Kontrola prometa na računalima

poruka: 2
|
čitano: 5.506
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
Kontrola prometa na računalima

Za početak neznam ni sam gdje bi svrstao ovu temu, pa ako je krivo ne zamjerajte. Radi se o sljedećem: 10+1 komp su spojeni u mrežu. Dali je moguće da ovaj jedan komp bude administratorski koji ima uvid kada je koji komp iz mreže na internetu,  te koliko je vremena proveo na internetu i slicno ? Dali bi pomogao Wireshark u toj situaciji ako se pravilno konfigurira ? Svaka pomoć dobrodošla. Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Kontrola prometa na računalima

hmm, kako ti zvuce programi za internet cafe-ove? Kao ovaj npr:

http://www.mycafecup.com/eng_index.html

U jednom net cafe-u u koji sam ja znao zalazit imali su program upravo za to sto ti trazis. Imas kontrolu nad internet konekcijama svih racunala u LAN-u, mozes viditi koliko je koji prometa napravio, mozes ukljucivati i iskljucivati racunala s interneta, cak se moze namjestiti i brzina upload/download-a. Ali nazalost zaboravio sam ime tog programa koji, usput receno, i nije freeware koliko se sjecam :/

Aj otic cu tamo i pitat sutra, tj ako jos radi...

 

Sto se tice wiresharka, mozes viditi promet pateka i IP adrese, sada moze li se konfigurirati kao administrativni alat neznam...

Takodjer ima jedan programcic, TCPView se zove, on sluzi za nagledanje TCP/IP veza (obicno internet veze, ali ima i onih medju-localhost-ovskih) te moze prekinuti veze. Losa strana jest da prikazuje ama bas sve veze (ima i opcija da prikaze samo aktivne veze, tj one na kojima se odvija promet, packet-flow, i da prikaze sve veze sto je poprilicna lista), ja na samo svom racunalu kada sam aktivan jedva mogu popratit sve a na 10 racunala ce bit poprilicno tesko.

 

Nadam se da sam pomogao.

 

E da, za onaj wireshark, probaj nac na google dali to moze, mozda na njihovim sluzbenim stranicama, pa ako moze da nadjemo nekakav tutorial za to ;)

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice