeno, naprotiv, to su sexualne slobode pri kojima čak možemo izbaciti spol-muško/žensko kao kriterij ako to dozvoljavamo. Društva koja to brane su .. što? Tko treba odlučivati jel držanje za sisu drpanje ili dozvoljeno/zabranjeno/zlostavljanje, nego to dvoje ljudi koji o tome odlučuju? policajac mile ili domar pero? mi na forumu? Granica? Čija je to odluka? .. npr povezati s pravom na abortiranje? Odgovor, pravo osobe je raspolagati svojim tijelom, nitko drugi nema to pravo osim kad se to pravo sudski uz obrazloženje oduzme. Ako ''ti mene'' primiš za sisu-dupe-nešto, na meni je odluka jel ću to dopustiti ili sam već dopustio ili imam pravo reagirati kako smatram prikladnim, nitko drugi. Ako sam došao u takvu poziciju, svojom voljom, tad se bunim protiv čega? Čak i tad, NE znači NE. Ako s osobom koja to radi stalno-svima, za koju se to zna i pretpostavlja, odem, opijem se, jesam li pristao ili barem u jednom trenu rekao, pomislio bar, NE? Ako sam prisiljen tad je silovanje-zlostavljanje. Ili-ili, ne stati na 'drpanje', kriv-nevin (svakako je ljigast). Priznavanje drpanja je nevažno jednako kao da nije priznao. Važno je jesu li mu to osobe dopustile, svojevoljno, bez ikakve prisile ili nisu. Ako nisu, sexualni delikt i odgovarajuća kazna. Ako sam dopustio, tad se drugi dan ne mogu 'predomisliti', opravdavati opijenoću i sl. tad sam zakasnio s onim bitnim, NE.)

 

- Žalosno (za sve nas, kao društvo) da nešto mora doći na nivo skandala-javno, da bi bilo tko nešto poduzeo (ostavka i 'osuda'). Još žalosnije ako je samo aktualna kampanja ili klikbajt..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.10.2017 15:14 (ihush).
15 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
U školi su isprobavali teren, da vide koje cure odobravaju, a koje ne da ih se dira. Slažem se da je način vulgaran i nepristojan. Mene su roditelji učili da prema svakoj curi se ophodim kao prema sestri, i još uvjek sa curama samo se rukujem, sve drugo smatram da je neprikadno, a intimna ču biti jedino sa suprugom. Znam ovo je ovo staromodno, al baš zbog toga nikada ne bi postupio kao ovaj lik ili drugi koji rade ovakve ljigave stvari. Čak sam dečkima u školi govorio da nije uredu da dira ju cure, al naravno nisam dovoljno "progresivan" (nakaradan).

Jasno je da je ovakav lik kriv pa i sam je priznao. Moj "problem" je to što se prvo osudi, a onda gleda dokaze. Potpuno obrnuto od one stare " ne dužan dok se ne dokaže drugačije", danas je "kriv, dok se ne dokaže da je nedužan". Ima ljigavih muškaraca (a ni žene nisu daleko na svoj način), al vjerovati na sljepo svakoj optužbi samo zato što je žena to rekla tu je problem.

Kada je Mike Pence rekao da ima pravilo da ne jede ili ima sastanke sam sa ženama, jer ne želi probleme. Svi sa ljevice kažu da je sexist. Ja samo vidim čovjeka koji vidi što se dešava i ne želi nepotrebne probleme, i da ga netko optužio za nešto što nije (a možda i je) uradio. Naravno zbog ovoga žene koje žele biti na većim pozicija ma nemaju istu slobodu kao i muški, al to nije zbog sexizma nego zbog zaštite osobnog dostojanstva (Pence nije savršen ima neke extreme stavove koji su loši, al tu ne govorim o njima nego samo o ovoj jednoj stvari).

Da sumiram : dečki u školi su bili ljigavi kao i Robert što su dirali cure bez pristanka. To nikako ne odobravam. Ne treba odmah odbaciti optužbe, al ne treba niti vjerovati svakoj riječi, skeptičan prema svemu i svima.
S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
12 godina
offline
Re: Seks i alkohol danas su koštali karijere Rober
ihush kaže...

ako je kriv, kazniti, tako će se (nadamo se) stvar kretati-mijenjati, na bolje. Po tiho, 'srediti' je stvar utjecaja, loše, jer poruka, ako si dovoljno moćan izvući ćeš se, nagoditi (drpanje umjesto nešto konkretnog, nešto što bi garantiralo odgovarajuću kaznu). Pa do tog da je (samo) ljiga, ali da je sve napuhano, pod raznim dnevno političkim potrebama, ucjenama tko zna čime..

Drpati se mogu dvoje u parku, kazneno djelo je što? Drpanje nije stvar spola, vjere, rase, čak ni godina (osim punoljetnik-maloljetnik). Sve spolne delikte i optužbe se mora 'strogo' provjeriti, ne šalabajzasto, ako se želi nešto boljeg, urednijeg. Ovaj slučaj bez činjenica mi je više šalabazanje. Ako je jednu osobu zlostavljao, ucijenio karijerom, bilo kako prisilio na (ne kažu sex..) drpanje? .. neobično, ali recimo da bi to trebalo kazniti, ne zadovoljiti se posipanjem pepelom i ostavkom.

Ponovo, priznao je što? Pritisak sponzora? Politička situacija EU..? Ništa nije bilo npr prije godine dana a on to radi tako godinama..? Kako se smije to dopusititi, godinama, 'svi sve znaju'... a nitko ništa ne poduzima, godinama? Podsjeća li to na druge slučajeve (ne samo sex, politika, agrokor, svašta..)? .. To se ne smije doustiti, mora se reagirati, uvijek. Krvca kazniti, poželjno ne linčovati.

Istovremeno, EU parlament, kao 'javna tajna' da se stotine pomoćnika zlostavlja, sexualno, .. što s tim? Raći da su ljige, malo pepela i .. ništa? Dok se za ovog (stvarno ljigast) drpanje i priznanje (nečeg), ostavka, smatra dovoljnim?

 

-nikako stati na tome, mora se izgurati. Kriv ili nevin, s konkretnim optužbama (poželjno i dokazima) i presudom. Previše je toga. Zlostavljanje tako nazvati, ne kamuflirati. A drpanje, to radije ostaviti ljudima na procjenu, ponašanje.. do granice koju svatko od nas mora znati, do 'šamara' .. pa i za one koji uživaju u S&M ili pijančevanju.

 

(implicitno, ako osoba dođe u S&M klub, naguzi se.. tad ima želju, slobodnu volju, mada nam može biti degutantno, nije zabranjeno, naprotiv, to su sexualne slobode pri kojima čak možemo izbaciti spol-muško/žensko kao kriterij ako to dozvoljavamo. Društva koja to brane su .. što? Tko treba odlučivati jel držanje za sisu drpanje ili dozvoljeno/zabranjeno/zlostavljanje, nego to dvoje ljudi koji o tome odlučuju? policajac mile ili domar pero? mi na forumu? Granica? Čija je to odluka? .. npr povezati s pravom na abortiranje? Odgovor, pravo osobe je raspolagati svojim tijelom, nitko drugi nema to pravo osim kad se to pravo sudski uz obrazloženje oduzme. Ako ''ti mene'' primiš za sisu-dupe-nešto, na meni je odluka jel ću to dopustiti ili sam već dopustio ili imam pravo reagirati kako smatram prikladnim, nitko drugi. Ako sam došao u takvu poziciju, svojom voljom, tad se bunim protiv čega? Čak i tad, NE znači NE. Ako s osobom koja to radi stalno-svima, za koju se to zna i pretpostavlja, odem, opijem se, jesam li pristao ili barem u jednom trenu rekao, pomislio bar, NE? Ako sam prisiljen tad je silovanje-zlostavljanje. Ili-ili, ne stati na 'drpanje', kriv-nevin (svakako je ljigast). Priznavanje drpanja je nevažno jednako kao da nije priznao. Važno je jesu li mu to osobe dopustile, svojevoljno, bez ikakve prisile ili nisu. Ako nisu, sexualni delikt i odgovarajuća kazna. Ako sam dopustio, tad se drugi dan ne mogu 'predomisliti', opravdavati opijenoću i sl. tad sam zakasnio s onim bitnim, NE.)

 

- Žalosno (za sve nas, kao društvo) da nešto mora doći na nivo skandala-javno, da bi bilo tko nešto poduzeo (ostavka i 'osuda'). Još žalosnije ako je samo aktualna kampanja ili klikbajt..

ihushe, na istom smo nivou što se tiče optuživanja. Nisam pozivala na javan linč (valjda si to iz posta shvatio) i također stojim iza toga da je i sam članak od strane Petrica napisan u nekom neosuđivačkom tonu i ostavio je prostora da se "možda čovjeka lažno optužuje". Samo ovaj zadnji odlomak nije bio potreban (osoban dojam) jer je prilično diskutabilno što točno insuira. Ipak u svojoj izjavi Robert navodi mnoštvo stvari koje je radio kojima ostavlja sveukupan dojam ljige (ako ništa drugo onda prema vlastitoj ženi, što je za svaku osudu) a i generalan stil pisanja "ja nisam ali zato je ona to i to" mi je na razini srednjoškolca, a ovo simpatizerstvo (jer je eto čovjek supertalentiran) od strane autora mi je suviše nepotrebno posebice što je predmet rasprave degutantan (bio on kriv ili ne). 

 

Više sam se referirala na određene argumente koji često iznjedre u ovakvim raspravama a koji na kraju uopće ne drže vodu. Gdje se iz jedne krajnosti "kriv je, drž te ga!" ode u "ku*va oće pare" što na kraju dovodi do onoga "sama si je kriva što je zlostavljana"; i to pogotovo nakon što čovjek otkriva ne tako sjajne detalje o svom privatnom životu.

S jedne strane da - nemojmo osuđivat bez čvrstih dokaza, s druge strane - nećemo se praviti da moć i novac ne petljaju po "presudama i istinama". Nadam se da je ova moja škrabotina donekle jasna. :)

 

@ivan262 ne brigaj, nisam ni mislila da opravdavaš školska šlatarenja, samo sam ti htjela skrenuti pozornost da si argument iskoristio u krivom kontekstu - gdje si na kraju ipak napomenuo da je "ishod" bitan za definiranje "loše radnje". Bilo kakva "slobodna ponašanja" od strane bilo koga su nedopustiva i nemaju se čime pravdati. I btw, to što nazivaš staromodnim razmišljanjem je u principu skroz divan stav no zato i valjda razumiješ zašto je čovjeka na kraju ipak "legitmino" prozvati ljigom. ;)

 

Origin: Tetka_HR - Steam: MaliPero - Raptr: Ukulele - XBL: Mala Perica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice