Huawei Mate 20 Pro izdvojena tema

poruka: 1.587
|
čitano: 352.636
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Meni osobno pozitivno iskustvo.
5 godina
neaktivan
offline
Huawei Mate 20 Pro

Pa ja kolko sam gledo po netu usporedbe izmedu boe i lg, lg mi se cini malo bolji ali jos nisam imo prilike uzivo usporediti lg i boe, kad usporedim javim iskustva. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

Pozdrav ekipa,

 

novi sam vlasnik M20Pro  ! :)

 

Imate li kakve savjete, nisam do sada primjetio nikakve probleme

sa ekranom moram priznati. 

 

Lp 

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Bloodraven kaže...

Pozdrav ekipa,

 

novi sam vlasnik M20Pro  ! :)

 

Imate li kakve savjete, nisam do sada primjetio nikakve probleme

sa ekranom moram priznati. 

 

Lp 

 Savjete uvjek imamo.Prati ekran i ako primjetis nekakvo zelenilo vracaj ga

5 godina
neaktivan
offline
Huawei Mate 20 Pro

Pozdrav društvo ja sam danas uzeo Mate 20 pro ali je korišten tri tjedna i zasada je sve u redu. Ima LG display a proizveden je 6.11. Izgleda barem zasada da je bez problema. Vidjeti ćemo,nadam se da se neće dešavati zelenilo. Inače zna li tko kada se javlja mislim nakon kojeg perioda, vidim da je po vašim iskustvima obično nakon 3 do 4 dana

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Huawei Mate 20 Pro

Malo da razbijemo priču o ekranima :)

 

Jel ima netko dobar screen protector za preporučiti?

Imam Spiegen Crystal Clear case, moram reći da sam prezadovoljan, naručio sebi ScreenKnight foliju koju sam imao već na hrpi uređaja i uvijek sam prezadovoljan bio s njom, ali na kraju se događa to da mi case podigne foliju na rubu..

Jednostavno ne ide.. Gledam sad nekakav tempered glass, kao Spiegen isto ili čak Whitestone Dome, ali su cijene da ti pamet stane. Ima li netko nešto case friendly?

 
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Nebuš našao ništa kvalitetno za curved ekrane osim Whitestonea stoga zagrizi I isprsi se.

Osobno ne kužim kukanje za cijenu Whitestonea kod telefona za tisuću eura ali dobro....u hr smo...tu i vlasnici Ferrarija njurgaju glede cijene pripadajućeg benzina.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2018 1:42 (saintmarcus9).
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Koji je to točno screen protector?
 
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
Huawei Mate 20 Pro

Ja sam jucer  se dobio svoj iz A1, nakon mjesec dana cekanja. Boe ekran

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

I ja sam prešao na Note 9 sa M20P.

Nije mi se dalo zezati sa zamjenom za možebitno ispravni model i kamera me malo razočarala. 

 

 

Evo usporedbe

 

 

Dimenzije, handling, izrada i sl:

 

Note je ipak primjetno veći, omjer ekrana i dimenzija nije tako velik kao na Mati, no nije ogromna razlika. Bezeli u svim smjerovima su deblji što čak i nije loše jer je manja mogućnost stiskanja ekrana kad to ne želimo. 

 

Dijagonala na papiru nije neka ali u praksi je značajna razlika jer je na Mati notch i 6.39 te 19.5:9 dok Note ima 6.4 bez notcha i omjer 18.5:9. Ekran od Notea je značajno širi što je super za tekst, browsanje i sl ali teže za rukovanje jednom rukom.

 

Oba dva imaju kvalitetnu izradu, Note ima kretenski Bixby botun ali vrlo korisni virtualni botun osjetljiv na pritisak što omogućava trenutni unlock jednom rukom bez potrebe za swypeanjem ili biometrije.

 

Note mi ipak djeluje malo masivnije i sigurnije leži u ruci zbog debljeg aluminijskog okvira i blaže zakrivljenosti stražnje strane.

 

Note bi moga bez problema koristi bez maske dok kod Mate to nije bija slučaj. 

 

 

Fotografija:

 

Kod Mate, kvaliteta kamere na prvu je dobra ali pri boljem pogledu na računalu,  night mode izgleda kao ulje na platnu, dok auto previše zaoštrava i daje agresivnu sliku.

 

Za pejzažnu fotografiju, N9 ima daleko prirodnije fotografije, manje oštri i daje finije detalje.

 

Portrait mode mi je bolji na Mati i ima izraženiji bokeh te peglanje i oštrenje čak laska portretima dok Note daje realističniju sliku i nema automatsko prebacivanje na portrait mode kao Huaweiev "AI" već je potrebno odabrati Live Focus mod.

 

Što se tiče noćne fotografije, Mate ima manje šuma, no u night modu daje užasan efekt vodenih bojica usljed preagresivnog procesiranja i peglanja šuma. Što se tiče samih detalja nije bolji, dapače agresivno peglanje šuma čak daje manje detalja nego Note.

 

Mate naravno ima prednost u određenim poljima kao što je 80mm ekvivalentna kamera i 16mm ekvivaletna širokokutna kamera. Namjerno ne govorim "zoom" jer to nije zoom već fiksna fokalna duljina. Na papiru ovo zvuči super i u određenim situacijama je, pogotovo širokokutna kamera pri dobrom svjetlu, međutim često daje značajno lošije rezultate od glavne kamere, tj. čim je slabije svjetlo. Širokokutna kamera na Mati daje ipak jedinstvenu prednost i čak mi je bila puno bolja i korisnija od tele kamere.

 

U usporedbi, Note ima samo jednu jer ovu tele ne doživljavam pretjerano bitnom, ali dvostruka blenda je skroz fora i smanjuje praktičnu razliku u veličini senzora. 

 

Autofokus na Noteu je definitivno brži i nije mi se dogodilo da mi krivo fokusira dok se kod Mate to zna desiti, pogotovo u uvjetima slabijeg svjetla.

 

Što se selfija tiče, to ne koristim pretjerano, no ovako na prvu mi je selfie kamera na Noteu puno bolja, pogotovo na slabijem svjetlu.

 

 

Video:

 

Note ima nemjerljivo bolju kvalitetu video snimanja. Nije samo stvar u 4K/60FPS već općenito: fokus, detalji, dinamički raspon, stabilizacija kod Notea video ispada vrhunski gotovo uvijek dok Matu svaki *k* smeta, primjerice ako se krećemo i u noćnim snimkama ima strašno izraženi jitter. Nisam siguran hoće li i kad to biti ispravljeno, iako je Huawei nedavno ispravio onaj problem s jello efektom na rubovima pri panningu. Pribacivanje kamera tj zumiranje na Mateu nikad nije bilo baš dobro rješeno dok se snima jer se često znalo desiti da recimo prebacivanje s normalne na tele kameru izgubi fokus i nikako ga ne može vratiti. Također, pri snimanju pod umjetnom rasvjetom mi je redovito gubio fokus par sekundi nakon snimanja (bacim primjer).

 

 

Responzivnost, brzina, UI, mogućnosti:

 

Note nije loš, ali je vidljiv lag s obzirom na Mate. Tu nema govora, Mate djeluje značajno fluidnije i trentačno obavlja dosta toga, iako je N9 ipak dosta poboljšan u usporedbi sa mojim starim S7 Edge.

 

Što se featurea i sl stvari tiče, face unlock na Mati stvarno funkcionira odlično iako se zna desiti da kiksa ali vrlo rijetko. Međutim ima svojih ograničenja koji nemaju nužno veze s softverskom implementacijom - recimo otključavanje dok je na stolu je nezgodno, ili u vožnji i sl.

 

Note ima poprilično cool virtualni botun osjetljiv na pritisak koji ako vam biometrijske značajke nisu bitne, omogućava otključavanje samo pritiskom na dno ekrana, bez potrebe za swypeanjem, što mi je zakon.

 

Note također ima i S-Pen koji je fora za okidanje kamere sa daljine ili screenshotanje određenih djelova, crtanje onom tko je tome naklonjen i prebacivanje među slajdovima pri prezentacijama.

 

Neke stvari specifične za Samsung su mi dosta zgodne - recimo korištenje Disconnect Pro aplikacije koja preko Knoxa blokira oglase unutar aplikacija je bogomdana, dialer koji prikazuje ikonice sa slikama kraj kontakata je zgodan jer omogućava lakše korištenje pri zvanju jer je lakše prepoznati kontakte.

 

Također,  odlična stvar kod Samsunga mi je i clipboard koji pamti desetak zadnjih kopiranih stavki, a ne samo zadnju.

 

Baterija:

 

Trajanje baterije mi se čini isto ili vrlo blizu, Mate ima dosta brže punjenje što mi osobno nije neki plus pošto ga punim preko noći pa mi je svejedno, a mislim da punjenje tako jakom strujom sigurno nije lagano za dugoročnu trajnost baterije.

 

 

 

 

To bi bilo to, možda još nešto dodam, koju foto/video usporedbu i slično kad stignem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2018 14:32 (Mar).
 
4 0 hvala 3
10 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Ovaj dio koji se tice kamere si mogao staviti u temu sa kamerama da imamo i tamo.
 
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

Nakon zadnjeg updatea (146) baterija mi se brže troši u mirovanju. Preko noći mi pojede 5-6 posto. Prije mi preko noći ne bi skoro ništa potrošio. Kakva su vaša iskustva? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2018 11:05 (velda).
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
velda kaže...

Nakon zadnjeg updatea (146) baterija mi se brže troši u mirovanju. Preko noći mi pojede 5-6 posto. Prije mi preko noći ne bi skoro ništa potrošio. Kakva su vaša iskustva? 

 Meni od kad ga imam 09.11.2018. uvijek od 23:00 - 07:00 potrosi 5% s tim da nista ne gasim ( GPS, Mobilni Internet, Wifi, i sl. ) jedino stavim na necujno

tako da je to potpuno normalno

Huawei Mate 20 Pro
9 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro

Imam mobitel oko mjesec i pol. Ni ja ništa ne gasim, ali prije zadnjeg updatea mi po noći nije gotovo ništa trošio bateriju, a sad ode čak i do 10 posto... Skinuo sam ga noćas oko 2 s punjača, nisam ga koristio, i do 10 ujutro je bio na 93 posto. Sad imam samo 20 minuta SOT-a i baterija mi je na 85 posto. Meni je prije baterija prije updatea definitivno bila bolja. U međuvremenu nisam ništa novo instalirao tak da mislim da je update krivac za lošiju bateriju

7 godina
neaktivan
offline
Huawei Mate 20 Pro

Spigen GLAS.tR Nano Liquid Universal Screen Protection Kit - ima tko iskustva ? 

https://igre.games/
 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro

Iskreno, nisam nikada koristio tako nešto, ali mislim da nikad niti neću.

Gotovo sam uvjeren da je to jedna vrsta magle, jer ne možeš znati kada više nemaš zaštitu, da li je ogrebotina ekrana ili te zaštite, ipak više vjerujem foliji i kaljenom staklu pa da vidim što je izvuklo deblji kraj. :-)

Ali, opet.. samo moje mišljenje.

13 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
rc-game kaže...

Spigen GLAS.tR Nano Liquid Universal Screen Protection Kit - ima tko iskustva ? 

ako ti se bacaju novci, onda ce ti ovo biti vrhunsko iskustvo

nije mi jasno kako ljudi ne kuze da to apsolutno nikako ne moze zastiti ekran od grebanja?

11 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

Evo nakon 2 ( +2 ) tjedna napokon mi je stigao uredaj, ovog puta sa BOE ekranom i sve je supper :).

Moj PC  
1 0 hvala 1
5 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Koji je serijski broj telefona, odnosno, kad je proizveden?
11 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
VukNjeg kaže...
Koji je serijski broj telefona, odnosno, kad je proizveden?

 18A30

16 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

Evo usporedba fotografija između M20P i N9, nije baš direktna usporedba u svakom pogledu, još moram napraviti malo više fotografija sa N9.

 

https://photos.app.goo.gl/4GLqsix1VvQZzqsD7

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2018 14:28 (Mar).
 
0 0 hvala 2
14 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro
puno bolje mate 20 pro
Huawei Mate 20 Pro
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Mar kaže...

Evo usporedba fotografija između M20P i N9, nije baš direktna usporedba u svakom pogledu, još moram napraviti malo više fotografija sa N9.

 

https://photos.app.goo.gl/4GLqsix1VvQZzqsD7

 

Slike sa Mate-a su sa default postavkama ili si nešto namještao posebno ??

Galaxy S8+ :)
10 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

Galaxy Note 9 unatoc manjem senzoru po noci radi bolji posao.

Mate 20 PRO fotke su samo ako se gledaju 1:1 OK, a cim sam ju malo uvecao vidio sam ono na sto mi se dize kosa na glavi.

Evo uzeo sam CROP djelica slike od oba u nocnim uvjetima pa vidite sami.

Ovo sto radi Mate 20 PRO su tempere, a ne fotka.

Note 9 ima prirodan šum i fine detalje, cak se i tablica na autu da procitati.

Najbolje je kada se istovremeno fotka sa oba pa usporedi, ali ovo sto ovdje vidim mi je dovoljno.

 

Pogledajte ovu drugu sliku, odnosno CROP od Mate 20 PRO.

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2018 22:05 (ocean77).
 
3 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Mate (P)oderao Notea
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2018 22:09 (saintmarcus9).
 
0 3 hvala 0
10 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

Evo ovdje je barem isti kadar i tu se vidi kako radi Mate 20 PRO.

Peglanje šuma na najjace...ja osobno ovo ne volim i to mi je dealbreaker.

Ako se ne varam ta fotka je onaj nocni mode na Mate 20 PRO i ja bih to izbjegavao jer je tu previse post processinga.

Mozda na klasicnom nacinu radi bolje, ali ovo je koma...fini detalji nula bodova...desno je Mate 20 PRO, a lijevo Note 9.

 
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
ocean77 kaže...

Evo ovdje je barem isti kadar i tu se vidi kako radi Mate 20 PRO.

Peglanje šuma na najjace...ja osobno ovo ne volim i to mi je dealbreaker.

Ako se ne varam ta fotka je onaj nocni mode na Mate 20 PRO i ja bih to izbjegavao jer je tu previse post processinga.

Mozda na klasicnom nacinu radi bolje, ali ovo je koma...fini detalji nula bodova...desno je Mate 20 PRO, a lijevo Note 9.

 Realno obe slike su loše. Nijanse lošeg.

16 godina
offline
Huawei Mate 20 Pro

Ima nekoliko novih slika na tom albumu s N9 po noći, sličnih kao i ono od prije s Mateom pa možete usporediti.

 

Generalno ggovoreći Night mode na Mateu daje svjetlije slike sa svjetlijim sjenama međutim puno peglanja i clarityja daje efekt vodenih bojica.

 

Note nema konkretni night mode ali daje slike bliže onom što oko vidi, također ima puno bolju stabilizaciju, bržu blendu i omogućava slikanje s boljim rezultatima po mraku jer može primiti 3-4x više svjetla kad se usporedi s Mateom u auto modu pošto Note bez problema okida na 1/3 ili 1/4s uz blendu f1.5 dok Mate ne ide ispod 1/17 ili 1/25s uz blendi f1.8, a čak i pri tim brzinama okidača, Mate ima više problema s camera shakeom.

 
2 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro

Moj je proizveden 06.11.2018 jel. Ima to kakve veze. I gdje se nadje serijski broj

13 godina
neaktivan
offline
Re: Huawei Mate 20 Pro
Peps1975 kaže...

Moj je proizveden 06.11.2018 jel. Ima to kakve veze. I gdje se nadje serijski broj

Serijski broj ti pise na kutiji, u postavkama uredaja ili kad upises *#06# u dialer. Po tome mozes otprilike vidjeti koji display imas, jer kad je huawei skuzio za #gluegate, poceli su koristiti BOE ekrane. Dakle kasnije proizveden uredaj bi kao trebalo znaciti da imas BOE ekran, a samim time i ekran bez defekta (zelenilo). Ali tebi je sad to nebitno, buduci da vec koristis mob, tako da mozes saznati tko je proizvodac ekrana preko aplikacije device hw info. Ovo sa serijskim brojem je vise za one koji u startu zele znati koji ekran imaju, jer su vec na tipa trecoj ili cetvrtoj zamjeni, pa zele biti sigurni da imaju BOE.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice