Poslovni modeli i sektorske strategije

poruka: 3
|
čitano: 8.098
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poslovni modeli i sektorske strategije".
12 godina
offline
Poslovni modeli i sektorske strategije

Smanjiti prorez, porez, mirovinsko i zdravstveno IT-sektoru? Ne znam kako bi to bilo provedivo u praksi i koje bi pozitivne učinke imalo. Znači li to prepoloviti prirez nekome ko u banci mijenja tonere dok bi kolegica na šalteru i dalje plaćala puni prirez? Još bi u APIS-u i dobili veće plaće, ali u privatnom sektoru gdje poslodavac gađa više manje neto plaću nije baš sigurno. Osim toga nije garancija da bi poduzetnik bezuvjetno potrošio ta sredstva u razvoj, a ne na podizanje osobne kvalitete života. Da ne spominjemo 10 obrazaca i stotine inspektora koji bi morali biti uvedeni kako bi se vršio nadzor koriste li olakšice oni koji smiju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 8:45 (ante_etna).
 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Poslovni modeli i sektorske strategije

Mislim da se ne mogu selektivno smanjivati porezi samo za jednu skupinu radnika, to bi bila onda diskriminacija prema ostalima.

 

Mozda bi se moglo "subvenicionirati" IT firme kroz poreske olaksice, a da se onda taj ustedjeni visak od poreza prelije dalje na place radnika.. no u svakom slucaju komplicirana schema i pravno upitna.

 

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Poslovni modeli i sektorske strategije

Nije država neprijatelj IT sektoru, naprotiv

 

Poglajte primjer fiskalizacije, tu je ostvarena dobra prodaja, pa nakon toga "informatizacija" države

Da ne pričamo koliko programera hrani šizofrena država koja svako malo mjenja razne propise i zakone vezane za porez, poslovanje, zapošljavanje, razne evidencije itd... koje onda netko treba ubacit u ERP softver.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2016 21:51 (filter160).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice