Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

poruka: 11
|
čitano: 4.430
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje".
13 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

iako po "nadogradnjama" i dalje nema ništa, pa sam morao putem "alata"

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

a u čemu je uspjeh "nadogradnje"? nije zmrdala čitav sustav ili ..? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
14 1 hvala 0
5 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

1903 je bila dostupna odmah prvi dan za nadogradnju. Probao i vratio se na 1803 koja je prilicno bolja, fluidnija, stabilnija. 1903 ne donosti nista bitno a osim toga vuku nedoradjene stvari iz 1809 tako da...molim neka popeglaju prije pustanja u javnost.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

-koja besmislica.. uspjeh? Što, prije kraja petog mj postati dostupan za korisnike, samo dva mjeseca kašnjenja?

-nadogradnja i slika clean installa (stanje desktopa, menija.. nadogradnja sačuva identičan izgled-stanje, osim theme-pozadine ukoliko je juzer nije prije promijenio..).

-ili gledanje grafova, za koje već i prije nego ih vidimo znamo kako moraju izgledati, -trećine.. u idućih 3-6mj smjena builda do 1909.. isti graf s novim brojevima buildova osim što se nikad ne zna hoće li kasniti dan, mjesec, više.. sad je već uobičajeno 2mj. .. pa evo prijedlog za budući naslov iste teme, 1909, veliki uspjeh! ako izađe do 11tog mj., ako izađe u 12-1. tad samo umjereni uspjeh, kao sad?

-ako ne skrši ništa važnog, npr dokumente? To je mjerilo uspješnosti dominantnog OSa?

 

evo još jedno proročanstvo, iz čarobnog graha, .. jesenska nadogradnja će biti sporija u osvajanju postotaka tržišta.. zašto? Pa novinari-testeri koji su u ITu bi to morali znati, blagdani, trgovina, narudžbe.. to se radi mjesec ranije, tj zato je planiran build-izlazak 09ti, ne 10-12 mjesec.. jer tad je kasno za blagdansku histeriju i to znači da će ovaj build biti jači u startu, dok će 1909 biti slabiji.. a pri tome mogu biti isti win, čak ista thema-slika.. ne bolji/lošiji, samo datum i kašnjenje izlaska pa time i postotci grafikona koji su samo posljedica trgovine tj zadanog datuma...

.. uspjeh će biti kad ms uspije planirani build izdati u skadu s oznakom builda, tj zato je i izabran upravo 09 mjesec, ne neki drugi, ne ljetni kad je fjaka, ne zimski kad je kasno, dok je proljetni samo negativ-preslika kao čekpoint.. i ne služi ničemu vezanom za datum pa ni statistikama.

-uspjeh bi bio da biold 1909 bude dostupan i ispravan, bez bugova i promašaja, na tržištu prije blagdana tj 9-10mj. Tad se može očekivati brža smjena builda, ovako će ići postupno 3-6mj po trećinama i ovisno o postavkama juzera tj odgodama koje imaju kranji rok i tad se mora na noviji build.

 

naravno, čemu žuriti, normalan korisnik treba sačekati, par mjeseci.. ne biti pokusni kunić, ali ne treba ni čekati kranji rok, nego neki 'zgodan' dan-datum, kad se može prihvatiti rizik.. tj uspjeh će biti kad će juzer nadogradnju obaviti bez da uopće razmišlja o riziku, hoće li se bootati, upaliti, hoće li nešto raditi i hoće li ostati bez dokumenata. To će biti uspjeh? .. to bi trebalo biti pravilo, ne izuzetak.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
4 0 hvala 0
16 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

Sviđa mi se svjetla tema.

Ali imaju i jednu grešku. Odmah na početku su javili da WLAN nema dobru dekripcjiu, iako ju ima. Kasnije sam primjetio da je brzina pala na 54MBit. Malom pretragom našao sam da Intel driver automatski spušta brzinu zbog loše enkripcije. Instalacijom starog drivera enkripcija je prepoznata, WLAN je ponovno na 150MBit. Da li je kriv Intel ili Microsoft, ne znam. Za svaki slučaj sam isključio nadogradnju drivera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje
akramar kaže...

..Da li je kriv Intel ili Microsoft, ne znam. Za svaki slučaj sam isključio nadogradnju drivera.

 - kriv? Proizvođač HWa proizvodi driver, ne MS. Intel može izdati novi driver, ne mora, jer nitko ne mora podržavati neki budući OS (ali zbog poslovanja-planova, supprota.. to rade, planiraju-dogovaraju se..) i to se naziva wintel, upravo zato jer su partneri-jaki saveznici. No nema krivnje intela tj driver će se pojaviti tek nakon izlaska OSa, ne mora prije tj nema zakona ili pravila koje bi to nametalo. Tome služe npr insideri, prvi maćići.. testeri, pa i tvoj primjer.. tj bio bi primjer da si naveo koje računalo, koja wlan-chip .. i koja enkripcija (jer je nrp wep izbačen) itd..

 

npr nvidia driver 'nestane' ostane hda, physxc .. ali nema vga drivera, mada je tu.. i sve radi, mada je i 3xx-4xx kompatibilan, podržan, radi.. samo nestane iz popisa instaliranog softwarea (a to znači da ga win1903 deinstalira u nadogradnji). Greška? Nem greške, radi.. to bi prije nazvao bug-promašaj ili da barem upgrade wizzard kaže da će nešto ukloniti, no sve radi pa i nvidia kontrol panel.. svejedno sam (re)instalirao posljednji driver koji je i prije nadogradnje već bio instaliran.. za svaki slučaj. Čija greška? MSova mada je nevažna i pitanje treba li to nazvati greška ili već uobičajeno bezvezarija-msove mušce..

 

-tvoj primjer je konkretniji, tj generički driver ne mora podržavati-nuditi sve kao full-pravi.. npr a-b-g-ac-n.. kao i za stariji hw, tj ovih 150 je 54 (zaokruženo 50) x3, tj triplicirana brzina na osnovnu 50. To je stvar drivera i vjerojatno je stariji hw u pitanju +5god.. pa je vjerojatno iz grupe hw-a kojeg polako abandaju proizvođači.. tj za sve je odgovoran proizvođač. On proizvodi driver, to je intel.. ali, u laptopu ti ne prodaje intel ništa, nego oem kao hp, lenovo, asus.. i oni su odgovorni za support, oni moraju upakirati i certificirati driver (a to im je trošak i naravno ne žele, ne isplati im se.. samo renome-support.. ako je isteklo jamstvo tad ni zakon to ne prisiljava)..

-a da bi se neki driver instalirao automatski, mora biti certificiran od MSa, pripremljen za winver .. i kvaka-22, tj ako nisu prije pripremili, tad imaš situaciju da možda nikad ni neće izdati novi driver i da tad moraš ručno instalirati odgovarajući, pa čak i forsirano (reboot-f7 mod..) inače win odbije driver tj kao da nisi ništa instalirao. .. krivica? ne MSa, intela, nego proizvođača računala, tj interesi-trošak + vrijeme.

-ako je laptop noviji, mlađi od 5g, tad će se driver za 1903 pojaviti (možda već je).. npr za vga su posebno označeni buildovi win10 npr 1703-1809... jer se mijenjao driver model wddm i zapravo win10 nije isti danas, prije godinu ili prvi.. mijenja se svkaih pola godine, često upravo isključivanjem starih drivera nrp printer-scaner.. dok mrežu ugl ostave desetljećima.. stvar supporta pa i logike, jer mreža je preduvijet da bi nabavili ostale drivere online dok npr chipset drivere win mora imati da bi mogao obaviti install osa-boot.. sve ostalo se može kasnije online updateati nrp audio..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

imam osječaj (vjerojatno me vara) da se sve više približavaju izgledu winsa 95 

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

Na 2 laptopa mi je ta nadogradnja uzrokovala glavobolju, anti malware alati su poludili, nije pomogla ni reinstalacija tih alata, i cijeli sistem mi je osjetno sporiji i programi troše puno resursa.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje
Shockwave kaže...

Na 2 laptopa mi je ta nadogradnja uzrokovala glavobolju, anti malware alati su poludili, nije pomogla ni reinstalacija tih alata, i cijeli sistem mi je osjetno sporiji i programi troše puno resursa.

rješenje glavobolje je "Ubuntu"

sad sam 2 mjeseca full na linuxu (nemam windowse, čak ni u virtualki), sve radi stabilno, brzo, milina
update prođe da ni ne znaš da je bio.
čak je i firefox pametniji i bolji nego na windozama

if only you knew the power of the dark side
12 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

ma koji uspjeh mora sam nanovo win intalirati o čemu vi govorite prije da je Neuspijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2019 13:07 (bak).
 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Uspjeh svibanjske Windows 10 nadogradnje

Ovo je najbolja poruka iz Microsofta. Dabogda nikada ne postao kompatibilan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice