Baterija u prijenosniku na 255%?

poruka: 3
|
čitano: 4.243
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Baterija u prijenosniku na 255%?".
8 godina
offline
Baterija u prijenosniku na 255%?

Nedavno sam imao slučaj laptopa (ne mogu se sjetiti modela) kojeg je trebalo očistiti od prljavštine i instalirati ponovo windowse. Nakon čišćenja sam zaboravio vratiti bateriju i instalirao sam windowse dok je laptop bio spojen samo na punjač. Instalirao sam Windows 10 ver 1903 koja je tada bila najnovija verzija desetke. Dotada je na njemu bila ver 1803. Nakon instalacije sam stavio bateriju koja je inače bila u odličnom stanju, a na moje opće čuđenje windowsi su pokazivali 255 % napunjenosti. To bi još bilo i ok da je laptop htio raditi samo na bateriji, nego bi se desilo da čim isključim punjač isključio bi se i laptop. Nije pomagalo ni ponovo vađenje i vraćanje baterije x puta, gašenje laptopa, držanje power gumba pritisnutim neko vrijeme, ostavljanje laptopa par dana, sveta voda, proklinjanje ... Jednostavno kad se uključi punjač (laptop ugašen) pokaže lampica da se puni i za nekoliko sekundi da je napunjen i punjenje prestaje. Kad je laptop upaljen windowsi pokazuju 255 % i ne puni se ni sekundu. Na kraju ponovo instaliram windowse i opet isto. U konačnom očaju instaliram ponovo windowse ali ovog puta verziju 1803 koja je i bila na njemu i puf, sve se vrati u potpunu normalu. Baterija se normalno puni, windowsi pokazuju stvarno stanje baterije, sve pet. Nakon toga pokušam nadograditi na ver 1903, ali mi windows update ne dozvoli nadogradnju jer kaže da laptop nije kompatabilan s tom verzijom. E sad mene buni to zašto se baterija nije htjela puniti ni kad je laptop ugašen, odnosno windowsi nisu aktivni. Čak sam vadio i disk, startao laptop sa usb sticka u linux ali se isto dešavalo (samo se sad ne mogu sjetiti što je linux pokazivao za stanje baterije). Prepostavljam da je ver 1903 nekako zbunila uefi jer drugog objašnjenja nemam.

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Baterija u prijenosniku na 255%?

Isplati se ipak kupiti Windowse, na Linuxu ga nikad ne bih uspio potjerati više od 100%, a ovako za simboličnu cijenu od xxxx Kn dobiješ 155% više

 

2 ^ 8

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
1 3 hvala 0
6 godina
offline
Baterija u prijenosniku na 255%?

Meni isto tako stoji na 255 otkad sam izvadio bateriju pred par mjeseca. Isto neka starija revizija, nisam još probao stavljati bateriju da vidim baš što će biti. Neki bug sigurno.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice