Kako sacuvati mobilni internet maximalno

poruka: 3
|
čitano: 1.114
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
offline
Kako sacuvati mobilni internet maximalno

Imam S9. Nije rutovan i necu da ga rutujem dok je pod garancijom. Hocu neki firewall koji je no root, ali da moze da blokira i sve sistemske serivise i aplikacije ako je moguce da ne koriste internet. Hocu da sacuvam sto vise megabajti jer imam samo 1GB mjesecno. E sad, ja to dnevno koristim najvise sat vremena i to samo mi je potreban mesenger za poruke. Ostalo nista. Sve ostalo moze da se iskljuci. Koji mi firewall preporucujete i kako da ga podesim?

U podesavanjima data usage, ima mobile data sekcija. Kada tu udjem, pise mobile data usage. TU kad udjem, google play servis mi je skinuo 9mb za samo 2 sekunde sto sam upalio internet. E kad kliknem na njega, otvore mi se opcija, a jedna od njih je Allow background data usage. Bila je ukljucena, ja sam je iskljucio. Da li ta opcija sluzi da spreci aplikacije da rade u pozadini i same skidaju MB?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 20:24 (keks99).
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Kako sacuvati mobilni internet maximalno
Sprječava korištenje mobilnih podataka kad je aplikacija u pozadini ili "isključena" (sjedi u RAM-u). Samo aplikacije koje su u prednjem planu (foreground) mogu koristiti promet.

Najčešće je implementirani tako. Treba provjeriti u priručniku uređaja.

Ili uzeti tarifu s više internet prometa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Kako sacuvati mobilni internet maximalno

Ja imam gigu i nikad ne potrošim (uz određene restrikcije), gdi ima wifi tu se prikopčam ako nekakve slike gledam itd. Probaj pogledati u data usage tko ti najviše troši prometa pa probat isključit te servise il nešto. Meni najviše potroši browser pa messanger i tako redom. I stavi mrežu na 3G jer 4G ti ne treba pošto "štediš" promet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 21:37 (Pero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice