AOC AG271QG vs Asus Pg279Q vs Acer xb271hu

poruka: 1
|
čitano: 1.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
AOC AG271QG vs Asus Pg279Q vs Acer xb271hu

Nedavno sam dovršio svoju gaming mašinu u koju sam stavio GTX1080,16 gigi G-skill DDR4 memorije,intel i5 itd itd itd ... i došlo je vrijeme za kupnju novog monitora.

Ova tri monitora koja sam naveo u naslovu,jedan od njih će biti moj novi monitor...

 

Kada sam se bio odlučivao koje ću monitore uzeti,inzistirao sam na nekoliko stvari : G-Sync,27 incha,2560x1440,najmanje 144 refresh rate i IPS panel - i tako,eliminacijom sam došao do ova tri koja posjeduju ovih 5 kategorija.

G-Sync mislim da je očigledan razlog zašto to želim. 2560x1440 i 27 inch monitor želim jer sam tip igrača koji sada,15-ak dana nakon što je nabavio GTX1080,želim sljedeće cca 1-2 godine se ne opterećivati brigom dali će moja mašina moći pokrenuti najnovije igre na maximalnim postavkama sa ''prihvatljivim'' FPS-om. Rečeno mi je da ukoliko se odlučim za 21:9 ili 4k gaming,trebao bih ili još jednu gtx1080 ili Titana. 144 refresh rate i IPS panel -glede tog dvoje nisam imao zahtjeva za tim,ali želim to probati,više mi se dopada IPS nego TN,a glede 144 Hz refresh rate,imat ću ''koristi'' od toga.

 

1. Dali možda itko kojim slučajem zna neku trgovinu u gradu Zagrebu koja ima izložbene modele nekog od ova tri monitora? Trenutno koristim 7 godina stari LCD Asus,i volio bih dobiti ''predođbu'' mog novog monitora, ''predođbu'' onoga za što ću morati iskeširati 700-800 eura. Znam da mogu pogledati na youtube,ali... nije to to ako ne vidim vlastitim očima uživo

2. Rečeno mi je da prilikom kupnje nekog od ova tri monitora,moram paziti na jednu stvar koja se zove ''backlight bleeding''. Dali ima netko iskustva s time ? U kojoj mjeri se taj backlight bleeding odražava na gaming,u kojoj mjeri na gledanje filmova,a u kojoj mjeri na svakodnevno korištenje interneta. Rečeno mi je da pojedini servisi uvažavaju taj problem,a pojedini ne ?

3. Rečeno mi je da prilikom kupnje nekoga od ova tri monitora moram pripaziti na jednu stvar koja je,po onome što sam čuo,dosta korisna,ali se nigdje ne navodi u specifikacijama. Interpolation - dali netko dobro upućen zna kako ova tri monitora stoje po pitanju toga ? Iz jednog pouzdanog izvora koji je posjedovao Asusa,a trenutno ima Acera,čuo sam da je Acer daleko bolji po pitanju Interpolacije. Nemam nikakav info o Aoc-ovoj interpolaciji.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice