Koji ruter odabrati?

poruka: 5
|
čitano: 3.785
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Koji ruter odabrati?

Dakle htio bih kupiti kvalitetan ruter, da imam bolju wifi pokrivenost po kući, trenuno imam ABD modem od T-Coma ali nema baš neki domet!

 

Razmišljam o ovome TP-LINK TL-WR1043N Ima li nešto bolje za te novce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Koji ruter odabrati?

i ja bi isto tako uzeo neki n/g/b ruter (razmišljam o ovome) jer imamo preko 10 wifi uređaja spojeno na jedan t-com simens ruter i zna dolaziti do zasićenja wlana (valjda?!?!?!)

simens daje samo do 54Mbps, dok bi sa novim dobio 300Mbps pošto mi mrežna kartica podržava n/g/b, a s time vjerujem i jači signal te kvalitetniju mrežu

 

volio bi da postoje uputstva kod kupnje rutera na ono što je best buy i iskustva iz prve ruke za korisnike koji puno koriste wlan pošto ima podosta modela na tržištu.

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Koji ruter odabrati?

"....jer imamo preko 10 wifi uređaja spojeno na jedan t-com simens ruter i zna dolaziti do zasićenja wlana (valjda?!?!?!)"

 

- WLAN je nužno zlo radi prenosnih tableta i smartfona a nikad neće biti bolji od LAN-a za ostale stacionarne uređaje kao desktop-PC, laptop, smart-tv NAS itd.

- WLAN je podložan smetnjama za razliku od LAN-a...pogotovo ako se više uređaja koristi u blizini na istom kanalu. Princip rada je da dok jedan radi drugi čekaju red...{#}

- Uređaji koji nemaju "n" mod kao taj ruter, će i dalje raditi sporijim "b" modom...

 

...taj model nije loš sudeći po specifikacijama ali nisam ga dosad koristio....možda ima netko osobnih iskustava sa njim ?

10 godina
neaktivan
offline
Re: Koji ruter odabrati?

nužno zlo koje je nužno... 

 

ono što mene konkretno zanima da li je netko kupio tako ruter, a da je prije koristio t-comov, i da li mu se isplatilo, da li su se poboljšale performanse, da li je zadovoljniji. 

 

 

ps. pretpostavljam da si taj ruter on sam konfigurira internet postavke za t-com adsl, osim naravno username i passworda?!

MPLAB C18
12 godina
neaktivan
offline
Koji ruter odabrati?

Da ne otvaram novu temu mene interesira koji od ova dva uređaja da uzmem ili mozda  imate neki treci za preporuciti?

1.Asus rt-n18u

2.Tp-Link tl-wr1043nd

 

za sada mi je prvenstveno potreban za spajanje na frendov router 2 kata ispod mene te da si signal mogu dalje prosiriti po stanu,bezicno i zicano,takodjer planiram na njega nasarafiti tplink 15dbi omnicu,posto sada sa laptopom lovim signal ali dosta slabo i sa pucanjem veze,tako da mi je dosta bitna i izlazna snaga samog uredaja kao i stabilnost i brzina wifi prijenosa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice