Acer XF240H problem s bojama

poruka: 3
|
čitano: 1.186
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Acer XF240H problem s bojama

Pozdrav,

 

prije par dana sam uzeo ovaj monitor u linksu te imam problema sa reprodukcijom bijele boje. 

 

Gornja strana monitora dobro prikazuje bijelu površinu, ali donja strana ima naglašenu žutu boju kada gledam sa normalnog kuta. Pokušao sam kalibrirati monitor i staviti hladnu temperaturu bolja, ali još uvijek primjećujem žutu boju.

 

Sad neznam je li problem sa mojim modelom ili je to normalno za TN monitore?

Nothing is true, Everything is permitted!
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Acer XF240H problem s bojama

Tek sad vidim ovu poruku... Uglavnom, sporni monitor ima TN matricu, što znači loš(iji) kut gledanja, odnosno smanjenje kontrasta i promjene u boji pod većim kutem gledanja. Kad na ekran gledate posve okomito, problem koji ste opisali (niste dali sliku pa ne možemo sami ocijeniti) nije moguć ako je ekran ispravan, jer ako bi žutilo bila posljedica kuta gledanja, onda bi sredina ekrana trebala biti bijela, a ekran bi trebao postajati žutiji prema rubovima, u svim smjerovima, a ne samo prema dolje. Osim toga, promjenom kuta gledanja trebali biste moći postići da onda donji dio ekrana bude bijel, a gornji žut. Kalibracijom monitora ne možete postići uniformnu sliku po cijelom ekranu, jer se kalibriracija vrši na razini cijelog ekrana, a ne samo na određeni dio.
Tako da je u vašem slučaju vrlo vjerojatno problem u proizvodnji ekrana, odnosno monitor možete smatrati defektnim. Kako je riječ o novom monitoru, vratite ga u trgovinu i tražite novi primjerak, dakle ne pristajte na popravak ako bi vam ga ponudili.

14 godina
neaktivan
offline
Acer XF240H problem s bojama

Hvala na odgovoru, vratio sam već prije monitor i dobio povrat novaca.

Nothing is true, Everything is permitted!
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice